5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilonen pakkasi kynät penaaliin kotimatkaa varten

Mikko Ilonen lähti paikallista aikaa perjantaina illalla kohti Suomea kolmen päivän Australian visiitin jälkeen. Jatkopaikka jäi seitsemän lyönnin päähän. Kuvat Getty Images.

Mikko Ilonen on parissa viime kisassaan aloittanut varovaisesti, mutta pistänyt kirivaihteen päälle kolmella viimeisellä kierroksella. Nytkin perjantaina tulos parani, mutta vain yhdellä lyönnillä, Perthissä pidettävässä European Tourin kisassa. Lahtelainen karsiutui jatkosta seitsemän lyönnin marginaalilla.

Ilonen aloitti toisen kierroksen mainiosti ja omalla kuudennella (kentän 15) reiällä tekemänsä eaglen jälkeen hän oli jo kaksi alle kierrostaan vain lyönnin päässä rajasta.

”Pelasin varsin mallikkaasti kahdeksannelle asti. Siinä missasin ekan viheriön ja tein lopulta tuplan. Se poltteli päässä niin, että en saanut itseäni enää uuteen lentoon.”

Ilosen visiitti Australiassa jäin näin kolmen päivän mittaiseksi.

”Pakkasin jo tavarat ja kotimatka käynnistyy paikallista aikaa perjantaina illalla”, mies totesi urakkansa jälkeen.

Kilpailu oli Ilosen 22. European Tourilla. Jatkoon hän on päässyt 12 kertaa ja Top 10 –sijoituksia on kaksi. Sijoitus rahalistalla on 84 ja nykyisilläkin ansioilla hän on kauden päätyttyä 100 parhaan joukossa.

Mikolla on edessä vielä yksi kilpailu Etelä-Afrikassa 15.-18. marraskuuta. Vain voitto siellä toisi hänelle paikan Tourin finaalikisaan Dubaihin.

Kauden tulokas johtaa

Pampaksen mies Emiliano Gallo ei häiriinny, vaikka innokas katsoja siirtyy väylän toiselle puolelle.

Pampaksen mies Emiliano Gallo ei häiriinny, vaikka innokas katsoja siirtyy väylän toiselle puolelle.

Argentiinan Emiliano Gallo johtaa ISPS Handa Perth Internationalia sekä omaksi että kaikkien muiden yllätykseksi neljällä lyönnillä kahden kierroksen jälkeen. Gallo pääsi kiertueelle karsintojen kautta ja miehen tavoite Australiassa oli uusia työpaikka.

Perjantaina hän teki etuysillä kaksi eaglea – 12 metrin putilla ja bunkkerista kuppiin – ja se siivitti nuorukaisen hurjaa menoa.

”Etenen lyönti kerrallaan: kolmatta väylää ei voi päästää mieleen, jos pelaat vielä kakkosta.”

Gallo sai heti onnittelutwiitin hyvältä ystävältään Matteo Manasserolta, joka on ET:n kaikkien aikojen nuorin voittaja. Nuoret miehet ovat jo ikänsäkin puolesta ystävystyneet kiertueella.

”Kaikki nuoret pelaajat haluavat peilata omaan peliään häneen. Ensimmäinen voitto on aina vaikea ja Matteo on voittanut kaksi kertaa, joten miksi en minäkin voisi voittaa?”

Gallon johtopaikka ei perustu yhteen unelmakierrokseen, hän pelasi torstaina jopa lyönnin paremmin (66) kuin perjantaina.

”Mielestäni löin palloa eilen paremmin, mutta pari eaglea teki tästä kierrosta erilaisen.”

Emiliano Gallo johtaa kisaa neljällä lyönnillä kahden kierroksen jälkeen.

Emiliano Gallo johtaa kisaa neljällä lyönnillä kahden kierroksen jälkeen.

Argentiinalaisen takana onkin sitten jo miehiä, joilla on kokemusta voittamisesta. Maailmanlistalla sijalla 24 oleva Bo Van Pelt on jaetulla kakkostilalla Australian Jason Scrivenerin kanssa ja neljäntenä ovat mm. ensimmäisen päivän jälkeen johtanut Espanjan Alejandro Canizares ja USA:n Ryder Cup –pelaaja Jason Dufner.

Torstaina hyvin pelannut Paul Casey nyykähti perjantaina. Hän pelasi +3 ja putosi tulosluettelossa 19 sijaa.

Kilpailun Live Scoring löytyy täältä.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje