MIkko Ilonen pelasi  Old Coursen takaysin yksi alle parin, vaikka lyöminen ei ollutkaan aivan terävimmillään. Kuva lauantailta.
Kuva: MIka Wikström
European Tour | Kilpagolf |
7.10.2017

Mikko Ilosen hurja nousu jatkui St. Andrewsissa

Mikko Ilonen teki Old Coursen kolmannella (par 4) eaglen ja sai tästä siivet selkäänsä Alfred Dunhill Links Championshipin kolmantena päivänä nousten vain lyönnin päähän viidennestä sijasta.

Mikko Ilonen (74-67-67, -8) sai lauantaina hengen päälle  St.Andrewsin Old Coursella paikattuaan edellisen väylän bogin eaglella kentän kolmannella reiällä.

Toinen lyönti 363 metrisellä par-nelosella löysi tiensä reiän pohjalle  ja oli väylän ensimmäinen koko kisassa.

”Matkaa oli noin 88 metriä. Tuo lyönti tuli todellakin kreivin aikaan, siitä sai hyvin nosteen loppukierrokselle.”

Ilonen teki birdien myös seuraavalla ja kruunasi ulosmenonsa birkuilla myös väylillä kahdeksan ja yhdeksän nousten tässä vaiheessa jo kymmenenneksi 168 pelaajan kilpailussa. Sisääntulossa Ilonen teki birdiet 16:lla ja 18:lla, näiden väliin bogin 17:lla.

Mikko Ilonen pääsi nostamaan lähestymistään 18:lla edullisesta kulmasta lippuun nähden.
Kuva: Mika Wikström

”Kierroksen alkuvaiheilla löin hyvin, toinen puolisko oli hankalampaa. En saanut parasta irti itsestäni. Putti kulki hyvin”, Ilonen analysoi.

Ilonen on kolmen kierroksen jälkeen 11:s.

Nousu oli hurjaa, sillä Carnoustien kentällä pelaamansa avauskierroksen jälkeen Ilonen (74, +2) oli 115:s, toisen päivän lopun kiri (67, -5) nosti hänet 50:ksi.

Ilonen on osallistunut Alfred Dunhill Links Championshipiin ammattilaisuransa ensimmäisestä vuodesta asti (2001), lukuunottamatta kautta 2011, jolloin hän oli syrjässä nilkkaleikkauksen vuoksi.

Paras sijoitus on toistaiseksi 18:s edellisvuodelta.

Näyttelijä Jamie Dornan on kolmen ensimmäisen päivän ajan ollut Tyrrelll Hattonin amatööripari Skotlannissa. Kuva: Getty Images

Kolmannen kierroksen jälkeen  johdossa on peräti viiden lyönnin erolla edellisvuoden ykkönen, Englannin Tyrrell Hatton (-18). Hän voitti 2016 neljän lyönnin marginaalilla. Mikäli kierros lähtee Hattonin kannalta oikeaan suuntaan, saatetaan nähdä yhden miehen show.

Ilosella on toisena olevaan Gregory Bourdyyn viisi lyöntiä, kolmanteen sijaan kolme ja kuudenteen sijaan vain yksi lyönti.

Ilonen on sijoittunut kuluvan kauden aikana kahdesti kymmenen joukkoon, paras sijoitus on viides.

Kilpailussa jaetaan palkintorahaa yli neljä miljoonaa euroa, josta voittajan osuus on 676 133 euroa.

Mikko Ilonen otti loppukesästä tavoitteekseen kipuamisen rahalistalla niin korkealle (top 60), että pääsisi kaikkiin ET:n finaalikisoihin mukaan.

Viimeiset viisi kisaa ovat sujuneet kiitettävällä tavalla, mutta yhtä isoa onnistumista tavoitteeseen yltäminen vaatisi. Sijoittuminen kolmen ensimmäisen joukkoon St. Andrewsissa olisi lähes varma tae Ilosen pelaamiselle Dubaissa käytävässä viimeisessä ET:n finaalikisassa.

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.