Mikko Korhosella hyvä tauko takana – kiireinen syyskausi käynnistyy Prahasta - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Korhosella hyvä tauko takana – kiireinen syyskausi käynnistyy Prahasta

Mikko Korhosella on tällä viikolla näytettävää tsekkiläisyleisölle. Peli Albatross Golf Resortin kentällä ei ole sujunut aiempina vuosina parhaalla mahdollisella tavalla. Kuva: Getty Images

Dubain finaaliturnaukseen tähyävä Korhonen pelaa loppukauden aikana kymmenkunta kilpailua.

Mikko Korhonen palailee tällä viikolla tositoimiin Prahassa pelattavassa Czech Masters -turnauksessa. Tauko on ollut pitkä, sillä hänen edellinen kilpailunsa, Open Championship, käytiin heinäkuun kolmannella viikolla.

”Hyvä kolmen viikon tauko takana. Vähän hyväntekeväisyysgolfia tuli pelattua Pohjanmaalla ja Pickalassa. Muuten aika vähän kosketuksia”, Korhonen sanoi.

Korhonen on osallistunut kaudesta 2014 lähtien joka vuosi nyt kuudennen kerran European Tourin kalenterissa olevaan Prahan turnaukseen. Ainoa jatkoon pääsy on vuodelta 2016, jolloin sijoitus oli 62:s. Viime vuonna karsintaraja pakeni helsinkiläiseltä lyönnin päähän.

Hän saapui turnausmaisemiin tiistaina, mutta ei vielä tuolloin ottanut tuntumaa Albatross Golf Resortin kisa-areenaan.

”Kenttä on entuudestaan tuttu, keskiviikkona pelaan pro amin. Ihan kivasti lähti pallo tänään rangella ja griinin ympärillä. Kaikki ei toki ole koskaan valmista tässä pelissä.”

Korhonen lähtee kauden viimeiselle kolmannekselle Race to Dubai -listan sijalta 42. Tavoitteet ovat kristallinkirkkaana mielessä.

”Syksyllä on tarkoitus pelata noin kymmenen kisaa, mukaan lukien finaalit. Koetetaan pelata nousujohteinen syyskausi, ja olla mukana kauden loppuhuipennuksessa Dubaissa.”

Kisan muilla suomalaisilla, Kalle Samoojalla, Tapio Pulkkasella ja Kim Koivulla on ollut Korhostakin pidempi kilpailutauko. Kolmikko oli mukana ennen Open Championshipiä käydyssä Scottish Openissa, missä Samooja oli mainiosti 20:s. Pulkkanen karsiutui ja Timo Rauhalan kanssa valmennusyhteistyön aloittanut Koivu keskeytti ensimmäisen kierroksen jälkeen olkapäävamman vuoksi.

Czech Masters on palkintoarvoltaan miljoonan euron turnaus, jonka viimevuotista voittoa puolustaa Italian Andrea Pavan. Vaikka kisa kuuluu ET:n pienimpiin, kiertueen kilpailutauko on houkutellut mukaan useita mielenkiintoisia nimiä, kuten Lee Westwood, Eddie Pepperell, Thomas Pieters ja Ernie Els.

Pepperell lienee ennakkoon suurin menestysssuosikki, onhan kisan korkeimmalle rankattu (OWGR 41) pelaaja sijoittunut Czech Masterisisa kolmesti kymmenen joukkoon. Vaikka englantilaiselta puuttuu vielä voitto tältä kaudelta, ovat hänen esityksensä olleet vahvoja. Tästä esimerkkinä käyvät British Mastersin toinen ja Irish Openin neljäs tila.

Sanavalmis Pepperell löytyy myös ET:n GIR-puttitilastosta sijalta seitsemän ja hän on vältellyt kiertueella kolmanneksi parhaiten kolmen putin viheriöitä.

Jamie Donaldson voitti vuonna 2014 pelatun ensimmäisen Czech Mastersin. 43-vuotias walesilainen on viettänyt viimevuosina vaikeita aikoja, mutta on osoittanut tällä kaudella piristymisen merkkejä. Scottish Openissa yhdeksänneksi sijoittunut Donaldson voikin syttyä Prahassa vanhasta muistista koviin suorituksiin.

Mustan hevosen viittaa voisi sovitella palloa kovaa lyövälle Gavin Greenille. Vuosi sitten kolmanneksi Prahassa venynyt malesialainen on sijoittunut viidessä edellisessä turnauksessaan kolme kertaa top 10:een, joten uran ensimmäinen ET-voitto saattaa kolahtaa vaikka tällä viikolla.

Suomalaisten lähtöajat ensimmäisellä kierroksella (Suomen aikaa):

08.25 Callum Shinkwin ENG-Adri Arnaus SPA-Mikko Korhonen
10.15 Kim Koivu-Max Schmitt GER-Simon Zach CZE
13.25 Dean Burmester RSA-Lee Slattery ENG-Tapio Pulkkanen
14.15 Ivan Cantero Gutierrez SPA-Kalle Samooja-Jiri Zuska (am) CZE

Lue seuraavaksi: Suomalaisten etsikkoaika käynnistymässä Euroopan kiertueella

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje