Mikko Korhonen porskuttaa kärjen tuntumassa – myös Samooja kohenteli osakkeitaan - Golfpiste.com

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen porskuttaa kärjen tuntumassa – myös Samooja kohenteli osakkeitaan

Mikko Korhosen ja caddie Nick Mumfordin suunnitelmat ovat toimineet New Delhissä. Kuva: Getty Images

Vaikea kisakenttä vaikuttaa piristäneen Korhosen peliä.

Mikko Korhonen pelasi Intiassa New Delhissä jatkuneen DP World Tourin kilpailun toisena päivänä tuloksen 72 pysytellen par-tuloksensa myötä kokonaistilanteessa -5. Sillä heltiää Indian Openin puolivälissä hienosti jaettu toinen sija.

Viisi lyöntiä kärjestä oleva Korhonen teki kierroksellaan neljä birdieä. Virheitäkin syntyi, joista kahdeksannella (kentän 17.) reiällä lipsahtanut tuplabogey rokotti eniten tulosta. Bogeja Korhoselle kirjattiin yksi molemmille kenttäpuoliskoille.

”Ei kenttä sinänsä eilistä tiukempi ollut, muutama vähän vaikeampi lipunpaikka ehkä oli. Oma peli oli ihan vakaata, ei niin loistavaa lyömistä kuin eilen, mutta ihan jees. Kenttä on aika strateginen ja sen voi pelata eri tavoilla. Mukava päästä viikonlopulle ja vielä hyvissä asemissa!” Korhonen sanoi.

DLF Golf & Country Clubin vaikealla kentällä ei tuloksilla juhlita. Ainoastaan johdossa olevan Saksan Yannik Paulin (-10) saldo alittaa parin kaksinumeroisesti. Korhonen on aina viihtynyt vaativilla kisa-areenoilla, joilla par on kovaa valuuttaa. Siksi ei ole yllätys, että kauden ensimmäinen jatkopaikka heltisi Intiassa komealla tavalla: hän pelaa lauantaina kisan kärkiryhmässä.

Korhonen karsiutui neljässä edellisessä kilpailussaaan. Näin pitkän karsiutumisputken hän oli kokenut edellisen kerran 4,5 vuotta sitten.

Indian Openissa mahtuu yksi alle -tuloksella top 20:een, ja kisan toinen suomalainen, Kalle Samooja (T19) on yksi heistä.

Kaksi lyöntiä Korhosta paremmin pelannut Samooja täräytti etuysillä (kentän 10–18) neljä peräkkäistä birdieä, joita seurasi kisan kolmas tuplabogey. Sijaa 17 jakava turkulainen teki takaysin alussa kaksi bogia, mutta siihen hankalampi vaihe katkesi. Hän pystyi värkkäämään jatkossa kaksi tärkeää birdieä säilyttäen näkymät koviin sijoituksiin.

”Ihan hyvä tulos, mutta kyllä se varmaan aika maksimi huono oli tuolla pelillä. Giinit ovat nopeat ja kovat, josta kyllä tykkään, mutta linjojen luku karvan kasvun takia on haastavaa”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Tiiltä griinille on ihan kauden parasta, joten täytyy vaan jaksaa jyystää, niin eiköhän se palkitse viikonloppuna.”

Jatkopaikkaan riitti tulos +4, mikä kertoo omaa kieltään kentän vaativuudesta.

Suomalaisten lähtöajat kolmannella kierroksella (Suomen aikaa):

06.43 Lucas Nemecz AUT−Simon Forsström SWE−Kalle Samooja
08.05 Gudmundur Kristjansson ISL−Mikko Korhonen−Yannik Paul GER

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)