Mikko Korhonen European Mastersissa mainioista asemista viikonloppuun - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen European Mastersissa mainioista asemista viikonloppuun

Mikko Korhonen taisteli kelpo tuloksen, vaikka pallot lähtivät hieman vinoon. Kuva: Getty Images

Hyvä lähipeli ja putti pitivät myös toisen jatkokierroksille edenneen suomalaisen, Kalle Samoojan, juonessa mukana.

Sveitsin Crans Montanassa meneillään olevan European Mastersin upeasti aloittanut Mikko Korhonen ei yltänyt kisan toisella kierroksella aivan samankaltaiseen lentoon. Hän säilytti kuitenkin näköyhteyden kärkeen lyötyään perjantaina tuloksen 70.

Helsinkiläinen jakaa kierroksen ollessa joidenkin ryhmien osalta kesken 12. sijaa kokonaistilanteessa kuusi alle. Samassa tuloksessa ovat muun muassa Sergio Garcia ja viime viikolla Göteborgin turnauksen voittanut Erik van Rooyen.

Korhonen sortui alussa tuplabogiin, mutta pelasi tämän jälkeen pitkään ryhdikästä golfia. Hän kirjasi birdien viidennelle reiälle ja teki kaksi birdieä lisää rei’ille 12 ja 14. Kaksi peräkkäistä bogia löivät kapuloita rattaisiin, mutta 17. reiällä tullut päivän viimeinen birdie kohensi näkymiä uudelleen.

”Vähän nihkeätä peliä tänään. Pallot lähtivät vähän vinoon. Siihen nähden hyvää taistelua, muutamia hyviä pareja ja muutaman birkunkin sain joukkoon”, viisi lyöntiä kärjestä oleva Korhonen sanoi.

”Ihan hyvän taistelun kautta pääsen lähtemään kelpo asemista viikonloppuun. Vähän täytyy vain pystyä terävöittämään tekemistä vielä tästä.”

Kalle Samooja (-3) käytti toiseen kierroksen lyönnin Korhosta enemmän. Hän aloitti birdiellä ja teki tämän jälkeen kymmenen parin suoran. Kierroksen heikko vaihe osui reikien 12–15 (kentän 3–6)  jaksoon, missä hänelle merkittiin kolme bogia. Viimeinen parista poikennut reikätulos oli 16:lla (kentän seiskalla) tullut päivän toinen birdie.

”Ainoa positiivinen asia tässä päivässä on se, että pelit jatkuu. Raskasta tekemistä tiiltä griinille”, 36. sijaa jakava Samooja kertoi tiedotteessa.

”Hyvä lähipeli ja putti pitivät miehen vielä mukana. Koitetaan löytää jyvä viikonlopuksi ja ruvetaan kiipeämään listaa”, hän lisäsi.

Turnauksen karsintarajaksi on muodostumassa -1. Se osoittautui kaksi lyöntiä liian korkeaksi Tapio Pulkkaselle, joka on perjantain toistaiseksi paras suomalainen tuloksellaan 67. ”Hattu-Tapion” kohtaloksi koitui virheiden sävyttämä avauskierros, mihin hän käytti 74 lyöntiä.

Kim Koivu (+2) on toista kierrostaan kolme alle, mutta hyvästä loppukiristä huolimatta hänkin on jäämässä viikonlopun pelien ulkopuolelle.

Crans-sur-Sierre Golf Clubin kentällä pelattavan kilpailun johtoon siirtyi Gavin Green (-11). Hänen etumatkansa on niukka, sillä malesialaisen niskaan lyönnin päässä hengittävät turnauksen suursuosikit Rory McIlroy ja Tommy Fleetwood sekä Andres Romero, Wade Ormsby ja Matthias Schwab.

Edellä mainitusta viisikosta Romero pelasi perjantaina kisan tähän asti kovimman tuloksen, 61. Hän oli kierrostaan kolmen reiän jälkeen yksi yli, ja vielä tuossa vaiheessa cut-rajan alapuolella. Sitten alkoi hurjastelu, mikä tuotti pidempään vaisusti pelanneelle argentiinalaiselle kaikkiaan yhden eaglen ja kahdeksan birdieä.

Kilpailun ikäpresidentti, 30. kertaa peräkkäin Sveitsin turnaukseen osallistuva 55-vuotias Miguel Angel Jimenez (-7) on yhdeksättä sijaa jakavien joukossa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)