Mikko Ilonen: Päivän tärkein tapahtuma on Einon synttärijuhla - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilonen: Päivän tärkein tapahtuma on Einon synttärijuhla

Mikko Ilosen peli lähti perjantaina hyvin käytiin, mutta neljännen reiän jälkeen hän istahti vuoristoradan vaunuun ja se oli menoa. Kuva Jari Jokinen

Mikko Ilonen ei ole saanut Dubaissa ulosmitattua hyviä lyöntejä. Perjantaina päivä käynnistyi aikaisin aamulla rapeasti, kolmen reiän jälkeen kortissa oli -2. Sen jälkeen alkoi tuloksenteon kanssa olla ongelmia.

”Momentum katoaa koko ajan. Tein ykkösellä birkun, kakkosella missaan lyhyen, kolmosella teen birkun ja nelosella missaan taas lyhyen. Se on sellaista pom-pom-menoa, mikään ei loksahda kohdalleen. Silloin kun asiat menee omalla rytmillään hyvään suuntaan, siinä olisi helposti ollut kolme alle neljän jälkeen”, kuvailee Ilonen kierrostaan.

”Vitonen on taas birkkureikä, mutta en saanut sisään vaan osuin reiän reunaan. Sitten seuraavalla väylällä otan kolme puttia. Se peli katkeaa siihen ja sitten me teemme seiskalla tosi ison mittavirheen. En varsinaisesti ottanut itseeni siitä koko päiväksi, mutta se summasi jotenkin koko homman.”

Ilonen sanoo, että hyvät lyönnit ovat tällä hetkellä parempia kuin pitkään aikaan. Liikkeelle lähtiessä on tuntunut tosi vahvalta ja kierroksen lopussakin hän löi hyviä lyöntejä.

”Score ei vaan synny helposti. Sitä ei voi myöskään pakottaa. Jos pakottaa, niin tulee tällainen päivä kuin tänään.”

Ilonen pelasi lauantaina Matteo Manasseron kanssa ja juttua riitti koko kierroksen ajan. Molemmilla on Dubaissa saman tyylisiä ongelmia.

”Juttelimme, että yleisön on varmaan kiva katsella, kun kaksi tällaista mutrunaamaa kävelee ympäri kenttää. Että on se hienoa peliä. Matteolla tosin on vielä suurempia ongelmia kuin minulla, hän elää hyvällä chippaamisella ja puttaamisella.”

Ilonen sanoo, että tuollaisen vuoristoradan pystyy myös kierroksen aikana kääntämään ja niin osaltaan kävi tänäänkin. Mikko puhui paljon caddiensä Reginald Mokhosin kanssa kierroksen aikana.

”Esimerkiksi 18. väylän viimeinen lyönti viheriölle oli sellainen, että kysyin Reggieltä, että tiedätkö mitä olisi tapahtunut, jos pelaisimme voitosta? Reggie vastasi, että se olisi tietysti mennyt sisään. Vaikka lyö hyvän lyönnin, tulos ei välttämättä ole hyvä”, kertoo Ilonen tunnelmistaan. Kierroksen upealla päätösväylällä tulokseksi tuli par veden kautta.

Kierroksen jälkeen Einon synttäreille

Ilonen ei jäänyt kisan jälkeen hinkkaamaan lyöntiään harjoitusalueelle, sillä ohjelmassa oli aivan muuta. Eino-pojalla on syntymäpäivä ja perhe suuntasi syömään kakkua ja laulamaan onnittelulauluja.

<a href=Mikko Ilonen lähti perjantain kierroksen jälkeen Eino-pojan synttärijuhliin." src="/wp-content/uploads/2014/11/14112112023452.jpg" width="505">

Mikko Ilonen lähti perjantain kierroksen jälkeen Eino-pojan synttärijuhliin.

”Iltapäivän olen lasten kanssa. Tärkeintä on saada itseni sellaiselle ”levelille”, ettei tarvitse ajatella mitään. Menen huomenna ykköselle ja lyön vain palloa.”

”Synttäreillä saan itsensä irti näistä kuvioista ja olen ihan varma, että kun huomenna lähden liikkeelle vähän aikaisemmin (startti oli tänään 8.30 paikallista aikaa), niin on kiva lähteä pelaamaan.”

”Tämä päivä unohtuu, kun pääsee lasten kanssa juhlimaan.”

Päivitetty: Jutussa puhutaan perjantain kierroksesta.

Jari Jokinen

Dubai

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)