3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista

3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilosen kesän ohjelma selvillä

Mikko oli edellisvuoden kisassa Ruotsissa 32. Plakkarissa on Nordea Mastersista kaksi voittoa ja yksi kolmostila. Kuva Getty images

Kahdesti Ruotsin osakilpailun voittanut Mikko Ilonen starttaa PGA National-kentällä torstaina avauskierrokselleen kello 8.50 yhdessä James Morrisonin ja Kiradech Abhibarnratin kanssa.

Kuluvan vuoden aikana 46 vuotta täyttävä Thongchai Jaidee on nostanut Euroopassa voittopystejä Walesissa ja Ruotsissa.Kuva Getty Images.

Kuluvan vuoden aikana 46 vuotta täyttävä Thongchai Jaidee on nostanut Euroopassa voittopystejä Walesissa ja Ruotsissa.Kuva Getty Images.

Seuraavassa ryhmässä ovat kisan suurin ennakkosuosikki Henrik Stenson, edellisen vuoden ykkönen Thongchai Jaidee sekä Irish Openin voittaja Sören Kjeldsen.

Edellinen kisamatka Englantiin ja Irlantiin oli tuloksellisesti iso pettymys. Ilonen karsiutui sekä BMW PGA Championshipissa kuin myös Irish Openissa. Näiden välissä käyty 36 reiän karsinta US Openiin ei sekään tuonut toivottua tulosta. Ilosen lyönti on takkuillut, ”huonot suoritukset ovat liian heikkoja,” on ollut Ilosen oma analyysi tuloskunnon vaisuudelle.

Hän latautui kotimaisemissaan Lahdessa koko viikonlopun ja lensi Nordea Mastersin kisakaupunkiin Malmöön vasta tiistai-iltana.

”Muutaman päivän irtiotto lajista oli paikallaan. Nyt toivon, että Malmössa on hyvät kelit, tällöin olisi helpompaa saada juonesta kiinni omaan peliin. Se, etten päässyt mukaan US Openiin, on pitkässä juoksussa eduksi. Saan riittävän pitkän harjoitusjakson kesäkuun toisella puoliskolla. Silloin laitetaan peruspalikoita kohdalleen. Mikään ei estä menestymästä Ruotsissa, mutta askel kerrallaan kohden parempaa tässä lajissa on tottunut niin monesti menemään takapakkien jälkeen,” Ilonen pohti ennen Kööpenhaminan koneeseen nousuaan.

Ilosen kesän ohjelma näyttää tältä:

4.6-7.6 Nordea Masters, Malmö

2.7-5.7 Ranskan avoimet, Pariisi

9.7-12.7 Skotlannin avoimet, Gullane

16.7-19.7 Open Championship, St.Andrews

6.8-9.8 WGC-Bridgestone Invitational, Akron, Ohio

13.8-16.8 PGA Championship, Wisconsin

”USA:n kisojen jälkeen pidän taas pari viikkoa taukoa, jonka jälkeen pelit jatkuvat syys-lokakuussa Euroopassa. Tämän rytmitys on oikein hyvä harjoittelun, levon ja kilpailemisen välillä, Ilonen arvioi.

Viikonlopun jälkeen Ilonen on maailmanlistalla 76. Hän on ollut tasan kaksi vuotta yhtäjaksoisesti sadan joukossa. Lahtelainen nousi ensimmäisen kerran tähän ryhmään elokuussa 2007-voitettuaan Ruotsin osakilpailun. Tuon jälkeen hän oli sadan joukossa vajaat kahdeksan kuukautta.

Race to Dubai listalla Ilosen sijoitus on 57. Neljä finaalikisaa käydään marraskuussa. Näistä kolmeen ensimmäiseen mukaan otetaan pelaajia eri kriteerein. Dubaissa pelattavaan finaaliin otetaan listan 60 ensimmäistä.

Ilonen on ollut finaalikisassa mukana 2007, 2013 ja 2014.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)