8.–15.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen nousi omalle tasolleen Belfryn klassikkokentällä

Mikko Korhonen pohtii lyöntivalintaa caddiensa Nick Mumfordin kanssa viidennellä reiällä British Mastersin avauspäivänä. Getty Images.

Kaikki neljä suomalaista kamppailevat tosissaan jatkopaikasta torstaina British Mastersissa.

Mikko Korhonen oli jo ennen British Masters -kilpailun alkua mielissään siitä, että pääsee pelaamaan täysiverisellä kilpagolfiin suunnitellulla golfkentällä, vieläpä peräti neljää Ryder Cupia isännöineellä maineikkaalla Belfryn Brabazonilla.

”Tämähän on golfkenttä! Hyviä reikiä on paljon, ei montaa huonoa. Koitetaan saada jotain ideaa tähän touhuun”, Korhonen luonnehti kisan aattona.

Luonnehdinta osoittautui enteelliseksi. Samalla ajatuksella, hyviä reikiä oli paljon, huonoja vähän, voi kuvata Korhosen keskiviikkoista avauskierrosta, joka sisälsi kolme birdieä ja yhden huonon reiän eli bogin.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Kierrostulos 70 (-2) oikeuttaa jaettuun 24. sijaan parhaana suomalaisena, kun avauskierros on vielä muutamalta pelaajalta kesken.

”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tänään koitettiin vaan pitää palloa lyhyeksi leikatulla alueella, tyylillä ei ollut niin väliä. Se onnistui ihan hyvin tänään. Paljon pitää vielä halkoja hakata, mutta oli pelissä paljon hyvääkin tänään”, Korhonen kommentoi viitaten siihen, että pelissä on vielä viilattavaa.

Korhonen ei ollut ainoa suomalainen, jonka suoritusta voi pitää onnistuneena keskiviikkona. Lyönnin Korhosen takana oleva Sami Välimäki (-1), kahden napsun päässä oleva Tapio Pulkkanen (par) ja kolmen lyönnin päässä oleva Janne Kaske ovat kaikki kilpailussa hyvissä asemissa kamppaillakseen tosissaan jatkopaikasta torstaina. Avauskierroksen perusteella jatkoon tulnee riittämään tulos par.

Kisan johtopaikan nappasi aamuryhmissä pelannut Matthias Schwab (-6). Itävaltalaisen rinnalle nousi iltapäivän ryhmistä Etelä-Afrikan Louis De Jager, jonka kierros on kuitenkin vielä kesken.

Torstaina Janne Kaske (9.30 Suomen aikaa) ja Mikko Korhonen (9.30) pelaavat aamuryhmissä. Sami Välimäki ja Tapio Pulkkanen käynnistävät kierroksensa vasta kello 15.20 Suomen aikaa.

Lue seuraavaksi: Välimäki ja Pulkkanen levällään olleista avauksista huolimatta kelpo tulokseen Belfryssä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje