Mikko Korhonen valmiina major-haasteeseen: ”Kenttä on monsteri, parista bogista ei pidä hermostua” - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Mikko Korhonen valmiina major-haasteeseen: ”Kenttä on monsteri, parista bogista ei pidä hermostua”

Bethpage Black asettaa valtavan haasteen maailman parhaille. Uransa toiseen majoriin starttaava Mikko Korhonen korostaa kärsivällisyyden merkitystä. Myös väyläosumat tulevat olemaan arvossaan.

Mikko Korhonen pelaa uransa toisen major-kilpailun kuluvalla viikolla Yhdysvaltojen New Yorkissa. Korhonen selviytyi mukaan PGA Championship -kilpailuun voittamalla Volvo China Open -kilpailun Kiinan Shenzhenissä kaksi viikkoa sitten ja nousemalla sen myötä maailmanlistalla sijalle 84.

Voiton jälkeen Korhonen on tietoisesti halunnut rauhoittaa tilanteen ja ladata akkuja kotioloissa. New Yorkiin hän lensi sunnuntaina.

”Hienoa päästä mukaan. Tähän kisaan selviytyminen on ollut alkukauden tavoitteeni. Ihan normaali kotiarki on ollut parasta vastapainoa Kiinan voitolle. Imurointia ja lasten kanssa olemista”, Korhonen kertoo.

Vaikea nähdä, että tullaan pelaamaan kovin paljon alle parin painuvia tuloksia.

PGA Championship pelataan New Yorkin Long Islandin saarella sijaitsevalla Bethpage Black -kentällä. Kenttä on äärimmäisen vaikea ja se tulee haastamaan pelaajat kaikilla osa-alueilla. Alueella on satanut lähipäivänä, ja kastuttuaan pitkä ja tuuhea raffiheinä korostaa entisestään väyläosumien merkitystä. Märällä väylällä pallo ei myöskään rullaa yhtä pitkälle kuin kuivalla kelillä.

”Kenttähän on varsinainen monsteri, pitkä ja märkä. Pitkä raffi ja nopeat viheriöt. Vaikea nähdä, että tullaan pelaamaan kovin paljon alle parin painuvia tuloksia”, Korhonen sanoi.

”Aika monella par-nelosella toinen lyönti lyödään rautakolmosella, hybridillä tai jopa puukolmosella. Pallo pitää vain toimittaa väylälle ja pelata kärsivällisesti. Parista bogista on turha hermostua”, Korhonen luonnehtii.

Alex Bjork ottamassa tuntumaa Bethpagen raffiin, josta on syytä pysyä poissa. Kuva: Getty Images.

Korhonen on erinomaisen tarkkalyöntinen pelaaja. Volvo China Openissa hän löi avauksensa väylälle 80 % tarkkuudella ja osui viheriöihin 85% tarkkuudella, ja vaikka hän ei lyöntimitoissa pysty haastamaan pitkälyöntisimpiä tykittäjiä, löytyy arsenaalista aseet pärjätä kovassa seurassa.

Tarkkaa sijoitustavoitetta Korhonen ei halua asettaa, mutta vähimmäistavoite on edetä mukaan viikonlopun kierroksille.

Vuosi sitten Korhonen oli mukana samassa kilpailussa, joten major-kilpailun tunnelma ei ole enää täysin uutta. Tiger Woodsin voitettua huhtikuussa vuoden ensimmäisen major-kilpailun, Masters Tournamentin, on tunnelma kuitenkin tavallistakin latautuneempi.

”Ihan hyvä hulina täällä on taas, paljon väkeä paikalla jo harjoituspäivinä”, Korhonen sanoo.

Torstaina Korhonen käynnistää kierroksensa viimeisessä peliryhmässä kello 21.22 Suomen aikaa. Perjantaina hän pääsee kentälle 15.57 Suomen aikaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje