Mikko Korhonen: ”Linksgolf on edelleen vaikeaa, mutta tällä viikolla myös kivaa” - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Mikko Korhonen: "Linksgolf on edelleen vaikeaa, mutta tällä viikolla myös kivaa"

Mikko Korhonen esiintyi perjantaina vakuuttavasti ja onnistui tekemisessään kaikilla osa-alueilla.

Mikko Korhonen pelasi itsensä jatkokierroksille uran kolmannessa major-startissa Pohjois-Irlannin Portrushissa. Kilpailu on Korhoselle uran ensimmäinen The Open. Korhosen saldo links-kentiltä on ollut tähän mennessä heikko. Hän on myös sanonut, ettei erityisen paljon nauti pelaamisesta kovapintaisilla ja tuulisilla links-kentillä.

Royal Portrushissa Korhonen on kuitenkin löytänyt hyvän vireen ja asenteen pelaamiseen.

”Tuulta oli tänään aika vähän ja se helpotti pelaamista. On golf edelleen vaikea peli links-kentällä, mutta tällä viikolla se on ollut myös kivaa”, Korhonen luonnehti.

Ennen kilpailua Korhonen ennakoi erityisesti avauslyöntien olevan tärkeässä roolissa. Perjantaina hän osui väyliin 12 kertaa 14:llä yrittämällä. Myös lähestymislyöntien tarkkuudessa ja puttaamisessa hän oli selkeästi keskiarvoa parempi perjantaina.

Kentän viritys ei tänä vuonna ole ollut haastavin mahdollinen. Viheriöt ovat suhteellisen hitaita, ”sellaiset 10 jalkaa”, ja kun sää on Irlannille tyypilliseen tapaan ollut ajoittain sateinen, viheriöiden pinnat eivät ole kovettuneet erityisen haastaviksi.Vertailun vuoksi sanottakoon, että monesti major-voittoja on ratkottu stimp-arvoltaan 13 jalan nopeuksisilla, ja jopa nopeammilla viheriöillä.

Tulostaso kuitenkin kertoo, kuinka haasteellista hyvän tuloksen pelaaminen Portrushissa on.

”Pelasin tänään hyvän kierroksen. Lyöminen oli hyvää ja samoin puttaaminen, griinit eivät ole täällä erityisen nopeat. Hienoa päästä viikonlopulle mukaan! Tästä eteenpäinkin edetään vain lyönti kerrallaan.”

Royal Portrushin kenttä on perinteinen, joskaan ei kaikilta osin tyypillinen links-kenttä, joka pelialustana eroaa kuitenkin melkoisesti niistä kentistä, joilla Euroopan kiertueella normaalisti pelataan. Kentällä on paikoitellen huomattavan paljon korkeuseroja, eikä bunkkereita ole kuin 58, kun määrä yleensä on lähes kaksinkertainen.

Lue seuraavaksi: Royal Portrush valmistautuu kaikkien aikojen The Openiin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje