Moni nimimies pullahtaa ulos PGA Tourilta – ellei peli kolmen kisan ”karsintasarjassa” kulje - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Moni nimimies pullahtaa ulos PGA Tourilta – ellei peli kolmen kisan ”karsintasarjassa” kulje

Luke Donaldin ura PGA Tourilla on nousemassa pystyyn. Kuva: Getty Images.

Moni takavuosien tähti joutuu jahtamaan pelioikeutta Korn Ferry Tourin kolmen kisan mittaisessa finaalisarjassa.

PGA Tourin ”runkosarja” pelattiin viikonloppuna päätökseensä, joten jäljellä on enää kolme finaalikilpailua. Niistä ensimmäinen, St. Jude Championship pelataan tällä viikolla. Kausi päättyy jo 28. elokuuta Tour Championshipin ratkettua.

Tämän viikon jälkeen pelejä jatkaa 70 parasta ja finaalissa on mukana enää kauden 30 parasta.

FedEx Cupin johdossa on maailmanlistan ykkönen Scottie Scheffler. Kakkosena on Cameron Smith, joka on Schefflerin kannassa myös maailmanlistalla. The Openin valloittanut aussi pelannee kauden loppuun, mutta sen jälkeen huhut vievät häntä LIV Golfin suuntaan.

Finaaleihin edenneet 125 pelaaja myös uusivat pelioikeutensa ensi kaudeksi.

Sijoille 125–200 päätyneet pääsevät jahtaamaan ensi kauden korttia kolmen kisan mittaiseen Korn Ferry Tourin finaalisarjaan, joista viimeinen päättyy 4. syyskuuta. Haastajakiertueelta finaaleihin yltää samainen 75 pelaajan sakki ja finaalien päätteeksi PGA Tourin pelioikeus myönnetään 25 parhaalle.

125 oli kova raja, joka jäi saavuttamatta monelta nimekkäältä ja meritoituneelta ammattilaiselta. Tässä nimekkäimmät. Osa saa jatkoaikaa kiertueella ura-ansiolistan kautta, mutta paria kautta pidempään sitäkään kautta ei armoa ole luvassa.

Matt Wallace

DP World Tourilla viisi kisaa pelannut ja urallaan neljästi siellä voittanut englantilainen on jo ilmoittanut osallistuvansa Korn Ferry Tourin finaaleihin. DP World Tourilla hän on pelannut viisi kisaa ja pistelistalla hän on sijalla 142, joten liipasimella on kortti sillekin kiertueelle.

Danny Willet

Englantilainen Masters-voittaja on tippumassa ulos PGA Tourilta ja tällä hetkellä hän on karsiutumassa myös DP World Tourilta, joskin hoitanee korttinsa sinne, jos peli lainkaan kulkee, sillä tämänhetkinen sijoitus DPWT:llä on 124, kun 123 pelaajaa saa kortin.

Zach Johnson

Jenkkien seuraava Ryder Cup -kapteeni ja kaksinkertainen major-voittaja ei pystynyt uusimaan korttiaan pelaamalla, mutta takaporttina toimii ura-ansiolista, jonka kautta hän pääsee mukaan ensi kaudellakin.

Rory Sabbattini

Slovakiaa edustava 46-vuotias olympiahopeamitalisti on kadottanut pelinsä pahemman kerran. Kauden toisen startin kolmossija on laiha lohtu. Ura on katkolla, ellei homma kolmen kisan finaalisarjassa kulje.

Charley Hoffman

Konkari oli ennen tätä vuotta pelannut kaikissa FedEx Cupin finaaleissa 15 vuoden ajan. Nyt putki katkesi, mutta ura-ansiot riittävät tuomaan kortin ensi vuodeksi.

Bill Haas

Kaudella 2011 koko FedEx Cupin nimiinsä vienyt Haas pelasi kuluvan kauden ura-ansioiden tuoman kortin turvin, mutta nyt tie on nousemassa pystyyn.

Luke Donald

Euroopan Ryder Cup -kippariksi nimetty entinen maailmanykkönen on pelannut kaksi kautta ura-ansioiden antaman pelioikeuden turvin, mutta nyt se kortti on käytetty ja ruutikin märkää.

Brandt Snedeker

Yhdeksän kertaa urallaan PGA Tourilla voittanut Snedeker on kadottanut otteensa, mutta ura-ansiot riittävät avaamaan takaoven ensi kaudeksi.

Jimmy Walker

Vuoden 2016 PGA Championshipin mestarin voittajakategoria päättyi tähän kauteen. Pelit eivät sujuneet alkuunkaan ja Walker pääsi jatkoon vain kuudesti 14 yrittämällä.

Kiradech Aphribarnrat

Vielä joitain vuosia sitten viikosta toiseen hienosti pelannut thaimaalainen käväisi maailmanlistalla 30 parhaan joukossa vuonna 2018. Nyt hän ei mahdu 300 joukkoon.

Lähde: golf.com ja PGA Tour

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje