28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilosella käynnistyi kesäloma

Mikko Ilosen avauspäivän virheet maksoivat paikan Skotlannin avointen jatkokierroksille. © Getty Images

Mikko Ilonen ( 72-71) paransi torstain tulostaan lyönnillä Invernessissä pelattavassa Scottish Openissa. Kohtalona oli kuitenkin karsiutuminen kolmen lyönnin marginaalilla kovatasoisessa kisassa, jossa jatkoonpääsy olisi edellyttänyt yhteistulosta neljä alle. Ilonen aloitti toisen kierroksen kirinsä 10 reiällä tekemällä birdien. Kaksi alle -tulokseen hän siirtyi 13:lla, jonka jälkeen hänen olisi pitänyt yltää vielä kahteen birdieen. 17:n bogi vei lopulta mahdollisuudet. Bogeja oli varsinkin avauspäivänä (5) liikaa, birdejä Ilonen takoi kahtena päivänä yhteensä kahdeksan.

”Annoin kahden päivän aikana kyllä reilusti mahdollisuuksia itselleni, vaikka peli ei oikein tuntunut miltään ihmeelliseltä. Tänään oli hyvät mahdollisuudet päästä siihen neljä alle -tulokseen, putit eivät vaan millään uponneet. Piste iin päälle oli se 17:s, myötätuuleen löin yli griinin puskan viereen. Ei ollut Ilosen viikko”, lahtelainen puntaroi. Kisaa johtavat 11 lyöntiä Ilosta paremmalla tuloksella Ruotsin Alexander Noren sekä Italian Francesco Molinari (-12).

Kesäloma käynnistyy

Skotlannin avoimet olivat Iloselle vuoden 15:s kisa. Jatkoonpääsyjä on kahdeksan ja Top 10 -sijoituksia kaksi. Palkintorahaa lahtelainen on koonnut tähän mennessä reilut 188 000 euroa.

”Nyt tulee tauko, oikea duunarin kesäloma. Varmasti tulee treenattuakin siinä samassa”, vasta elokuun lopulla Skotlannissa, Gleneaglesin kentällä seuraavan kerran pelaava Ilonen kertoi. Syy pitkään taukoon on siinä, että British Openiin ja kahteen World Tourin kisaan ei nykyisellä kategorialla ole asiaa, heinäkuun lopun Itävallan kisan hän jättää muuten väliin. Avauspäivänä loistanut Francesco Molinari joutui päästämään Alexandet Norenin perjantaina rinnalleen. Tästä Norenin on pitkälti kiittäminen italialaisen seitsemännellä reiällä tekemää triplaa. Muutenkaan Molinari ei ollut toisella kierroksella torstain tasolla: birdiemäärä putosi neljällä, lisäksi hänen korttiinsa merkittiin bogi ykkösreiälle.

<a href=Alex Noren on parhaimmillaan kivikova kilpailija ja vaikea voitettava kärjestä &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2012/07/12053007215814.jpg" width="505">

Alex Noren on parhaimmillaan kivikova kilpailija ja vaikea voitettava kärjestä &copy Getty Images

Norenille päivä oli muutenkin iloinen, sillä hänen tyttöystävänsä Emelie Lind voitti Norjassa pelatun Nordea Tourin kilpailun. ”Tuntuu mahtavalta”, kolme kertaa ET:llä voittanut ruotsalainen sanoi. ”Nautin jälleen tästä päivästä. Tein paljon birdieitä ja yhden eaglen, josta oli paljon apua.” Noren voitti viime kaudella kaksi turnausta Walesissa ja Ruotsissa, mutta syksyllä peli alkoi mennä hieman jumiin. Hän ei ole sijoittunut sitten lokakuun kertaakaan Top 5:een, ja haaveet Ryder Cup -paikasta ovat karkaamassa. Teinitähti Matteo Manassero ja pitkälyöntinen Ricardo Gonzalez jakavat kolmatta sijaa lyönnin päässä kärkikaksikosta. He pelasivat päivän kovimman kierrostuloksen (64) yhdessä Top 20:een nouseen Phil Mickelsonin kanssa. Maailmanlistan ykkönen Luke Donald (-9) jakaa kuudetta sijaa, seuranaan mm. Martin Kaymer ja Anders Hansen. Marko Kuivasaari /Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje