18.–26.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - European Tour - Kilpagolf

Uudelle vuosikymmenelle astuvalle Mikko Korhoselle ikä on ollut vain numeroita

Suomen nykypelaajista menestynein, kaksi kertaa Euroopan kiertueella voittanut Mikko Korhonen täyttää tänään 40 vuotta.

Mikko Korhonen on lukeutunut Suomi-golfin isoihin nimiin jo vähintään vuosikymmenen ajan. Yhdeksättä kauttaan Euroopan pääkiertueella pelaava ”Korppa” aloitti ammattilaisuransa suhteellisen kypsällä iällä 2004, siis 24-vuotiaana, ja kokonaisuudessaankin miestä voisi kuvailla niin sanotuksi ”late bloomeriksi”, eli pelaajaksi, joka saa itsestään kaiken potentiaalin irti vasta myöhemmällä iällä

40 ikävuotta on melkoinen merkkipaalu. Korhosen kohdalla se tuskin tarkoittaa hyytymistä. Koronakeskeytys tuli kypsään ikään siirtyvän pelaajan kohdalle hyvään saumaan, ja Korhonen on itse julkisuudessa arvioinut ylimääräisen akkujen lataamis-, peruskuntoharjoittelu- ja palautumisjakson antavan eväitä ja lisävuosia uran loppupäähän.

”Tauko teki kokonaisuudessa aika hyvää, sai kunnon nollauksen kropalle. Kipuja ja vammoja on aina, ja vanhempana enemmän. Pitää vaan huoltaa kehoa paremmin kun ikää tulee ja pelata harkiten, ehkä vähän vähemmän”, Korhonen suunnittelee.

Suomen kautta aikain menestynein golfari Mikko Ilonen lopetti aktiiviuransa ennen 40 vuoden merkkipaalua. Ilonen ja Korhonen ehtivät kiertää Euroopan kisakenttiä vuosikausia, ja vuotta Korhosta aikaisemmin syntynyt Ilonen toivottaa etunimikaumansa tervetulleeksi uudelle kymmenluvulle.

”No niin se alkaa kaimallakin parhaat vuodet! Onnea ennen kaikkea synttäripäivään ja tietty tulevaan, alkaa ”puolimatka” häämöttää”, Ilonen sanaili.

Ensimmäisen kilpailunsa syntymäpäiväsankari pelasi Euroopan kiertueella vuonna 2007, ensimmäinen kokonainen kausi ET:llä oli 2011. Muutaman kerran Korhonen joutui uusimaan työpaikkansa karsintojen kautta – niissä onnistuminen kertoo pelaajan erinomaisesta perustasosta ja kovasta paineensietokyvystä – ja kertaalleen, vuonna 2014, Korhonen on ollut ykkönen karsintafinaalissa. Vuodesta 2015 lähtien pelioikeus on uusiutunut vuosittain rahalistasijoituksen tai voittajakategorian kautta.

Uran ensimmäinen ET-voitto tuli vuonna 2018 Itävallassa pelatussa Shot Clock Mastersissa ja seuraavana vuonna Korhonen otti uransa tähän asti suurimman voiton Kiinassa, jossa hän oli ykkönen Volvo China Openissa. Palkintorahaa Kiinan kisan voitto toi peräti 444 000 euroa. Kiinan voitto nosti Korhosen maailmanlistalla sijalle 84, joka on hänen paras noteerauksensa.

Molemmilla voittokausilla Korhonen on sijoittunut ET:n Race to Dubai -listalla 50 parhaan joukkoon ja ansainnut yli 870 000 euroa palkintorahaa.

Tämänviikkoinen kilpailu on suomalaiskonkarille uran 188:s ET:llä. Palkintorahaa hän on ansainnut ET:llä noin 3 468 000 euroa, eli noin 18 500 euroa kisaviikkoa kohden. Korhosen jatkoonpääsyprosentti on varsin hyvä, noin 68,4 %. Voitot mukaan lukien Korhonen on sijoittunut 10 parhaan joukkoon 20 kertaa urallaan.

Korhosen tilastot voitokkaassa China Openissa olivat vakuuttavat. Kuva: ET.

Kolmessa major-startissa, joista kaksi on PGA Championshipissä ja yksi The Openissa, paras sijoitus on 63:s.

Korhosen vahvuudeksi on aina mielletty tasaisuus, mikä perustuu ennen kaikkea loistavaan rautapeliin, vahvaan lähipeliin ja hyvään puttaamiseen. Kuluvalla kaudella Korhosen griiniosumaprosentti ET:n kisoissa on hurjat 72,22 %. Lähipelitaitoja mittaavassa strokes gained around the green -tilastossa Korhonen on tällä kaudella sijalla 29.

Viime vuosina Korhonen on lähtenyt tavoittelemaan kovempia yksittäisiä kierrostuloksia pystyäkseen pelaamaan useammin voitosta. Voittamissaan kilpailuissa Korhonen on tehnyt yhteistulokset -16 ja -20.

Golfpiste onnittelee syntymäpäiväsankaria ja toivottaa menestyksekkäitä vuosia pitkälle tulevaan!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje