Mikko Ilonen ja Jason Hempleman ovat pelanneet kahta ensimmäistä kierrostaan neljässä eri osassa. Työt jatkuvat lauantaina. Kuva Getty Images
European Tour | Kilpagolf |
21.4.2017

Mikko Ilonen tarrasi kiinni jatkopaikkaan Kiinassa

Kentän toiseksi vaikeimmalla reiällä tekemänsä birdien myötä Mikko Ilonen (73-71,par) sai vahvasti jalan oven väliin viikonlopun kierroksille. Bernd Wiesberger (67-65,-12) karkasi omille luvuilleen.

Mikko Ilonen (73-71,par) onnistui toisen kierroksen loppuvaiheilla puristamaan itsensä cut-rajan oikealle puolelle European Touriin kuuluvassa Shenzhen Internationalissa.
Iltapäivän pelaajien urakan keskeydyttyä paikallista aikaa 14.40 Ilosen sijaluku oli 54.

Pelit jatkuvat viikonloppuna, jollei olosuhteissa tapahdu pelaajien eduksi valtavaa muutosta. Kahdelle viimeiselle kierrokselle otetaan tuloslistan 65 ensimmäistä ja tätä sijaa jakavat pelaajat.

Avauspäivänä ukkosuhan vuoksi keskeytetyssä kisassa Ilonen pelasi perjantaina klo 1.30 alkaen Suomen aikaa yhteensä 21 reikää (3+18) lyhyellä tauolla.

Ilonen sai kylmän herätyksen toisella pelaamallaan reiällä ( kentän kahdeksas) tehtyään tuplabogin, jonka hän puolittain kuittasi seuraavan viheriön birdiellä.

Toisella kierroksella Ilonen teki kolmen birkkunsa lisäksi ainoat boginsa kentän helpoimpiin kuuluvilla par-viitosilla (9 &13).

Taistelun jatkopaikasta hän käänsi edukseen viidellä viimeisellä. Birdie toiseksi vaikeimmalla 15:lla oli hyvin ratkaiseva.

”Pelaaminen on osaltani todella hankalaa ja kuluttavaa. Ohjailin lyöntejäni ja palloa maaliin. Vallitseva kosteus ei ole minulle mitenkään mieleen’, hän kertoi.

Myös toisen kisapäivän peli keskeytettiin rankkasateen ja ukkosen vuoksi. Kierrosta jatketaan lauantaina kello 1.30 Suomen aikaa.

”Fysiikkavalmentajani Pierre Johanssonin kanssa pitää nyt juonia kroppaan lisää terävyyttä’, Ilonen ennakoi viikonlopun kierroksia”, joille hän erittäin suurella todennäköisyydellä pääsee.

Mikko Korhonen (+2) ehti pelata perjaantaina ennen pelin keskeytystä vain neljä reikää. Hän merkkautti korttiinsa neljä paria, ja on tuloslistalla 156 pelaajan joukossa jaetulla 81 sijalla.

Päästäkseen jatkoon Korhosen pitäisi pelata loput 14 reikää oletettavasti kaksi alle parin.

Itävallan Bernd Wiesberger (65-67,-12) karkasi neljän lyönnin johtoon. Etelä-Afrikan Dylan Frittelli ja Tanskan Thorbjørn Olesen jakavat kakkossijaa. Avauspäivän jälkeen johtanut Bubba Watson (-7) on 23 reiän jälkeen neljättä sijaa jakavien joukossa.

Teksti: Teemu Tyry

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti