Mikko Korhosen putki jatkuu Kytäjällä? - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Mikko Korhosen putki jatkuu Kytäjällä?

Maamme parhaaksi arvioidun reiän, Kytäjä Golfin Souht Eastin 18:n vesiestettä parturoidaan kisakuntoon.

Mikko

Mikko Korhoselta odotetaan paljon torstaina käynnistyvässä Finnish Challengesssa Kuva: Juha Taskinen

Aura Golfissa valmentajana toimiva Sakari Aho sai viimeisen paikan torstaina käynnistyvään Finnnish Challengeen oltuaan Gant Openissa Ruissalossa paras suomalainen jolla ei vielä ollut kisaan pelioikeutta.

Tiistaina Kytäjällä on luvassa tiivis harjoituspäivä pelaajien ottaessa tuntumaa South East-kenttään.Paikalla on myös Mikko Korhonen, joka edusti Kytäjä Golfia usean vuoden ajan. 32 vuotta täyttänyt Korhonen on suomalaisista kestomenestyjä Challenge Tourilla. Sijalukuja 4-10 on uralla jo peräti 13 kappaletta, näistä kaksi tuoreinta kuluvalta kaudelta. Top-3 sijiotuksia ei vielä ole, ammattilaisuralta puuttuu myös voitto, jollaista Korhonen on amatöörinäkin saanut maistella viimeksi 1990-luvulla.

Tasaisuus on hänen valttinsa mutta myös kompastuskivensä.Jatkoonpääsyjä tulee hurjalla prosentilla, kirivaihdetta ratkaisuhetkillä ei kuitenkaan ole vielä löytynyt. Ison hatunnoston ansaitsee kesäkuun puolivälistä 2011 alkanut kisojen sarja. Korhonen on pelannut 18 kisaa ja päässyt niissä peräti 16 kertaa jatkoon. Joukossa on 10 ET:n kisaa. Vastaavaan prosenttiin yltävät yleisesti vain todelliset tähdet.

Kytäjän Finnish Challenge on Korhoselle taas suuri mahdollisuus.

Kauden kotimaisen kilpagolfin päätapahtuman areena on käytännössä valmis ottamaan vastaan Euroopan kakkostourin pelaajat alkavalla viikolla. ET:n ja CT:n kenttäasioista vastaava agronomi kävi toukokuussa tarkistamassa kentän ja vakuuttui kerrasta siitä, että South East tulee olemaan täysipainoinen testi pelaajille.

Sari

Sari Tani uskoo Kytäjän järjestävän mainiot Challenge Tourin kilpailut.

”Karheikot tulevat olemaan 80 millisiä, semirafffi joita meillä ei aiemmin ole olluta ajetaan 35 milliin. Väylien leikkuukorkeus on normaalia matalampi. Viheriöt saamme nopeudeltaan vaikka 13 jalkaan, vaikka CT:n suositus on 10,5-11,5 jalkaa”, kertoo toiminnanjohtaja Sari Tani.

Kytäjällä normaalivahvuus kahden kentän hoidolle on 35 ihmistä. Näistä 12 on ”totutusti” Venäjältä, heistä osa asuu ympäri vuoden Suomessa. ”Enimmäkseen meillä on työntekijöitä, jotka tulevat tänne vuodesta toiseen, siitä on selkeää hyötyä. Kuluvan kauden aikana olemme menneet kentänhoidon osalta normaalirutiinein, Finnish Challengen alla ja sen aikana luonnollisesti enemmän voimavaroja käytetään South East-kenttään.

Pelaajia on mukana täysi tupa, 156. Suuri osa CT:n rahalistan kärkinimistä on mukana. USA:n nuori Peter Uihlein sekä Englannin Nick Douherty ovat ansiolistaltaan kirkkaimmat tähdet.

Suomalaisista etukäteisodotukset kohdistuva lähinnä Mikko Korhoseen, Roope Kakkoon, Joonas Granbergiin, Kalle Samoojaan sekä kaksi viimeistä kotimaista kisaansa näytöstyyliin voittaneeseen Tapio Pulkkaseen.

Viihtyvyyteen panostetaan

Tapio

Tapio Pulkkanen voitti Vuosaaressa Finnish Openin, seuraavana viikonloppuna Aulangollas amatöörien lyöntipelimestaruuden.Kuva:Juha Taskinen

South East on aiemmin isännöinyt mm. PGA:n mestaruuskisoja sekä Finnish Tourin kisaa (2011). Challenge Tourin läpivieminen on näihin nähden todella kova haaste.

”Innokkaita vapaaehtoisia on sata, oman väkemme ja Golfliiton sekä Challenge Tourin henkilökunnan kanssa paketin pitäisi olla hyvässä trimmissä kisan alkaessa. Yleisömäärä riippuu varmasti paljon ilmoista ja viimeisinä päivinä suomalaismenestyksestä.”

Kytäjän klubitalo ja terassi ravintoloineen palvelevat myös suurta yleisöä, kilpailuun on luonnollisesti vapaa pääsy.

”Katselijoille varsinkin sisääntulon väylät antavat loistavan mahdollisuuden päästä seuraamaan huippujen peliä lähietäisyydeltä. Erikoisuutena on Helsingin junalta lähtevä ilmainen kuljetus Hyvinkään asemalta Kytäjälle.

Julius

Julius Pohjola on Kytäjä Learning Centerin toimitusjohtaja ja mukana esittelemässä mm. Trackmannin toimintaa torstaina 2. elokuuta.

Valmennuksesta vastaava Kytäjä Golf Learning Center järjestää torstaina 2.8. rangen pohjoispäädyssä kaksi yleisölle avointa tilaisuutta. Aamupäivällä on ohjelmassa pelistään kiinnostuneille ohjatut harjoitukset, iltapäivällä Timo Rauhalan pitämä luento juniorien valmentajille. Näistä molemmista lisätietoa osoitteesta www.kglc.fi

Kytäjä Golfille Finnish Challenge on luonnollisesti melkoinen näyteikkuna sekä kotimaassa kuin myös ulkomaalaispelaajien kautta muualle maailmaan. Edellinsen kisaisäntä Linna Golf sai valtavasti suitsutusta kaudella 2009 sekä kentästä että järjestelyistä, jotka olivatkin monella tapaa ET:n tasoa.

”Pelaajien viihtyvyyteen panostetaan, toivottavasti saamme sellaisen tunnelman aikaan, että he kokevat aidosti olevansa tervetulleita”, Tani painottaa lopuksi.

Hyvää peliä ja jännitystä on varmasti luvassa Finnihs Challengessa 2-5.8. Neljästä viimeisestä Suomessa pidetystä CT kisasta kolmessa ratkaisu ja voittaja on selvinnyt vasta uusinnan kautta.

2003 ykköseksi ylsi Talmassa Marcus Fraser joka teki uusinnassa eaglen.

2004 Roope Kakko,silloin vielä amatöörinä huudatti EGS:n 18:n viheriön vieressä yleisöä ratkaisemalla pelin uusinnassa birdiellä.

2008 Englannin Simon Robinson voitti St.Laurence Golfissa peräti kuuden lyönnin erolla.

Linna Golfissa (2009) päädyttiin myös uusintaan. Belgian Nicolas Colsaerts kukisti uusinnassa Walesin Rhys Daviesin sekä Ranskan Julien Querrierin. Colsaerts on noussut maailmanlistalla jo 33:ksi, edellisessä kisassaan British Openissa hän teki päätöspäivän parhaan tuloksen 65 ja oli seitsemäs.

Doughertyn kyseenalainen ennätys

NIck

NIck Dougherty hakee Challenge Tourilta uutta nostetta uralleen &copy Getty Images

Englannin Nick Dougherty on varsin samanlaisen tilanteen edessä kuin Colsaerts kaudella 2009. Dougherty oli jo teininä yksi maailman parhaista amatööreistä ja Nick Faldon suojatti. Hän siirtyi ammattilaiseksi Colsaertsin tavoin 18-vuotiaana. Menestystä tuli pienellä viiveellä, ykköstiloja kertyi 2005-2009 kolme, joista St.Andrewsissa saavutettu Dunhill Links Championships menee isojen kisojen joukkoon. Dougherty vaipui pelilliseen lamaan juuri silloin, kun hänen odotettiin tekevän lopullisen läpimurtonsa.

Kaudella 2011 pelasi 32 ET:n kisaa ja pääsi kerran jatkoon. Luotto lyöntiin ja nimenomaan avauksiin oli täysin kateissa. Melkoinen sukellus mieheltä, joka on siis voittanut ET:lla kolmasti ja ansainnut yli kuusi miljoonaa euroa. Taitoa 30-vuotiaalla Doughertylla on edelleen, ja vaikka tulokset eivät kuluvalta kaudelta vielä ihmeitä lupaakaan, on Doughertyn seuraaminen Kytäjällä varsin perusteltua.

Teemu Tyry

Finnish Challenge

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje