Mikko Ilonen uusilla mailoilla kohden syksyn kisoja - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilonen uusilla mailoilla kohden syksyn kisoja

Mikko Ilonen ja Jordan Spieth kohtasivat reikäpeliottelussa San Franciscosssa huhtikuuun lopulla.Kuva getty images.

Kennemerin kentällä Hollannissa torstaina käynnistyvä ET:n kisa aloittaa Mikko Ilosen syyskauden.

Hän on saanut parannella fyysistä kuntoaan ja golfvirettään elokuun puolivälissä pelatun PGA Championshipin jälkeen.

Kausi on toistaiseksi ollut koviin odotuksiin nähden varsin takkuinen. Osaselityksenä käyvät syksyn 2014 sairastelut jotka katkaisivat menestysputken ja estivät harjoittelun, sekä kuluvaa vuotta sävyttäneet niskavammat.

Reginald Mokhoris on toiminut Mikko Ilosen aisaparina keväästä 2006.Yhteistyö päättyy vuodenvaihteessa. Ilosella on Retsin korvaajaksi kaksi ulkomaista kandidaattia loppusuoralla

Reginald Mokhoris on toiminut Mikko Ilosen aisaparina keväästä 2006.Yhteistyö päättyy vuodenvaihteessa. Ilosella on Retsin korvaajaksi kaksi ulkomaista kandidaattia loppusuoralla

Pelattuna on 16 kisaa, joissa jatkoonpääsyjä on 12. Paras sijoitus on 18. Kiinan avoimissa. Ammattilaisurallaan (2001-) Ilonen on jäänyt vain yhtenä vuonna (2008) ilman top-ten sijoitusta.

Syys-lokakuussa on edessä loppurutistus, eivätkä vaikeudet ole vaikuttaneet itseluottamukseen.

”Kytäjällä olen treenannut ja pelannut. Perusasioiden kanssa on enimmäkseen työskennelty. Fyysinen olotila on parempi, niska ei ole ollut jarruna. Sellainen henki on päällä, että syksyn kisoihin lähdetään menestymään, hakemaan voittoja”, Ilonen määritteli tilaansa ennen Hollantiin lähtöä.

Isoissa kisoissa Ilonen on jäänyt kärjen taakse, vaikka hyviä välähdyksiäkin on joukossa.

Maaliskuussa pelatussa WGC- Cadillac Championhipissa Miamissa Ilonen nousi surkean avauskierroksen jälkeen hienosti sijalle 23.

Mastersissa ja Open Championshipissa hän karsiutui lyönnillä. Viimeisimmässä kisassaan, PGA Championshipissa Ilonen saavutti seitsemännen jatkoonpääsynsä majoreissa. Samalla USA:n matkalla WGC-Bridgestone Invitationalissa sijaluku 45. oli uran paras kyseisessä kisassa.

Keväällä WGC- Matchplay Championshipissa Ilonen onnitteli alkulohkon peleissään voittajiaan Jordan Spiethia ja Lee Westwoodia. Matt Everyn Ilonen kukisti murskaavasti 8/6, joka oli koko kisan ylivoimaisin voitto.

Viimeisimmältä valtameren takaiselta matkalta palattuaan Ilonen on ottanut käyttöönsä uudet Titleistin rautamailat, AP-2 sarjan lokakuussa markkinoille tulevan mallin 716.

”Vaihto on mennyt ongelmitta. Nämä uudet työkalut ovat aiempaa, samanmerkkistä aavistuksen sirompia ulkonäöltään. Sikälikin osui kohdalleen aikataulullisesti, että käytössäni ollut setti oli kovassa käytössä hieman kulahtanut”.

Syksyn ohjelmassa 6-8 kisaa sekä Lahden näytöspeli

Viimeisten viikkojen aikana Ilonen harkitsi vakavasti lähtemistä USA:n kakkoskiertueen, web.com-tourin neljään viimeiseen kisaan.
”Niissä menestymällä olisi voinut saada paikan PGA Tourille kaudelle 2016. Se olisi kuitenkin merkinnyt ET:n loppukauden kisojen heivaamista pois ohjelmasta. Mietin asiaa muutaman päivän ajan, mutta päätin mennä alkuperäisen ohjelman mukaan”, hän taustoittaa.

Ilonen tähdittää lauantaina 19. syyskuuta järjestettävää Lahden Golfin Mestari-kentän avajaistapahtumaa Takkulassa.

Lassi-Pekka Tilanderin suunnittelemat uudet yhdeksän reikää ovat olleet käytössä heinäkuusta asti. Näytöspelissä Ilonen kohtaa LG:n muut kuuluisat kasvatit, European Tourilla kiertäneet ja Challenge Tourilla yhteensä viisi voittoa saavuttaneet Anssi Kankkosen sekä Kalle Väinölän. Valmentajaguru Timo Rauhala on haasteottelun neljäs pelaaja.

Lahden Golf on nostanut merkittävästi profiiliaan kenttäuudistuksen myötä.

Lahden Golf on nostanut merkittävästi profiiliaan kenttäuudistuksen myötä.

”Lahdessa on hyvä pöhinä päällä kentän suhteen, pelaajilla on pidennetty joulu. Uudet väylät ja viheriöt nostavat selkeästi kentän tasoa. Viheriöt ovat suuria ja muotoiluiltaan sellaisia, että pitää olla oikealla puolella lippua. Joissain kohden tilaa väylillä on niukasti, jokaiseen paikkaan ei voi draiverilla ampua”, kertoo Ilonen omista kokemuksistaan Takkulassa.

Tapahtuma käynnistyy 19.9. kello 14.30. Siihen on vapaa sisäänpääsy.

Syyskauden käynnistyessä Ilonen on maailmanlistalla 112. Lokakuussa 2014 hän oli 37. voitettuaan Volvo World Matchplay Championshipin

Race to Dubai-listalla sijoitus on 62. (348 453 e). Kauden 2014 listalla Ilosen lopullinen sijoitus oli 18.( 1 658 656 e)

Ilosen loppukauden ohjelma näyttää tältä:

KLM Open, Kennemer, Hollanti 10.-13.9. (ET)

Lahden Mestari-kentän näytöspeli, 19.9.

Porsche European Open, Bad Griesbach, Saksa 24.9-27.9 (ET)

Dunhill Links Championship, St.Andrews, Skotlanti 1.10.-4.10 (ET)

British Masters , Woburn, Englanti 8.10.-11.10 (ET)

Turkish Airlines Open, Motgomerie Course, Belek, Turkki 29.10.-1.11. ( ET)

BMW Masters, Lake Malaren, Shanghai, Kiina 15.11.-18.11 (ET)

<a href=Teemu Selänne kannusti Ilosta Augustassa. Par-3 kisassa #8 toimi mailapoikana." src="/wp-content/uploads/2015/09/15041118561997.jpg">

Teemu Selänne kannusti Ilosta Augustassa. Par-3 kisassa #8 toimi mailapoikana.

Mahdollisia kisoja ovat myös:

WGC-HSBC Champions, Sheshan International, Shanghai 5.11.-8.11 (ET)

-osanotto edellyttää käytännössä nousua World Rankingilla 50:n joukkoon tai Race to Dubai-listalla 15:n sellaisen pelaajan joukkoon, jolla ei ole kisaan muuta kategoriaa.

DP World Tour Championship,Jumeirah Estates, Dubai 22.11.-25.11.

-Kisaan otetaan 60 ensimmäistä Race to Dubai-listalta. Mikäli poisjääntejä tulee, mukaan otetaan järjestyksessä seuraavia.

Teemu Tyry

Lahden Golf, Mestari-kentän avajaiset

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)