Mikko Korhonen iskuetäisyydellä Moskovassa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen iskuetäisyydellä Moskovassa

Mikko Korhoselle Moskovan kisa on ET:lla kymmenes. Jatkoonpääsyprosentti Korhosella on yksi Tourin parhaista. Kuva: All Over Press

Mikko Korhonen (69-70) on European Tourin Venäjän osakilpailussa puolimatkassa hienosti seitsemäntenä. Eroa johdossa olevaan Ruotsin Rikard Karlbergiin on neljä lyöntiä. Kisan kärkipäässä ei ole, kuten ei koko kisassaakaan mukana yhtää maailmantähteä.

Korhonen on puhkonut auringontarkasti Tseleevo Golf & Polo CLubin väylät avauksillaan (25 väylosumaa /28). Viheriöilla jä niiden ympäristössä nummelalainen on joutunut työstämään todella tehokkaasti. Viheriöosumia on vain 23 /36. Viheriön missattuaan hän on selvinnyt kahdella reikään 11 kertaa /13 yritystä.

”Toinen perättäinen hyvä päivä tuli tehtyä. Varmaa lyöntiä, loppuvaiheillla alkoivat bogeyt roikkua ilmassa epävarmuuden iskettyä rautalyönteihin. Sain kuitenkin pidettyä homman kasassa, putteri toimi hyvin. Selkäkään ei oireillut, sen kanssa mennään kuitenkin päivä kerrallaan. Viikonloppua odottelen mielenkiinnnolla”, Korhonen viestitti kisapaikalta.
Korhonen on sijoittunut elämänsä aikana 16 kertaa kymmenen joukkoon Challenge Tourilla. ET:lla hän on onnistunut samassa vain kerran, tuolloinkin kyseessä oli CT:n ja ET:n yhteiskisa.

Moskovan kisan palkintopotissa on miljoona euroa. Varmistuksen työpaikan uudistamiseksi vuodelle 2014 hän voisi sada Venäjältä vain voittamalla koko kisan ja saamalla samalla voittakategorian.

Peter Erofejeff (76-80) karsiutui lopulta kahdeksan lyönnnin margiinaalilla. Kauden 15:ssa kilpailussaan hän on päässyt jatkoon neljä kertaa.

Koko palkintopotti, miljoona euroa tilitetään ulkomaalaisille, sillä kaikki isäntämaan pelaaat karsiutuivat. Korhosen kanssa pelannut amatööri Vasily Belov oli lähimpänä, hänellä oli kolme lyöntiä liikaa. Olympiatoivona markkinoitu Jejgeni Kafelnikov löi 163 kertaa, eroa rajallei oli 13 lyöntiä.

Teemu Tyry

1.pv

Mikko Korhonen hyödynsi torstaina varhaisen starttiaikansa ja tuoreet viheriöt Tseleevo Golf & Polo Clubilla Russian Openissa. Tulos 69,kolme alle parin oikeutti jaettuun kahdeksanteen sijaan. Ruotsin Ricard Karlberg sekä Kiinan rutinoitu Lian Wen-chong johtivat tuloksella 67.

”Päivä oli osaltani loistava. Vähän joutui vielä varomaan selkää, tehoja uupuu, mutta vastaavasti pallo lentään suhteellisen suoraan. Putti ja lähipeli toimii oikein hyvin”, Korhonen viestitti päivänsä jälkeen.

Kilpailu on Korhoselle kauden kymmenes, hän on päässyt jatkoon kaikissa muissa, paitsi avauskisassa.

Perjantaina hän lähtee kierrokselleen kello 12.47 Suomen aikaa. Peter Erofejefilla on torstaina iltapäivävuoro, 14 reiän jälkeen hän oli kaksi yli parin.

Teemu Tyry

Ennakko:

Mikko Korhonen on kärsinyt selkävaivoista, jotka estivät hänen osallistumisensa Nordea Mastersiin kesäkuun alussa. Tuon jälkeen hän pääsi mukaan Itävaltaan ja Saksaan, joissa tulos oli totuttu. Jatkoon, mutta vain pikkurahoille sijaluvun painuttua molemmissa päälle 40:n.

Korhoselle olisi hieman yllättäenkin avautunut paikka omalla kategorialla kaikkiin heinäkuun suuriin kisoihin ( Irlanti, Ranska ja Skotlanti). Näihin hän ei puolikuntoisena kuitenkaan osallistunut. Niden yhteenlaskettu palkintosumma oli noin yhdeksän miljoonaa euroa. Vastaava mahdollisuutta tuskin tällä kaudella enää avautuu. Rahalistalla Korhonen on 179., euroja on kasassa vajaat 50.000.

Työpaikan uusiminen vaatisi kauden päätteeksi yli nelinkertaisen summan. Moskovassa potissa on miljoona, josta voittajan osuus 166.666 euroa.

”Kenttä on aivan loistava ja vielä hienossa kunnossakin. Itse olen toipilas, tänään tiistaina svingaaminen oli teholtaan sellaista 70 prosentin luokkaa” Korhonen kuvaili.

Hän on pelannut ET:lla yhdeksän kisaa kuluvalla kaudella ja päässyt avauskisaa lukuunottamatta jatkoon. Tseleevo Golf & Polo Clubilla ei ole mukana maailmantähtiä, jotka valmistautuvat jo seuraavalla viikolla käyninistyvään World Tourin kisaan.

Suomalaisista on mukana myös Peter Erofejeff, joka on pelannut viikonlopun kierrokset neljässä ET:n kilpailussa. Yrityskertoja on 12.

Jejgeni Kafelnikov osallistui viimevuonna Finnish Challengeen villillä kortilla. Tämänvuotisia wild card-pelaajia ei vielä ole julkistettu.

Jejgeni Kafelnikov osallistui viimevuonna Finnish Challengeen villillä kortilla. Tämänvuotisia wild card-pelaajia ei vielä ole julkistettu.

Venäläiset ovat omassa kisassaan perinteisesti täysin täytemiehiä. Valitettavasti maa on täydellilnen musta aukko huippugolfissa.

Tunnetuin maan pelaajista on tenniksessä Grand Slam-turnauksenkin voittanut Jevgeni Kafelnikov, joka on ilmoittanut pontevasti tavoitteekseen pästä mukaan Rio de Janeiron olympialaisiin-golfarina.

Nimellään ja tenniksen kautta hankkimilla suhteilla Kafelnikov on saanut tukijoitaa Venäjältä sekä Valko-Venäjältä.

Olympialaisiin ei ainakaan World Rankingin kautta Kafelnikovilla tule olemaan mitään asiaa. Hän on vuosien varrella pelannut yhteensä 13 kisaa ET:lla ja CT:lla. Keskimääräinen sijoitus on päälle sadan, kierroskeskiarvo päälle 80 lyönnin. Tason, joka hänellä on pysynyt käytännössä samanlaisena, nostaminen kuusi kerrosta ylemmäksi edes Challenge Tourilla menestymiseen on tietysti kunnioitettava haave. Realistinen pohja siltä kuitenkin puuttuu tyystin.

Toivoa sopii, että Venäjältä nousisi edes muutaman vuoden kuluessa edes yksi mies Challenge Tourille vakiopelaajaksi. Se toisi mahdollisesti lisäeuroja myös heidän omaan ET-kilpailuunsa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje