Mikko Korhonen jatkoi tasaista menoa The Openin kolmannella kierroksella - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Mikko Korhonen jatkoi tasaista menoa The Openin kolmannella kierroksella

Mikko Korhonen teki lauantaina The Open Championship -kilpailun kolmannella kierroksella Pohjois-Irlannin Portrushissa tuloksen 71 (par). Ennen viimeistä kierrosta Korhosen tulos kauden viimeisessä major-kilpailussa on -1. Hän jakaa oman kierroksensa jälkeen kilpailussa sijaa 36.

Kierros alkoi lauantaina bogilla. Sen Suomen ykköspelaaja kuittasi reikien 3 ja 7 birdieillä. Kierroksen keskivaihe opli kuitenkin vaikea, ja rei’illä 9 ja 11 korttiin merkittiin bogit. Kierroksen kolman birdie näki päivänvalon reiällä 15.

”Lyöminen oli tänään tosi hyvää läpi linjan ja kaikilla mailoilla. Pystyin luomaan paljon birdie-paikkoja, mutta putit menivät tänään ohi. Se oli ajoittain aika turhauttavaa”, Korhonen kertoi.

Reikä 11 on lauantainakin ollut kentän vaikein reikä. Pitkä par-nelonen on vaatinut pelaajilta keskimäärin 4,47 lyöntiä. Korhoselle 11 on ollut jonkinlainen kompastuskivi, sillä hän on pelannut sen kolmen kierroksen aikana neljä lyöntiä yli parin, tehtyään reiällä torstaina tuplabogin ja perjantaina ja lauantaina bogit.

Sää Pohjois-Irlannin Portrushissa on ollut koko kisaviikon ajan harvinaisen aurinkoinen ja jopa tyyni. Kisan kärjessä tulostaso on kova, ja johtotulos tulee olemaan lauantaina jälkeen parempi kuin 10 alle parin. Sunnuntaille luvassa on pieniä sadekuuroja ja hieman navakoituvaa tuulta.

”Kierroksen alussa tuuli aika reippaasti, mutta keli tyyntyi kierroksen loppua kohden. Huomenna kokeillaan uudestaan vielä kerran”, Korhonen pohti.

Korhonen käynnisti kierroksensa sijalta 32, joten pudotusta tuli muutama pykälä. Tuloslista on kuitenkin niin tasainen, että muutaman lyönnin tätä päivää parempi tulos sunnuntaina nostaisi sijoitusta tuntuvasti. Korhosen pelipari, Thaimaan Kiradech Aphibarnrat epäonnistui lauantaina totaalisesti ja teki tuloksen 77/ +6. Thaimaalainen tipahti tuloslistalla kolmanneksi viimeiseksi.

Lue seuraavaksi: Mikko Korhonen: "Linksgolf on edelleen vaikeaa, mutta tällä viikolla myös kivaa"

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje