[11][17]

[11][17]
DP World Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen tyytyväinen panokseensa Intian DPWT-kilpailussa – Tulisieluinen Marcel Siem kiilasi voittoon

Mikko Korhonen oli hyvillään Intian kisan annista, vaikka enemmänkin olisi ollut otettavissa. Kuva: Getty Images

Korhonen otti kauden parhaan sijoituksensa DP World Tourilla.

Mikko Korhonen (par) sijoittui parhaana suomalaisena 25:nneksi viikonvaihteessa käydyssä DP World Tourin Indian Open -kilpailussa. Hän päätti urakkansa 73 lyönnin kierrokseen, joka piti sisällään kaksi bogia. Päivän ensimmäistä birdieään Korhonen joutui odottamaan viimeiselle reiälle saakka.

”Tiukkaa täällä on joka päivä. Ei juuri saa hengähtää. Pelaaminen on kehittynyt parempaan päin − sanoisin koko ajan, vaikka viikonlopun tulokset eivät hyviä olleetkaan”, noin 18 500 euroa palkintorahaa tienannut Korhonen sanoi.

”Ei tässä omat odotukset kovin korkealla olleet, jos ihan rehellisiä ollaan. Ihan hyvä viikko oli näistä lähtökohdista käsin”, hän jatkoi.

Korhonen oli ennen DLF Golf & Country Clubin kentällä pelattua turnausta karsiutunut kauden jokaisessa neljässä kilpailussaan. Yhtä pitkän karsiutumisputken hän oli kokenut viimeksi 4,5 vuotta sitten.

Jotain positiivista on sekin, että järkyttävällä puttaamisella ja tuollaisilla virheillä ollaan keskikastissa.

Kaksi lyöntiä Korhoselle hävinnyt Kalle Samooja jakoi kilpailussa 32. sijan. Hän viritteli vahvaa kiriä neljännellä kierroksella. Kuusi birdieä tehnyt Samooja oli sunnuntain osalta tuloksessa -4, kun 13 väylää oli pelattu. Haaveet kovasta tuloksesta kuitenkin murenivat bogin ja 18. reiällä tulleen triplabogin myötä.

”Melko synkkä loppu hyvälle päivälle, se pitkälti kruunasi tämän viikon. Aivan linjapallo rantalaudoitukseen alas. Pitihän kaupan päälle uittaa vielä toinenkin ammus”, Samooja harmitteli tiedotteessa.

”Jotain positiivista on sekin, että järkyttävällä puttaamisella ja tuollaisilla virheillä ollaan keskikastissa. Aika tasainen sarja näihin kolmeen Aasian kisaan. Peliä täytyy vaan terävöittää jatkoa ajatellen”, hän pohti.

Seuraavaksi DP World Tourin suomalaiset suuntaavat Etelä-Afrikkaan, jossa kilpaillaan maaliskuun puolivälissä. Sitä ennen pelattavassa Kenian turnauksessa ei suomalaisväriä nähdä.

Indian Openin voiton vei jännittävien vaiheiden jälkeen Saksan Marcel Siem (-14). Eroa toiseksi sijoittuneeseen maanmieheen Yannik Pauliin kertyi yksi lyönti. Myös viikko sitten Bangkokissa kakkoseksi päätyneelle Paulille avautui 18. reiällä paikka tasatulokseen ja uusintaan, mutta parimetrinen birdie-putti painui ohi.

Marcel Siem otti kaiken ilon irti voitostaan. Kuva: Getty Images

Voitto oli Siemille, 42, uran viides DP World Tourilla. Edellisestä ykköstilasta oli ehtinyt vierähtää yli kahdeksan vuotta. Kilpailuissa vahvasti tunteella elävä Siem on taistelijaluonne, jolla mieli toisinaan kuohahtaa. Se on maksanut hänelle monia kovia sijoituksia.

Maailmanlistalla top 50:ssä parhaimmillaan ollut Siem ajautui pelinsä kanssa vaikeuksiin pari vuotta sitten. Hän menetti pelioikeutensa pääkiertueelle, mutta vannoi uutta tulemistaan.

Vietettyään kauden 2021 Challenge Tourilla, hän sai välittömästi korttinsa takaisin DPWT:lle. Viime kaudella kaksi top 10 -sijoitusta saavuttaneen Siemin ei tarvitse kantaa pelioikeutensa puolesta huolta kahteen seuraavaan vuoteen siirryttyään kiertueen voittajakategoriaan.

Siem ansaitsi New Delhissä lähes 321 000 euroa palkintorahaa nostaen uratienestinsä lähelle 10 miljoonan euron rajaa.

Intian turnaus oli saksalaisilta täysosuma, sillä kuuden parhaan joukkoon mahtui myös Alexander Knappe (-7). Saksan huippugolf on tehnyt ison ryhtiliikkeeen parin viimeisen vuoden aikana. Voittoja ja kovia sijoituksia on alkanut DPWT:llä tulla ja myös Matti Schmid on väläytellyt ajoittain PGA Tourilla.