Mikko Korhoselle kauden paras sijoitus DP World Tourilla: ”Oikeaan suuntaan mennään” - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Mikko Korhoselle kauden paras sijoitus DP World Tourilla: "Oikeaan suuntaan mennään"

Mikko Korhonen oli tyytyväinen panokseensa viikonvaihteen turnauksessa. Kuva: Getty Images

Kaikki jatkokierroksilla pelanneet suomalaiset päätyivät Johannesburgin kilpailussa 25 parhaan joukkoon.

Mikko Korhonen (-15) nousi lopulta parhaaksi suomalaiseksi Johannesburgissa Etelä-Afrikassa sunnuntaina päättyneessä Jonsson Workwear Openissa. Hän pelasi DP World Tourin ja Sunshine Tourin ohjelmaan kuuluvan kilpailun viimeisellä kierroksella tuloksen 68, ja nousi jaetulle 17. sijalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Korhonen esitti viikonloppuna ehyitä otteita. Molemmat 68 lyönnin kierrokset sisälsivät viisi birdieä ja yhden bogin. Hän kiri sunnuntaina hetkellisesti kärkikymmenikköön tehtyään seitsemän ensimmäisen reiän aikana neljä birdieä. Jatkossa birdiet olivat tiukemmassa, ja top 10 -sijoitus jäi haaveeksi.

”Hyvin lähti liikkeelle tänään, ja oli hyvä mahdollisuus vetää alhainen kierros. Ei vain menneet putit sisään takalenkillä. Hyvä viikko kuitenkin, ja oikeaan suuntaan mennään. Oli mukava pelata tänään Samin (Välimäki) kanssa”, Korhonen sanoi.

Kyseessä oli Korhosen paras sijoitus kuluvalla kaudella. Hän on pelannut tänä vuonna seitsemän turnausta, ja selviytynyt vain kahdesti jatkoon. Karsiutumiset ovat olleet enimmäkseen niukkoja, joten suurta huolta hänen ei ole tarvinnut peleistään kantaa.

Sami Välimäelle ja Kalle Samoojalle (-14) jatkokierrokset tuottivat pettymyksen. Kisan puolivälissä kärkisijoilla häärinyt kaksikko ei saanut lauantaina ja sunnuntaina itsestään parasta irti joutuen tyytymään jaettuun 24. sijaan.

Jollei tällaisella leikkikentällä saa putteja sisään, niin ei vain pysy kärjen vauhdissa.

Tulokseen 70 kilpailunsa päättänyt Välimäki harmitteli kolmannella kierroksella lamaantunutta puttipeliä, ja ongelmat putterin jatkuivat myös viimeisenä päivänä.

” En päässyt oikein paikoille, ja puttaaminen oli surullista”, hän sanoi.

Samooja pelasi sunnuntaina kolme birdieä ja 15 paria sisältäneen 69 lyönnin kierroksen. Bogiton esitys on aina kunnioitettava suoritus, mutta hyvästä pelistä huolimatta hän menetti muutaman sijan tuloslistalla. Nousu top 10:een olisi vaatinut perjantain kaltaista huippuonnistumista.

”Aika takapaksu päivä. Par-viitoset olivat surkeita, enkä oikein saanut paikkoja käytettyä. Jollei tällaisella leikkikentällä saa putteja sisään, niin ei vain pysy kärjen vauhdissa”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Samooja oli tyytyväinen peliinsä tiiltä griinille. Steyn City Clubin enttä ei juuri kiitosta saanut.

”Aika onneton on kyllä tämä kenttä ja setup. Vähän huilia ja teroitetaan veitset seuraavaa reissua varten.”

Isossa kuvassa suomalaiset onnistuivat Johannesburgissa mukavasti. Koko jatkokierroksilla pelannut kolmikko mahtui 25:n parhaan joukkoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Samooja ei ole vielä päättänyt, missä ja milloin hän pelaa seuraavan kilpailunsa. Korhonen nähdään seuraavan kerran tositoimissa huhtikuun lopulla pelattavassa Korean turnauksessa. Välimäen kisatauko päättyy puolestaan toukokuun ensimmäisellä viikolla Italiassa. Tapio Pulkkasen kausi jatkuu reilun kolmen viikon kuluttua Japanissa pelattavassa ISPS Handa Championshipissä.

Jonsson Workwear Openin voiton vei Saksan kolmen vuoden takaiseen amatöörien EM-kultajoukkueeseen kuulunut Nick Bachem (-24). Hän oli kisassa omaa luokkaansa, sillä toisen sijan jakaneet isäntämaan Hennie du Plessis ja Zander Lombard jäivät neljän lyönnin päähän.

Ykköstila oli debyyttikauttaan pelaavalle Bachemille ensimmäinen pääkiertueella. Hän jatkoi kotimaansa pelaajien nousujohteisia esityksiä DP World Tourilla. Saksalaiset ovat voittaneet kiertueella reilun puolen vuoden sisällä neljä turnausta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje