Mikko Korhonen kiri kamppailemaan huippusijoituksista Ryder Cup -kentällä - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen kiri kamppailemaan huippusijoituksista Ryder Cup -kentällä

Mikko Korhosella on hymy herkässä, kun peli kulkee. Kuva: Getty Images

Myös Tapio Pulkkanen tähyilee edelleen kärkikymmenikköön.

Mikko Korhonen jatkoi vahvoja otteitaan Roomassa käytävässä DP World Tourin kilpailussa. Edellispäivänä neljä alle -tuloksen pelannut Korhonen iski lauantain kierroksella lukemat 68 kavuten Italian Openissa 28. sijalta kymmenenneksi.

Kokonaistilanteeseen viisi alle noussut Korhonen ei yltänyt toisena peräkkäisenä päivänä virheettömään kierrokseen. Hänelle kirjattiin Marco Simone Golf Clubin kentän etuysillä kaksi bogia, mutta birdiejä syntyi yksi enemmän kuin perjantaina eli viisi kappaletta.

Syystäkin oli Korhonen tyytyväinen erikoisissa olosuhteissa pelattuun kierrokseensa.

”Oli kyllä hyvä vääntö tänään. Stediä peliä ja muutama pidempi putti sisään. Tuuli oli aika reipas ja kääntyi juuri ennen kierroksen loppua 180 astetta ja koveni samalla. Ilma kylmeni saman tien 10 astetta. Olipa todella erikoinen sääilmiö. Onneksi oltiin alkupäässä tänään, nyt siellä on aika tiukat olosuhteet”, Korhonen sanoi.

Korhosella on hallussaan avaimet vaikka voittotaisteluun, sillä kisan kärjessä oleva Englannin Matt Fitzpatrick (-10) on viiden lyönnin päässä. Toinen britti Aaron Rai ja turnauksen todellinen vetonaula, Pohjois-Irlannin Rory McIlroy (-9) ovat seuraavina.

Kaksi ensimmäistä päivää parhaana suomalaisena paistatellut Tapio Pulkkanen (-3) ei ollut aivan kahden edellisen kierroksen kaltaisessa vedossa. Yhden eaglen ja kahden birdien ohella viisi bogia tehnyt Pulkkanen pelasi tuloksen 72, ja putosi 16, sijalle.

”Haastava päivä tänään. Pari bogia alkuun, eikä juurikaan birdie-paikkoja etuysillä. Tärkeä eagle 12:lla. Vähän jäi hampaankoloon viimeinen bogey, mutta huomenna uuteen nousuun”, Pulkkanen kertoi.

Sijalla 32 oleva Kalle Samooja (-1) pelasi Pulkkasen tavoin tuloksen 72.

”Alkuun ei saanut oikein mistään kiinni. Pitkälti johtui huonoista avauksista ja siihen päälle aika onnetonta rautapeliä, niin isoa tulosta tulee”, Samooja manasi tiedotteessa.

Samoojan kierroksen alku oli kehno. Hän oli päiväänsä kahden peräkkäisen tuplabogin myötä kahdeksannen reiän jälkeen jo viisi yli, mutta tämän jälkeen hän esitti kunnon ryhtiliikkeen.
”Ysistä eteenpäin olikin taas melko eri näköistä ja sain paikkoja luotua ja käytettyä”, hän jatkoi.

Ensi vuoden Ryder Cupin kentällä pelattavan turnauksen neljä suomalainen, Sami Välimäki, ei selviytynyt jatkokierroksille.

Suomalaisten lähtöajat neljännellä kierroksella (Suomen aikaa):

11.19 Darren Fichardt RSA−Kalle Samooja−Matt Ford ENG
12.19 Mike Lorenzo-Vera FRA−Tapio Pulkkanen−Jesper Kennegård SWE
12.57 Tom Lewis ENG−Jordan Smith ENG−Mikko Korhonen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje