Mikko Ilosen tavoitteet ovat korkealla - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilosen tavoitteet ovat korkealla

Mikko Ilonen aloittaa kauden totuttuun tapaan Lähi-Idässä. Ohjelmassa ovat Abu Dhabin lisäksi Qatarin ja Dubain kisat © Getty Images

Mikko Ilonen pääsee vuoden 2013 debyyttikisassaan todella kovaan testiin. Abu Dhabin kilpailu on noussut Lähi-Idän kolmesta tapahtumasta (Abu Dhabi, Qatar,Dubai) merkittävimmäksi osanottajakaartinsa johdosta.

Rory McIlroy ja Tiger Woods sähköistävät tunnelman, ET:n kisa on tulevana viikonloppuna huomattavasti merkittävämpi kuin vastaava PGA Tourin kilpailu Kaliforniassa. Edellisvuonna Robert Rock oli yllätysykkönen, McIlroy kakkonen ja Woods kolmas.

Ilonen lensi Abu Dhabiin suoraan Thaimaasta, jossa hän leireili reilun kuukauden ajan Black Mountainin tukikohdassaan. Viimeisellä viikolla harjoituskaverina oli Peter ”Patu” Erofejeff, joka hehkutti facebookissa Ilosen kovaa talvikuntoa.

”Hyviä viikkoja tuli vedettyä. Sain yhdistettyä perheen, vapaa-ajan sekä golfin . Golfpäivät pidin lyhyehköinä ja pelasin säästellen. Ehkä siitäkin syystä tuli pelattua ok kierroksia. Olosuhteet treenaamiselle oli loistavat, lyöminen maittoi”, Ilonen kertoi lähtökohdistaan kolmeen ensimmäiseen kisaansa.

Kauden mittaan hän on suunnitellut pelaavansa noin 25 kisaa. Edellisvuonna sekä kaudella 2010 Ilonen pääsi karsintojen kautta mukaan US Openiin, British Openissa hän on ollut viimeksi mukana 2006.

”Olen pelini kanssa aika hyvässä tilanteessa. On selkeä ajatus mihin suuntaan ollaan menossa. Toki on aina joitain kysymysmerkkejä joita pitää ratkoa ja työstää. Tavoite on nousta maailmanlistalla sadan joukkoon ja se vaatii tasonnostoa ja useita menestyksiä”.

Ilonen on viidellä viimeisellä täydellä kaudellaan sijoittunut ”turvallisesti” sadan joukkoon ET:n rahalistalla ja uusinut työpaikkansa. Abu Dhabissa hän on pelannut yhteensä kuusi kertaa, jatkoonpääsyjä on kolme. Vuonna 2010 Ilonen oli upeasti 13. pelattuaan päätöskierroksen tulokseen 66.

”Abu Dhabi Golf Club on mielestäni hyvän draivaajan kenttä. Pitkälle ja mielellään väylälle on päästävä, jotta olisi kulmissa, joista on hyvä lyödä viheriölle. Tuulta on luvassa ja se on varmasti vaikuttava tekijä”.

Ilonen on torstaina iltapäiväryhmässä, peli käynnistyy hänen osaltaan kello 10.55 Suomen aikaa yhdessä Felipe Aquilarin ja Andrew Dodtin kanssa.

Tiger kauden kuningas

Mikko Ilonen on pelannut sekä Tiger Woodsin kuin myös Rory McIlroyn kanssa. Jälkimmäisen peliä hän mittaili viimeksi Irlannin avoimissa, jossa Ilonen ja maailmanlistan ykkönen jakoivat kymmenenennen sijan. Kuumaan kysymykseen, kumpi on vuonna 2013 paremmassa tikissä, Ilosella on selkeä mielipide.

Vielä hymyilyttää. Tallikaverukset vääntävät kauden mittaan kättä samoissa kisoissa ja näytöspeleissä arviolta 15-20 kertaa. Ensimmäinen erä käynnistyy torstaina Kuva: All Over Press

Vielä hymyilyttää. Tallikaverukset vääntävät kauden mittaan kättä samoissa kisoissa ja näytöspeleissä arviolta 15-20 kertaa. Ensimmäinen erä käynnistyy torstaina Kuva: All Over Press

”Uskon, että Tiikeri tulee vahvistumaan ja nousemaan kauden mittaa ykköseksi. Hän on omassa mielessään nyt kohdannut ensimmäisen todellisen haastajan ja saa siitä extrapotkua”, Ilonen ennustaa.

Vartaloon tukeutuvat putterit kielletään kauden 2016 alusta. Ilonen käytti vuonna 2005 vaikeina aikoinaan rintaan tukeutunutta työkalua. Hän liputtaa vahvasti sääntömuutoksen puolesta.

”Pidän uudistusta hyvänä, ne olisi voinut kieltää jo ajat sitten”, Ilonen kertoo mielipiteenään.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje