Mikko Korhonen yrittää välttää hotellikuoleman: ”Onhan tämä kuplatouhu aika tylsää, mutta vaihtoehtoja ei ole” - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen yrittää välttää hotellikuoleman: ”Onhan tämä kuplatouhu aika tylsää, mutta vaihtoehtoja ei ole”

Mikko Korhonen on Suomen nykyisistä ET-pelaajista ylivoimaisesti kokenein, mutta Miguel Angel Jimenezin kisamäärään hänelläkin on yli 510 kisan verran matkaa. Kuva: Getty Images.

Tapio Pulkkanen avaa Hero Open -kilpailun kolmesta suomalaisesta ensimmäisenä.

Euroopan kiertueen UK Swing -minikiertueen toinen osakilpailu, palkintoarvoltaan miljoonan euron arvoinen Hero Open käynnistyy torstaina Englannin Birminghamissa, Forest of Ardenin kentällä. Suomesta mukana ovat Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja.

Kisakenttä on nykypelaajille täysin vieras, sillä edellisen kerran Forest of Ardenissa on pelattu ET-tasolla 2002.

Mikko Korhonen sijoittui viime viikolla minikiertueen avauskilpailussa 29:nneksi. Hän myöntää, että paluu kilpakentille tuntuu fyysisesti, jonka lisäksi tiukat koronarajoitukset muodostavat oman haasteensa.

Kuntosalilla saa käydä jo tällä viikolla, mutta maski päässä.

”On ollut kyllä pari rankkaa päivää, ehkä se kuusi kierrosta putkeen viime viikolla tuntuu. Tänään oli sentään jo ihan ok fiilis”, Korhonen sanoi tiistai-iltana.

Kisapaikalla pelaajien liikkumista on rajoitettu tiukasti. Sosiaalisten kontaktien määrä pidetään minimissään, ja valtaosan ajasta pelaajat joutuvat viettämään hotellihuoneissaan. Esimerkiksi Andrew ”Beef” Johnston kertoi kisan alla, ettei ole koskaan nähnyt kilpailupaikalla rangella niin paljon pelaajia kuin nyt, kun kilpailijat pyrkivät välttämään tylsistymisen hotellihuoneessa harjoittelemalla rangella. Korhonen joutuu rajoittamaan lyöntiharjoittelua, jottei aja kroppaa liian lujille heti palattuaan kilpakentille.

”Onhan tämä kuplatouhu aika tylsää, mutta muita vaihtoehtoja ei ole. Kuntosalilla saa käydä jo tällä viikolla, mutta maski päässä, joten se jää minulta väliin. Hirveästi ei voi lyödäkään, koska on erinäisiä vammoja päällä. Koitetaan siis ottaa iisisti.”

”Kisa voisi kyllä jo alkaa, mutta tässä olisi vielä yksi lisäpäivä vielä lusimista tällä viikolla. Kyllä tämä parin viikon setti riittää ainakin minulle ihan hyvin. En jaksaisi kyllä enää kolmatta putkeen”, Korhonen kertoo.

Kuluvan viikon jälkeen Korhonen palaa Suomeen ja pelaa seuraavan kerran Wales Openissa 20.8. Sen jälkeen hän on mukana minikiertueen päätöskilpailussa UK Championshipissä.

Kilpailu on Korhoselle uran 189:s Euroopan kiertueella, Pulkkaselle 68:s ja Samoojalle 44:s. Skotlannin David Drysdalelle kisa on uran 500:s ja Espanjan Miguel Angel Jimenezistä puolestaan tulee eniten kilpailuja Euroopan kiertueella pelannut urheilija, kun hän saa tililleen jo 707:nnen startin Euroopan pääkiertueella.

Tapio Pulkkanen käynnistää kilpailunsa jo aamun ensimmäisessä ryhmässä kello 7.00 paikallista eli kello 9.00 Suomen aikaa. Kalle Samooja starttaa kello 11.55 ja Mikko Korhonen 14.45 Suomen aikaa.

Golfpisteen uusimmassa podcastissa asiaa kiertueen taloudellisesti vaikeasta tilanteesta ja saudirahalla kuorrutetun Premier Golf Leaguen pyrkimyksistä yhteistyöhön.

Golfpiste Podcast · #79 – Voiko Euroopan kiertue vastustaa Premier Golf Leaguen yhteistyötarjousta,
Lue seuraavaksi: 707 – Miguel Angel Jimenez pistää uusiksi ET:n kisaennätyksen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje