[6][5]

[6][5]

Mikko Korhonen paranteli tuntuvasti osakkeitaan Teneriffalla, Tapio Pulkkanen romahti

Mikko Korhonen onnistui lauantaina hyvin, vaikka par-viitosilla ruuti ei ollut kuivaa. Kuva: Getty Images.

Mikko Korhosen lisäksi Sami Välimäki pelasi hyvän kierroksen lauantaina. Kaksikko jakaa 37. sijaa, mutta Tapio Pulkkanen tippui letkan hännille.

Mikko Korhonen varmisti jatkopaikkansa eilen golfin Euroopan kiertueen Tenerife Openissa venymällä viimeisellä reiällä komeaan eagleen. Tänään Korhosen tuloskortissa ei eagleja nähty, mutta eipä nähty bogejakaan. Sen sijaan birdiejä kortissa oli neljä, loput reiät hän selvitti parein.

”Tänään oli jo hieman parempaa peliä. Par-viitosten skooraus oli aika heikkoa, kun en yhtään birkkua saanut niillä aikaan, mutta muuten tämä olit tänään aika tasapainoinen suoritus. Putteri käyttäytyi ihan kohtalaisen hyvin ja pari hyvää lyöntiäkin eksyi joukkoon. Parempi päivä selvästi”, Korhonen kommentoi.

Komea 67 (-4) lyönnin kierros nosti Korhosen kisassa oman kierroksensa jälkeen jaetulle 38. sijalle kisan toiseksi parhaaksi suomalaiseksi. Hänen yhteistuloksensa on -8.

Siinä missä päivä oli Korhoselle menestyksekäs, ei se ollut sitä Tapio Pulkkaselle. Pulkkanen joutui lauantain tyytymään 74 (+3) lyönnin kierrokseen tehtyään päivän mittaan kolme birdieä, kolme bogia ja yhden triplan. Pulkkanen on tuloksella -2 jatkoon päässeistä pelaajista viimeisenä sijalla 76.

Sami Välimäen päivä oli kaksijakoinen. Kuuden komean birdien lisäksi kortista löytyi kolme bogia. Pitkän treenitauon jälkeen paluu tositoimiin on kuitenkin sujunut siinä mielessä terävästi, että birdiejä mies sylkee entiseen malliin: kolmen kierroksen saldo on jo 19 birkkua.

Kun pienoinen ruoste karisee tekemisestä ja Välimäki saa lisää kilpailurutiinia, on juna oikeassa suunnassa ajatellen toukokuun lopussa pelattavaa kauden toista major-turnausta, PGA Championshipiä.

Lauantaina Välimäki teki tuloksen 68 (-3). Hän on yhteistuloksella -8 kilpailussa kolmen pelaamansa kierroksen jälkeen Korhosen kanssa jaetulla 37. sijalla.

Lue seuraavaksi: Kalle Samoojan loistovire jatkuu, lähtee kolmannelta sijalta viikonloppuun