Mikko Korhonen päätti kierroksensa birdieen ja piti tavoitteen hengissä The Openissa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Mikko Korhonen päätti kierroksensa birdieen ja piti tavoitteen hengissä The Openissa

Mikko Korhonen jätti taakseen monta nimimiestä avauskierroksella. Rory McIlroyn haave menestyksestä kotiyleisön edessä kaatui ensimmäiseen lyöntiin.

Mikko Korhonen asetti itselleen tavoitteeksi jatkopaikan uransa kolmannessa major-kilpailussa, Pohjois-Irlannissa Royal Portrushin kentällä pelattavassa The Openissa. Tavoite on hyvin hengissä ja Korhonen jakaa kierroksensa jälkeen kisassa sijaa 63 ensimmäisen kierroksen ollessa yhä kesken.

Korhosen tulos torstaina oli 72 (+1). Se syntyi kolmen birdien, kahden bogin ja yhden tuplabogin myötä. Tuplan Korhonen teki reiällä 11, joka oli torstaina kentän toiseksi vaikein väylä.

”Päivä ja kenttä oli tiukka testi. Hyvin sinnittelin mukana, vaikka en lyönyt kovin hyvin etenkään alussa”, Korhonen sanoi.

Tasaisessa kilpailussa jokaisen lyönnin arvo on suuri. Korhonen paranteli tilannettaan huomattavasti pitämällä jalan kaasulla kalkkiviivalle asti ja päättämällä kierroksensa birdieen runsaslukuisin yleisön iloksi.

Avauspelissään suomalainen onnistui torstaina suhteellisen hyvin. Hän löi avauksistaan väylälle 64%, joka on hieman keskiarvoa parempi lukema. Lähestymislyönneissä Korhonen ei kuitenkaan ollut terävimmillään, sillä lähestymiset päätyivät griinille vain 55% tarkkuudella. Viheriöllä Korhonen oli hyvä.

”Avauksiin pitää saada lisää terävyyttä varsinkin vastatuuleen lyötäessä ja lähestymisiä pitää pystyä lyömään lyhyillä raudoilla lähemmäksi reikää. Ei kai siinä muuta, vähän pitää rentouttaa vielä tekemistä huomenna”, Korhonen analysoi.

Korhonen taistelee perjantaina tosissaan jatkopaikasta tasaisessa kilpailussa. Hän pääsee perjantaina kentälle vasta kello 15.48 Suomen aikaa, eli 13.48 paikallista aikaa. Korhosen onneksi sääennuste povaa huomiselle iltapäivällä varsin maltillisia tuulilukemia, joskin Irlannissa mikään ei sään suhteen ole niin varmaa kuin epävarma.

Sateelta perjantaina ei todennäköisesti tulla säästymään, mutta sadekuuroja kovemman haasteen muodostaa tuuli.

McIlroylta karmea avausreikä

Kilpailun suursuosikiksi nostettu Rory McIlroy aloitti urakkansa kotiyleisön pettymykseksi katastrofaalisesti tekemällä kentän avausreiällä, suhteellisen helpolla par-nelosella tuloksen 8. McIlroyn kisa alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla, kun jo ensimmäinen avaus karkasi kentän rajojen ulkopuolelle.

Rory McIlroy joutui pettymään liian usein avauslyöntinsä jälkeen torstaina. Getty Images.

Avauspelin ongelmat jatkuivat etuysillä, mutta McIlroy pystyi siitä huolimatta puristamaan pari birdieä ja kohentelemaan tilannettaan. Maailma synkkeni viimeistään reiällä 16, jolla McIlroy puttaili huolimattomasti neljä kertaa ja päätyi tekemään tuplabogin. Lopulta McIlroy päätyyi tulokseen +8, joten perjantai on hänen kohdallaan enää pelkkä muodollisuus.

Vaikeaa oli McIlroyn tapaan myös mm. Phil Mickelsonilla (+5), Ian Poulterilla (+4) ja Zach Johnsonilla (+4) ja monella muulla nimimiehellä. Pahiten epäonnistui takavuosien menestyjä David Duval, joka on 17 reiän jälkeen kierrostaan 19 lyöntiä yli parin.

Irlantilaisten ykköshepan horjuessa astui näyttämölle Shane Lowry, joka takoi taululle avauskierroksen toistaiseksi parhaimman tuloksen 67 (-4). Lowrysta yhden lyönnin päässä ovat kierroksensa loppuun saattaneista kilpailijoista Ruotsin Alex Noren, Yhdysvaltain Webb Simpson, Espanjan Sergio Garcia, Etelä-Afrikan Dylan Fritelli, Skotlannin Robert MacIntyre ja Thaimaan Kiradech Aphibarnrat.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje