Mikko Ilonen taistelee jatkopaikasta Portugalissa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilonen taistelee jatkopaikasta Portugalissa

Alexander Levyllä on aihetta hymyyn. Kaksi kierrosta ilman bogeja ja tuloksella -18. Kuva: Getty Images.

Mikko Ilosen jatkopaikka Portugalissa ratkeaa huomenna. Kuva: Getty Images

Mikko Ilosen jatkopaikka Portugalissa ratkeaa huomenna. Kuva: Getty Images

Portugal Mastersissa jaetaan palkintorahat poikkeuksellisesti 54 reiän jälkeen. Kilpailun järjestäjät päättivät typistää kisan kolmen kierroksen mittaiseksi, kun sateista johtuvat keskeytykset torpedoivat toista kilpailupäivää niin pahasti, ettei osa pelaajista päässyt kentälle lainkaan.

Rokulipäivään joutui viettämään myös Roope Kakko, joka pelasi torstaina tuloksen -3. Hänestä yhden lyönnin päässä on Mikko Ilonen, joka pelasi tänään 15 reikää tuloksella yksi alle. Torstaina Ilonen teki tuloksen 70/ -1.

”Päivä muodostui varsin pitkäksi, odottelua se oli suurimmalta osin. Kun lopulta päästiin pelaamaan kierroksen loppupätkää, niin olin tekemisistäni melkoisen kahvilla. Alkupätkä ennen taukoa oli parempaa. Oma peli on nyt melkoista kuraaa, ei ole kauden helpoimpia hetkiä mailan varressa”, Ilonen summaili ja tunnusti päivän päätyttyä.

Ilonen pelaa kolme viimeistä reikäänsä alkaen kello 10.00 Suomen aikaa, Kakko aloittaa toisen kierroksensa puoli tuntia Ilosen jälkeen.

Cut-raja tulee todennäköisesti asettumaan tuloksen -3 kieppeille. Suureen rooliin tuloksen suhteen tulee nousemaan Vilamouran epävakainen sää.

Roope Kakko varmistaisi paikan ET:lle kaudeksi 2015, mikäli hän nousisi Portugalissa kuuden ensimmäisen joukkkoon. Eroa tuohon sijaan on kuusi lyöntiä, mutta toinen ja kolmas kierros kokonaan pelaamatta.

’Kyttäilin aamulla kentällä tilannnetta seuraillen, illansuussa vetäisin kahden tunnin treenit. Lauantaillekin on luvattu sadetta. Olisi kiva päästä pelaamaan kuitenkin aamusta hyvässä kelissä, sillä meillä torstaina aamulla lähteneillä oli heikkoa onnea kelien suhteen”. Kakko kertoi.

Kilpailussa parhaan vireen on rakentanut Alexander Levy. 24-vuotias ranskalainen on kahden kierroksen jälkeen hyrjassa tuloksessa 18 alle (63-61). Levy ei ole kahden ensimmäisenpäivän aikana tehnyt yhtäkään bogia, mutta vastaavasti hän on viimeistellyt 18 birdietä, yhden joka toiselle reiälle.

Toisen kilpailussa on Nicolas Colsaerts (-15). 60 lyönnin kierroksen torstaina pelannut belgi ehti perjantaina pelata 16 reikää tuloksella neljä alle.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje