Mikko Ilosell on ollut vahva ote pelistään kauden alkuvaiheilla. Kuva: Getty Images
European Tour | Kilpagolf |
3.2.2016

Mikko Ilonen valmiina Dubain kilpailuun

Qatarista Dubaihin jo lauantaina siirtyneillä pelaajilla jäi tavanomaista pidempi valmistautumisaika torstaina käynnistyvään Lähi-Idän klassikkokisaan.

”Valmistautuminen on sujunut tämänkin takia leppoisassa ilmapiirissä. Maanantaina ja tiistaina pelasin yhteensä 22 reikää. Kenttään on tehty onnistuneita muutoksia. Se on kokenut faceliftingin. Väylät ja niiden ruohot on uusittu bermuda-pintaisiksi. Väylät on leikattu tiiltä viheriölle päin, näin kentästä tulee nopeampi. Joitain viheriöiden ympäristöjä on myös onnistuneesti suurennettu, karheikot on näillä kohden muutettu väyläksi”, Mikko Ilonen luettelee.

”En ole ihan varma vielä, mutta olettamukseni on, että muutokset helpottavat kenttää. Skooraus tullee olemaan kovaa luokkaa”, hän veikkaa.

Talvella 2014 Ilosella oli mukava viikonloppu Dubaissa. Kolmannella kierroksella hän sai pelikaverikseen Tiger Woodsin. Molemmat pelasivat tuloksen 70. Päätöspäivänä Ilonen oli kierroksen paras (64 lyöntiä) nousten viidenneksi.

Hän on pelannut Dubaissa 12 kertaa, toinen top 10 -sijoitus tuli 2003, jolloin Ilonen oli kuudes.

Ensimmäistä kertaa urallaan Ilonen on kyennyt pelaamaan kahdeksan ensimmäistä kierrostaan alle parin Abu Dhabin ja Qatarin kisoissa. Sijoituksetkin ovat hienoja, 19. ja 13., joten valmiuksia menestymiseen voidaan pitää Dubaissa tavanomaista parempina.

Ilonen saa tasokkaat kirittäjät, Skotlannin Richie Ramsay ja selkävammoistaan toipuva Peter Hanson ovat olleet viimeisissä kisoissaan hyvällä pelipäällä. Kolmikko lähtee torstaina kierrokselleen kello 10.05. väylältä numero kymmenen.

Roope Kakko pelaa edellisessä ryhmässä (9.55)

Roope Kakko jakoi Qatarissa sijalukua 29. Ernie Elsin kanssa:Kuva Getty images

Roope Kakko jakoi Qatarissa sijalukua 29. Ernie Elsin kanssa:Kuva Getty images

”Kenttä on aivan täydellisessä kunnossa. Viheriöt mahdollistavat myös tuloksenteon. Jos täällä saa pelin ja putin kulkemaan, tulos on hurjaa. Kärsivällisyyttä kuitenkin tarvitaan, helpot reiät kääntyvät helposti ansoiksi. Pelifiilis on kahden kisan jälkeen vain nousussa, kilpailun lähtö tuntuu tosi upealta”, Kakko hekumoi.

Hänen toistaiseksi ainoa Dubain kisansa 2014 oli erittäin onnistunut. Kolmen kierroksen jälkeen hän oli kahdeksas. Päätöspäivä pudotti noviisin sijaluvulle 23.

Mikko Korhosen kolmikko (David Drysdale, Oliver Wilson) lähtee kierrokselleen aamun kärkiryhmien jälkeen (6.45). Korhonen ei ole aiemmin pelannut Omega Dubai Desert Classicia.

”Areena on kyllä upea ja lähden nauttimaan haasteista sinne. Mitään odotuksia en aseta, kiva olisi pelata hyvää golfia. Edelliset viikot ovat tuoneet yhden hyvän päivän per viikko, lähdetään parantamaan siitä. Vähän on vielä hakemista koko pelin kanssa”, Korhonen kertoi.

Rory McIlroy suosikkina

Rory McIlroy ja kihlattunsa Erica Stoll juhlivat viimeksi voittoa Dubaissa kauden 2015 päätöskilpailussa.Kuva Getty Images.

Rory McIlroy ja kihlattunsa Erica Stoll juhlivat viimeksi voittoa Dubaissa kauden 2015 päätöskilpailussa.Kuva Getty Images.

Kauden avauskisassaan Abu Dhabissa kolmanneksi ”jäänyt” Rory McIlroy puolustaa voittoaan, jonka hän saavutti tuloksella 22 alle parin ja kolmen lyönnin erolla. McIlroy juhli samalla kentällä 2009 ensimmäistä ykköstilansa European Tourilla.

Vakavimman haasteen pohjois-irlantilaiselle ennakkoon heittävät Louis Oosthuizen, Henrik Stenson sekä Martin Kaymer.

Emirates lukeutuu niihin kenttiin, joissa kärjenkin osalta tulokset pakkautuvat varsin tasaiseen nippuun, suuria eroja kenttäpelissä ei pääse muodostumaan. Yleinen veikkaus on taas se, että kisasta tulee tasainen, yllättäjillä on mahdollisuutensa.

Ernie Els on voittanut Dubaissa kolme kertaa, Tiger Woods kahdesti.Kuva:getty images

Ernie Els on voittanut Dubaissa kolme kertaa, Tiger Woods kahdesti.Kuva:getty images

Mielenkiintoista on myös seurata sitä, kuinka kuluvalla kaudella hienoa tuloskuntoa pariin aiempaan vuoteen nähden esittänyt Ernie Els pärjää yhdellä lempikentistään.

Big Easy voitti ensimmäisen ET:n kisansa Emiratesissa alkutalvesta 1994.

Avauskierros oli täystyrmäys vastustajille. Hänen tekemänsä kenttäennätys 61 (-11) on edelleen voimassa.

Els on saanut uuden puhdin peliinsä nimenomaan puttipelin parantumisen johdosta. Huippuvuosinaan loistavana lähipelaajana – ja puttaajana tunnettu Els kulki viheriöillä parin viimeisen vuoden ajan kuin umpipimeässä metsässä

”Uskoin lopulta niitä läheisiäni, jotka ehdottivat alkuasennon muutosta suorituksessa. Laitoin vasemman käden oikean alapuolelle, Qatarissa en missannut yhtään alle 1,5 metristä”, ainoana pelaajana Dubaissa kolme ykköstilaa saavuttanut Els kertoi medialle Dubain kisan alla.

Teemu Tyry

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.