Mikko Ilosella keskittyminen kohdillaan Lontoossa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilosella keskittyminen kohdillaan Lontoossa

Mikko Ilonen on väläytellyt kykyjään useaan otteeseen kauden aikana. Vuodesta 1964 pelatun reikäpelimestaruuden ykköstila olisi lahtelaisen uran arvokkain saavutus. Kuva getty images

Suomen golfin ykkösnimellä on meneillään uran ehdottomasti paras vuosi. Pari kisaa hapuillut Ilonen sai pelin raiteilleen ja on yksi neljästä voitontavoittelijasta Lontoosa kukistettuaan Victor Dubuissonin.

”Tämän päivän peli Dubuissonia vastaan oli viikon vahvin kokonaisuutena. Pysyin rauhallisena koko päivän, enkä antanut minkään häiritä menoa. Kierroksen keskivaiheella oli kolmen reiän jakso joista voitin kaksi (8-10). Noilla väylillä itseluottamus oli testissä ja selvisin siitä voittajana,”, Mikko Ilonen kertoi.

Ilonen voitti neljä par-kolmosta viidestä. Hän teki näistä ensimmäisellä birdien, kolmella seuraavalla lyhyellä reiällä Dubuisson teki bogeyt.

”Hänelle sattui vain muutamat missilyönnit noihin, kaksi reiístä tuli minulle melkoisen huokealla”

Välierässä Ilonen saa revanssimahdollisuden Joost Luitenista, jolle hävisi keskiviikkona niukasti 1/0 alkulohkon pelissä.

Luiten on Iloselle erittäin tuttu mies European Tourilta ja Seve Trophysta kaudelta 2013, jolloin he olivat valtaamassa pitkän tauon jälkeen pokaalia Manner-Euroopalle.

”ET:n kisoissa ei olla oltu kärkitaistossa samaan aikaan. Hän on ollut erittäin hyvä tämän viikon aikana, mutta taso vaihtelee Luitenillakin. Täytyy vaan aamun välierässä olla heti hereillä ja iskeä silloin kun tilanne tulee,” Ilonen suunnitteli.

Suurten mahdollisuuksien sunnuntai edessä

London Clubin kentällä pelattava kisa on Iloselle jo kauden kuudes, jossa hän lähtee päätöspäivään tavoittelemaan voittoa. Onnistumisia on tullut pitkin kautta, vaikka ykköstila on tullut tuliaisena vain Irlannista.

Qatarissa peli ratkesi vasta uusinnassaSergio Garcian eduksi. Dubaissa Ilonen kiri viidenneksi ja johti hetken aikaa kisaa loppuun asti pelanneista. Huhtikuun lopulla Kiinan avoimissa Ilonen epäonnistui sunnuntaina ja oli kahdeksas.

Kesäkuun toisella puoliskolla Irlannin mestaruus tuli Iloselle vakuuttavan esityksen tuloksena.

Varsinaisen läpimurron hän saavutti myös kauden viimeisessä majorissa, PGA Championshipissa. Ilosella oli mainio mahdollisuus jopa voittaa, askelmerkit eivät osuneet täysin kohdalleen, seitsemäs sija oli kuitenkin uran paras.

Yhden kierroksen reikäpeliottelu on lyöntipeliä arvaamattomampi ja usein tasaisempi.

<a href=Henrik Stenson ja Jonas Blixt saivat vaihtaa lauantaina ajatuksia äidinkielellään. Yksikään pohjoismaalainen ei ole voittanut Volvo World Matchplay Championshipia kisan 50-vuotisen historian aikana.Kuva Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/10/14101820392242.jpg">

Henrik Stenson ja Jonas Blixt saivat vaihtaa lauantaina ajatuksia äidinkielellään. Yksikään pohjoismaalainen ei ole voittanut Volvo World Matchplay Championshipia kisan 50-vuotisen historian aikana.Kuva Getty Images

Maailmanlistan viitonen Henrik Stenson lähtee finaalipäivään Lontoossa selkeänä suosikkina. Volvon kotikaupungista Göteborgista kotoisin oleva Stenson ei ole kuluvalla kaudella voittanut vielä yhtään kilpailua, joten näyttöhalut ovat tavallistakin korkeammalla.

Luiten on toisessa välierässä suosikki, mutta marginaalit ovat todella pieniä, eikä Ilonen varmasti lähde jarruttelemaan.

Hän on jo ennen välieriä ansainnut melkoisen määrän World Ranking-pisteitä, jotka nostavat Ilosen riippumatta sunnutain tuloksista takaisin 50:n joukkoon.

Par-viitoset haasteena

Finaaliin yltäminen olisi iso, ehkä jo riittäväkin loikka kohden Mastersia ( World Ranking top-50 vuodenvaihteessa) , ykköstila toisi varman kutsun Augustaan ja veisi hänet legendojen joukkoon Word Matchplay Championshipin sankareita listattaessa.

London Clubilla on tehty todella alhaisia tuloksia hyvissä olosuhteissa. Ilonen on pelannut 71 reikää ja yhteissaldo on -24. Välieriin yltäneistä Henrik Stenson (-27) on paras, Luiten (-23) ja George Goetzee (-23) Ilosen kannolla.

Pelin sisällä mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että suomalainen on ollut vahva par-kolmosilla ja nelosilla, mutta on yhteissaldossa helpoilla par-viitosilla kuusi down (19 reikää).

Lauantainakin Ilonen jäi yhden jälkeen Dubuissonista. Vaikka hän teki kaikilla viidellä birdiet, Dubuisson paikkasi surkeaa par-kolme tilastoaan tekemällä par-viitosilla kaksi eaglea.

Sunnuntain aikataulut:

Välierät:

10.05 Mikko Ilonen vs. Joost Luiten

10.20Henrik Stenson vs. George Goetzee 12.20

Finaali :

14.35

Pronssiottelu:

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)