Mikko Korhonen varmisti paikan The Openiin - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen varmisti paikan The Openiin

Mikko Korhonen pääsee mukaan uransa kolmanteen majoriin heinäkuussa, kun The Open pelataan Royal Portrushin kentällä Pohjois-Irlannissa.

Mikko Korhonen oli tyytyväinen mies torstaina Espanjan Valderramassa, jossa hän teki Euroopan kiertueen Andalucia Masters -kilpailun ensimmäisellä kierroksella tuloksen 70 (-1).

Hän jakaa ensimmäisen päivän jälkeen kilpailussa sijaa 29 yhdessä mm. Tapio Pulkkasen kanssa.

Kierrostulosta enemmän Suomen ykköspelaajaa hymyilytti tieto siitä, että hän pääsee mukaan Pohjois-Irlannissa 18.–21. heinäkuuta pelattavaan The Open -major-turnaukseen.

The Open on ainoa Euroopan mantereella pelattava miesten major-kilpailu. Kilpailu pelataan tänä vuonna 148:nnen kerran. Pelipaikkana on Royal Portrush Pohjois-Irlannissa, jossa kisa pelattiin edellisen kerran vuonna 1951. Golfpiste vieraili paikan päällä viime syksynä. Lue juttu kisakentästä ja valmisteluista jutun lopussa alla olevasta linkistä.

Kaikki kisan liput, 50 000 per päivä, myytiin loppuun hetkessä, joten luvassa on todellinen urheilujuhla.

Ennen Korhosta The Openissa on pelannut suomalaisista ainoastaan Mikko Ilonen. Major-kilpailu on Korhoselle uran kolmas. Tänä ja viime vuonna hän oli mukana Yhdysvalloissa pelattavassa PGA Championshipissä.

”Pikkuhiljaa käännetään katse kohti The Openia. Paikka varmistui tänään. Se tuli ilmeisesti kiertueen pistelistasijoituksen kautta”, kertoi Euroopan kiertueen Road to Dubai -pistelistalla sijalla 28 oleva Korhonen. Maailmanlistalla Korhonen on parhaana suomalaisena sijalla 85.

”On erittäin hienoa päästä pelaamaan sinne! Pelaan nyt sitten kaksi links-kisaa peräkkäin, Skotlannin avoin on viikkoa ennen The Openia. Täytyy totutella links-golfiin ja tuulessa pelaamiseen ja hieroa avaukset rauta-kakkosella kuntoon”, Kiinassa uransa toisen ET-kisan tänä vuonna voittanut Korhonen kommentoi.

Torstaina Korhonen viimeisteli kuuden viimeisen reiän aikana neljä birdieä. Bogeja kierroksella kertyi kolme.

”Päivä oli aika vaikea. Löin varsinkin alussa heikosti. Hyvä taistelu ja hyvä takaysi. Kentästä on täällä aina hyvä fiilis ja se kyllä sytyttää pelaamaan”, sanoi kilpailussa vuosi sitten kolmanneksi yltänyt suomalainen.

Perjantaina Korhosen lähtöaika kierrokselle on 9.30 Suomen aikaa.

Lue seuraavaksi: Royal Portrush valmistautuu kaikkien aikojen The Openiin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje