Mikko Korhoselle jälleen tuhti onnistuminen Italian Openissa - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Mikko Korhoselle jälleen tuhti onnistuminen Italian Openissa

Hyvin pelannut Mikko Korhonen nousi Race to Dubai -listalla sijalle 75. Kuva: Getty Images

Viimeisen reiän tuplabogey pudotti Tapio Pulkkasen kärkitusinasta.

Mikko Korhonen esiintyi jälleen edukseen ensi vuonna Ryder Cupia isännöivällä Marco Simone Golf Clubin kentällä. Hän pelasi Italian Openin neljännellä kierroksella tuloksen 69, ja venyi kovatasoisessa DP World Tourin kilpailussa mainiosti 11. sijalle.

Korhoselle kirjattiin sunnuntaina viisi birdieä ja kolme bogia. Tapahtumia riitti etenkin sisääntulon jälkimmäisellä puoliskolla, jossa hän teki vain yhden parin. Erityisen maukas oli 18. reiän birdie, joka piti hänet hetkellisesti kärkikymmenikössä. Oliver Bekkerin päätösreiällä tekemä nelonen lopulta haihdutti haaveet kauden kolmannesta top 10 -sijoituksesta.

”Hyvä viikko oli ja kiva pelata suhteellisen ehjä kisa. Ei ollut kauhean helppoa tänään, vaikka tuulta oli aika paljon vähemmän kuin muina päivinä. Kenties liput olivat vähän vaikeammissa paikoissa”, reilut 55 000 euroa palkintorahaa tienannut Korhonen sanoi.

”Peli oli hyvää, pari hyvää paikkaa missasin alussa, mutta muuten ihan jees. Pari harmittavaa bogia takaysille, mutta niitä tulee täällä herkästi, jos missaa avauksella väylän”, hän jatkoi.

Espoolaiselle Marco Simonen kenttä tuntuu sopivan erityisen hyvin, sillä samalla areenalla pelatussa vuodentakaisessa kilpailussa hän oli kahdeksas.

Tapio Pulkkanen (-4) kiilasi hetkellisesti Korhosen edelle top 10:een iskettyään kierroksen puolivälissä neljä birdieä. Tuloksen 70 pelannut Pulkkanen oli vielä loppusuoralla kiinni paikasta kärkitusinaan, kunnes sortui viimeisellä reiällä tuplabogiin.

Pulkkanen menetti sunnuntaina sijoituksissa seitsemän pykälää jaettuaan 23. tilan Ruotsin Jesper Kennegårdin kanssa.

”Hyvä päivä viimeistä reikää lukuunottamatta. Kohtuullinen kisa, mutta tuntuu siltä, että parempaa olisi saumat tällä hetkellä. Uutta yritystä ensi viikolla Pariisissa”, Pulkkanen kertoi.

Kalle Samoojan (par) viikonloppu oli Pulkkasen tavoin laskusuuntainen. Päätöspäivänä tuli toinen peräkkäinen 72 lyönnin kierros, ja käteen jäi 41. sija.

”Olihan tämä aika virheiden sävyttämä viikko, joka tänään myös näkyi aika selvästi”, hän sanoi tiedotteessa.

Robert MacIntyre hankki sunnuntaina skotlantilaisille kauden neljännen voiton DP World Tourilla. Kuva: Getty Images

Samooja kertoi olevansa putti- ja avauspeliinsä suhteellisen tyytyväinen.”Ensi viikko tulee olemaan vähintään yhtä haastava, joten peliä täytyy vain terävöittää.”

Muista suomalaisista, Sami Välimäki karsiutui kahdelta jälkimmäiseltä kierrokselta.

Poikkeuksellisen nimekkään pelaajakaartin Roomaan houkutelleen Italian Openin kärkitaistelusta muodostui tasainen kamppailu, joka ratkaistiin uusinnassa Robert MacIntyren ja Matt Fitzpatrickin (-14) kesken. Yli puoli miljoonaa euroa kuitannut MacIntyre päätti Fitzpatrickin pyristelyt ensimmäisellä playoff-reiällä tekemällään birdiellä.

Voitto oli vuonna 2019 DP World Tourilla parhaaksi tulokkaaksi valitulle MacIntyrelle toinen pääkiertueella. Ensimmäinen tuli vajaat kaksi vuotta sitten Kyproksella käydyssä turnauksessa. MacIntyre oli edellisen kerran sijoittunut top 10:een helmikuun Ras Al Khaimah Classicissa, ja hän tekee lyhyen tauon jälkeen maailmanlistalla paluun sadan parhaan joukkoon.

MacIntyrestä, 26, tuli myös vuosituhannen ensimmäinen skotlantilaisvoittaja Italian Openissa.

Lue seuraavaksi: Mikko Korhonen kiri kamppailemaan huippusijoituksista Ryder Cup -kentällä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje