23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Korhoselle uusi caddie – Karri Kakko lopettaa

Korhosen bägiä kantaa Marokon ET-kisassa, mahdollisesti jatkossakin, Nick Mumford.

Mikko Korhonen palaa kilpakentillä kuluvalla viikolla Marokon Rabatissa, jossa pelataan Trophee Hassan II -kilpailu. Kilpailu ja Royal Golf Dar es Salamin kenttä ovat Korhoselle tuttuja viime vuosilta. Kisa on kuitenkin Korhoselle uuden aikakauden alku, sillä caddiena kentällä ei enää nähdä pitkään Korhosen aisaparina työskennellyttä Karri Kakkoa.

”Karri ilmoitti päätöksestä pari viikkoa sitten. Aika kiireellisesti olen yrittänyt etsiä itselleni uuden caddien. Harmi sinänsä. Minulle jäi pelkkää hyvää sanottavaa yhteisistä vuosista ja toivottavasti myös Karrille. Toivottavasti hän löytää itselleen pian hyvän uuden jutun”, Korhonen sanoi.

Kakko kertoo pohtineensa lopettamista jo jonkin aikaa. Suurin päätökseen vaikuttava tekijä on perheen esikoinen, joka syntyi viime keväänä.

”Priorisointia tämä oli. Kun lapsi on pieni, niin tuli vahva tunne siitä, että kun on poissa kotoa, menettää enemmän kuin kisareissulla voi saada. Ennen lasta tilanne oli erilainen. Ei se kuitenkaan ihan helppo päätös ollut. Monta viikkoa mä sitä mietin”, Kakko kertoo.

”Tein kuitenkin tätä viisi vuotta. Kilpailutilanteen tuomaa adrenaliinia varmasti jää kaipaamaan. Pääsin Mikon apurina näkemään yhden majorin ja yhden voiton. Yhtään lyöntiä en itse lyönyt, mutta sain olla mukana. Pääsin siinä mielessä näkemään paljon”, Kakko jatkaa.

Karri Kakon ja Mikko Korhosen yhteistyö kesti viiden vuoden ajan. Kuva: Getty Images.

Korhonen joutuu kentällä totuttelemaan myös uuteen työkieleen, mutta englanti tuskin tuottaa kokeneella ammattilaiselle sen kummempia hankaluuksia.

”Työkieli vaihtuu ja varmasti suhde on enemmän ammatillinen. Karrin kanssa olemme hyviä ystäviä, joten se vaikutti omalla tavalla työsuhteeseenkin. Varmasti tässäkin asiassa on kaksi puolta, ja tätä seuraa myös hyviä juttuja”, Korhonen pohti.

Ensi alkuun Korhonen pyrkii rekrytoimaan caddieksi Mikko Ilosen kanssa viime vuodet työskennellyttä Jason Hemplemania, joka kuitenkin oli jo ehtinyt pestautua toisen työnantajan leipiin. Hempleman vinkkasi kuitenkin Korhoselle toisen nimen, joka herätti heti kiinnostusta.

”Caddiet osaavat yleensä parhaiten vinkata vapaana olevista ammattilaisista ja Jason kertoi Nick Mumfordin niin sanotusti etsivän bägiä. Saimme Nickin kanssa hommat sovittua ja hän on mukana jo Marokkossa”, Korhonen kertoo.

Työkieli vaihtuu ja varmasti suhde on enemmän ammatillinen. Karrin kanssa olemme hyviä ystäviä, joten se vaikutti omalla tavalla työsuhteeseenkin.

”Tunnen Nickin melko hyvin, ja olen pelannut kaverin kanssa jollain treenikierroksella, joten tiedän, miten hän toimii kentällä. Todella hyvä tyyppi ja kovan luokan ammattilainen. Hän on heti ottanut hommasta kopin ja kysellyt paljon yksityiskohtia jo heti ensimmäiseen kisaan”, Korhonen kertoo.

Eteläisestä Englannista kotoisin oleva Nick Mumford on kokenut ammattilainen, joka on toiminut caddiena 24 vuotta. 14 vuoden ajan työnantaja oli Tanskan Anders Hansen ja vuoden 2015 lopussa Mumford aloitti yhteistyön Portugalin Ricardo Gouveian kanssa. Viime joulukuussa Mumford toimi David Lipskyn caddiena yhdysvaltalaisen voittaessa Alfred Dunhill Championship -kilpailun Etelä-Afrikassa.

”Juttelin kaverista myös Tapsan (Pulkkanen) kanssa. Hänenkin mukaansa Nick tekee hommansa kentällä jämptisti ja on nopea. Uskon, että tulemme hyvin juttuun”, Korhonen sanoi.

Paikka PGA Championship -kisassa seuraava tavoite

Marokon kilpailu ja sitä seuraava Volvo China Open ovat Korhoselle erittäin tärkeitä, sillä menestyminen niissä voisi avata hänelle paikan New Yorkissa toukokuun puolivälissä pelattavaan PGA Championshipiin, jossa hän oli mukana viime vuonna.

Korhonen on maanantaina julkaistulla tuoreimmalla maailmanlistalla sijalla 118. PGA Championshipiin on viime vuosina päässyt mukaan maailmanlistalta hieman sadannen sijan heikommaltakin puolelta.

”Sellaiset 105 voi sisään päästä. Jos seuraavissa kisoissa pari top 10:ä naaraa, niin on se mahdollista. Tai jos olen Marokossa viiden joukossa, niin nousen tietenkin reilummin. Kyllä se PGA Championship on ollut sellainen salainen tavoite”, Korhonen myöntää.

Jos paikka PGA Championshipissä ei aukea, pelaa Korhonen Marokon ja Kiinan kisojen jälkeen todennäköisesti British Masters -kilpailun toukokuun toisena viikonloppuna. Siitä eteenpäin suunnitelmia ei ole vielä tehty.

”Tanskassa en ole suunnitellut pelaavani (Made in Denmark, 23.–26.5.), mutta siinä tulee pitkä kisatauko, jos sen jättää väliin. Täytyy miettiä kalenteri vielä lähempänä uusiksi.”

Hiljattain Espooseen Helsingistä muuttanut Korhonen on hionut Suomessa pelivirettään Pickalassa lähes päivittäin.

”Nyt on ihan hyvä kutina, että Marokossa voisi jo olla mukana haminoissa.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje