[13][26]

[13][26]

Mikko Korhosella loistava avauskierros Scottish Openissa

Mikko Korhonen kiilasi Skotlannin ET-kisan alkajaisiksi kärjen tuntumaan. Kuva: Getty Images

Myös hole-in-onen tehnyt Kalle Samooja on pelannut torstaina vahvasti.

Mikko Korhonen avasi pelin loistavasti Renaissance Clubilla North Berwickissä käynnistyneessä Scottish Open -turnauksessa. Hän iski kilpailun ensimmäisellä kierroksella tuloksen 66 (-5), mikä oikeuttaa tässä vaiheessa jaettuun seitsemänteen sijaan.

Korhosen kierros sisälsi seitsemän birdieä ja kaksi bogia. 10. tilltä liikkeelle lähteneen helsinkiläisen meno oli vahvimmillaan reikien 3–7 (kentän 12–16) jaksossa, missä hän tehtaili neljä birdieä.

Toisen kenttäpuoliskon (1–9) tapahtumat keskittyivät kierroksen viimeiseen kolmannekseen, jonne hän teki sarjan: birdie-bogey-birdie-bogey-birdie.

”Hyvää peliä. Pysyin väylillä hyvin ja sain hyviä birkkupaikkoja. Puttasin myös melko hyvin. Löin ysireiällä bunkkerista sisään, joten pieni bonus vielä loppuun”, Korhonen sanoi.

Korhonen on kärjessä olevia Englannin Andy Sullivania ja Etelä-Afrikan Thomas Aikenia (15 reikää) kaksi lyöntiä perässä. Päivän tulostaso näyttäisi nousevan korkealle, sillä 80 pelaajaa on tässä vaiheessa alle parin.

”Kenttä pelasi aika helppona, sillä yöllä oli tullut paljon vettä. Ei tarvinnut links-rullittelua vielä, aika normaalia golfia pystyi pelaamaan.”

Reiällä 15 hole-in-onen tehnyt Kalle Samooja (-5) oli kierroksen lopussa tasatilanteessa Korhosen kanssa. Tapio Pulkkanen on vasta aloittanut kierroksensa ja Kim Koivun lähtöaika on kello 16.20 Suomen aikaa.