[9][10]

[9][10]

Mikko Korhosella vaisu viikonvaihde KLM Openissa

Mikko Korhosen viikonloppu Hollannin ET-kisassa oli virheiden sävyttämä. Kuva: Getty Images

Kelkka kääntyi kahden hyvän kierroksen jälkeen väärään suuntaan.

Mikko Korhonen ei saanut peliään kulkemaan Amsterdamissa meneillään olevan Euroopan kiertueen turnauksen jatkokierroksilla. Sunnuntain tulokseksi jäi 74, millä heltiää tässä vaiheessa jaettu 67. sija – takanaan vain kuusi cut-rajan selvittänyttä pelaajaa.

Lupaavista asemista viikonloppuun lähtenyt Korhonen teki kahdella viimeisellä kierroksella vain neljä birdieä. Bogeja kertyi kahdeksan ja tuplabogeja yksi.

”Aamukävely suoritettu ilman mainittavaa menestystä. Joka päivä on erilainen, tänään oli jo kroppa aika jumissa. Pitää nyt vain kääntää katse kohti ensi viikkoa, ja yritettävä pitää mieli positiivisena”, hän sanoi.

Kyseessä on kahdesti kymmenen joukkoon Hollannissa yltäneen Korhosen uran heikoin sijoitus KLM Openissa.

Kisan kaksi muuta suomalaista Sami Välimäki ja Kim Koivu karsiutuivat.

Ensimmäistä kertaa The International -kentällä pelatun KLM Openin voitti Sergio Garcia (-18). Kisan suuryllättäjä, keskinkertaisella menestyksellä Challenge Touria ja Nordic Liigaa tällä kaudella pelannut Tanskan Nicolai Højgaard hävisi espanjalaisella yhdellä lyönnillä.

Voitto oli Garcialle, 39, uran 16. Euroopan kiertueella ja ensimmäinen lähes vuoteen.

Tulevalla viikolla Korhonen kilpailee Englannin Wentworthissa, jossa pelataan Euroopan kiertueen Rolex-sarjaan lukeutuva rahakas, palkintopotiltaan seitsemän miljoonan dollarin arvoinen BMW PGA Championship. Tähän kilpailuun suomalaisista osallistuu myös Tapio Pulkkanen.