Mikko Korhonen uudelle kymmenluvulle top 10 -sijoituksissa European Tourilla - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen uudelle kymmenluvulle top 10 -sijoituksissa European Tourilla

Vaikka Mikko Korhosen pelistä puuttui sunnuntaina viimeinen silaus, voidaan kuudetta sijaa pitää isossa kuvassa vahvana suorituksena. Kuva: Getty Images

Kuudenneksi sijoittunut Korhonen ei löytänyt edellisten päivien kaltaista vaihdetta, jolla olisi taisteltu sunnuntaina voitosta.

Mikko Korhonen (-13) sijoittui sunnuntai-iltana Englannin Birminghamissa päättyneessä European Tourin kilpailussa jaetulle kuudennelle tilalle. Hän pelasi neljännellä kierroksella tuloksen 72, ja hävisi turnauksen voittaneelle Sam Horsfieldille viidellä lyönnillä.

Korhonen lähti kisan päätöspäivään lyönnin päässä johdossa olleesta Horsfieldistä, mutta hänen otteissaan ei ollut samanlaista puhtia kuin aiemmilla kierroksilla.

Etenkin kentän toisella ja kolmannella par-viitosilla syntyneet bogit kävivät kalliiksi, eikä helsinkiläinen syttynyt enää 13. reiällä tulleen päivän kolmannen bogin jälkeen toivottuun loppukiriin.

”Sellainen päivä tänään, en oikein saanut henkeä päälle ja meni vähän väkisin yrittämiseksi. Ei ollut kärsivällisyyttä ihan tarpeeksi. Oikeastaan vain voitto kiinnosti tänään, ja harmitus oli aikamoinen, kun mahdollisuudet menivät siinä takaysin par-femmalla”, Korhonen sanoi viitaten reikään 12, jolla hän joutui taipumaan päivän toiseen bogiin.

”Ihan hyvä viikko kaiken kaikkiaan, pääsi pelaamaan voitosta, mikä oli tietysti hienoa. Hyvä oppimiskokemus taas, välillä niitä tarvitsee, että osaa virittää oikean mielentilan päälle. Autopilotille pitää melkein päästä, jos mielii nostaa kannua”

Uudelle kymmenluvulle top 10 -sijoituksissa

Hero Openin jaettu kuudes tila merkitsi Korhoselle kauden toista top 10 -sijoitusta European Tourilla. Edellinen tuli Sami Välimäen helmi-maaliskuun vaihteessa voittamassa Oman Openissa, jossa hän oli neljäs.

Korhonen on yltänyt ET:llä kaikkiaan 21 kertaa kymmenen joukkoon. Voittoja on koossa kaksi ja muita top 3 -sijoituksia kuusi kappaletta.

Tapio Pulkkanen oli päätöspäivän paras suomalainen Hero Openissa. Kuva: Getty Images

Kalle Samooja (-7) lähti sunnuntaina vahvasti liikkeelle tehden kierroksen alkupuolella kolme birdieä. Tämän jälkeen otteet kävivät epävarmoiksi, ja hänelle kirjattiin viiden seuraavan reiän jaksossa kolme bogia ja yksi tuplabogi. Heikon vaiheen rikkoi ainoastaan seitsemännellä reiällä tullut birdie.

”Sitä tuli tällaisena purjehtijana seilattua vähän tuota tuloslistaa tänään. Aloitin varsin vahvasti upottamalla kolme hyvää puttia. Keskivaiheilla taistelin huonojen avausten kanssa. Vähän niin kuin koko viikon aikana, bogia alusti huono avaus”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Samooja teki vielä Forest of Arden Marrot Hotel & Country Clubin kentän sisääntulon jälkipuolella yhden bogin, mutta hän paikkasi virheensä mukavasti 17. reiän eaglellaan.

”Tuli tehtyä maukas eagle. 195 metristä tiukalle sunnuntailipulle veden yli rautanelosella kahteen metriin, ja putti koteloon.”

Posit mukaan ja eteenpäin

Jaetulle 34. sijalle pudonnut turkulainen ei ollut täysin tyytyväinen panokseensa Birminghamissa. Kahden ensimmäisen päivän kuutosella alkaneet noteeraukset vaihtuivat viikonloppuna kahteen peräkkäiseen 72 lyönnin kierrokseen.

”Kisa jätti kokonaisuudessaan toivomisen varaa, varsinkin, minkälaista peli oli pari ensimmäistä päivää. Toisaalta yleensä vähän kestää päästä kisamoodiin, joten otetaan ne kuuluisat posit mukaan tästä viikosta ja mennään eteenpäin.”

Suomalaisista parhaiten sunnuntaina pelasi Tapio Pulkkanen (-2), joka käytti kierrokseensa 70 lyöntiä. Hänen kierroksensa oli Samoojan tapaan kirjava: ”Hattu-Tapio” teki etuysillä kahden eaglen ohella kaksi bogia. Myös toisella kenttäpuoliskolla onnistumiset ja virheet olivat tasapainossa kolmen birdien ja kolmen bogin muodossa.

Reilut kolme vuotta ammattilaisena pelannut Sam Horsfield avasi voittotilinsä European Tourilla. Kuva: Getty Images

Jos ei Pulkkanen saanut parastaan irti pitkillä väylillä ensimmäisellä ja kolmannella kierroksella, korjasi hän asian sunnuntaina tyylillä.

”Tänään tein varmasti oman ennätykseni par-viitosilla, jotka pelasin yhteensä kuusi alle. Muuten oli vähän vuoristorataa. Pitkä lyönti oli vähän heikompaa viikonloppuna, mutta putti parani”, 63. sijaa jakanut Pulkkanen sanoi.

Pulkkanen on kärsinyt hetken aikaa pienestä ruosteisuudesta, sillä kaksi edellistä ja kaikkiaan viisi viimeisintä kilpailua oli päättynyt European Tourilla karsiutumiseen ennen kulunutta viikkoa.

”Kai tässä vieläkin on vähän pelaamattomuuden merkkejä havaittavissa. Neljä kierrosta tällä viikolla teki hyvää ensi viikkoa varten.”

Viime viikolla British Mastersissa 10. sijoittuneelle Englannin Sam Horsfieldille, 23, voitto oli ensimmäinen European Tourilla ja ylipäänsä millään ammattilaiskiertueella. Hero Openin ykköstila näytti hetken aikaa ratkeavan vasta uusinnassa, kunnes Belgian Thomas Detry teki vimeisellä reiällä kohtalokkaan bogin.

Ruotsin Alexander Björk (-14) jakoi parhaana pohjoismaalaisena kolmannen sijan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje