Mikko Ilosen suu meni messingille hänen kuultuaan Iivo Niskasen voitosta. Oma päivä oli varsin harmaa.
Kuva: Getty Images
European Tour | Kilpagolf |
13.9.2017

Mikko Ilonen ja Mikko Korhonen hakevat menestystä Hollannista

Isäntämaan Joost Luiten puolustaa ykköstilaa The Dutch –kentällä, Mikko Korhonen on sijoittunut kahdesti peräkkäin kymmenen joukkoon KLM Openissa.

Loppusuora aukeaa European Tourilla, jossa ennen kolmea finaalikisaa on jäljellä vielä kuusi varsinaista kilpailua.

Viikonloppuna pelattava Hollannin osakilpailu on ET:n klassikkoja, se on kuulunut kiertueen ohjelmistoon heti ensimmäisestä vuodesta 1972 alkaen.

Mikko Korhonen on päässyt neljästi peräkkäin jatkoon, toissavuonna hän oli seitsemäs, 2016 kymmenes.

”Kenttä on hienossa kunnossa. Kiersin sen yhdessä Roopen ( Kakko) kanssa sateessa ja tuulessa. Omasta pelistä on vielä vaikea sanoa mitään. Kärsivällisyyttä ja duunia tarvitaan, jotta menestystä tulisi”, Korhonen tuumi tiistai-iltana.

Mikko Korhonen on kipristellyt viimeiset kuukaudet jalkavaivojensa kanssa. Kuva: Getty Images

Hänen sijalukunsa Race to Dubai-listalla on 85:s ja eroa viimeisenä Tourin päätöskilpailuun pääsevään pelaajaan (60:s) on 118 000 euroa.

Rahalistan kautta kortin uusiminen tullee edellyttämään yli 350 000 euron tienstejä, joten Korhosen  (338 000) kortin uusiminenkin vaatii vielä 1-2 jatkoonpääsyä syksyn aikana.

Mikko Ilosella kova sarja meneillään

Mikko lIosen viides tila Sveitsissä nosti häntä rahalistalla 34 sijaa (106:s), maailmanlistalla tuore rankkaus on 269:s.

Neljässä viimeisessä kilpailussaan Ilonen on yltänyt melkoiseen ilotulitukseen. Skotlannin ja Saksan kisoissa hän pelasi kierroksen parhaan tuloksen 65, molemmissa kahden lyönnin marginaalilla. ET:n reikäpelikisassa lahtelainen saavutti kisan ylivoimaisimman otteluvoiton (8/7)

Sveitsissä hän oli tuloksin 66-64 viikonlopun paras pelaaja.

The Dutch –kentällä Ilonen karsiutui vuosi sitten. Hollannin jälkeinen Portugalin kisaviikko jää väliin.

Mikko Ilonen starttaa torstaina kierrokselleen kello 15.15 Suomen aikaa.. Kuva: Getty Images

Ennen mahdollisia finaalikisoja Ilonen pelaa alustavan ohjelman mukaan putkeen Englannin, Skotlannin, Italian ja Espanjan osakilpailut.

Hollanti mukaan lukien hänen pitäisi lähes kaksinkertaistaa nykyiset (275 000) ansionsa päästäkseen mukaan Turkissa, Etelä-Afrikassa ja Dubaissa pelattaviin finaalikisoihin.

Roope Kakko suuntaa Floridaan

Rajoitetulla kortilla ET:n kisoissa kuusi kertaa pelannut Roope Kakko saa näyttömahdollisuuden viikonlopun kisan lisäksi Portugalissa. Näiden jälkeen hän pelaa vielä Espanjassa Challenge Tourin kisan, jonka jälkeen käynnistyy Floridassa valmistautuminen ET:n karsintafinaaliin.

”Tosi kiva on päästä vielä päästä mittaamaan osaamista pääkiertueella. Teimme Mika Piltzin kanssa hyvät treenit ja säädöt lyönteihin, hyvä vire on päällä kisan alla”, Kakko määritti tilansa tiistaina.

Roope Kakko pääsi jatkoon kauden kolmessa ensimmäisessä ET-kisassaan, mutta on pudonnut kolmessa seuraavasssa. Kuva: Getty Images

Colin Montgomerien suunnittelema The Dutch on valmistunut vuonna 2011. Se oli Hollannin kandidaatti vuoden 2018 Ryder Cupiin. Kentällä on vesiesteitä peräti 12 väylän varrella.

Palkintosumma on 1,8 miljoonaa euroa, josta voittaja kuittaa 300 000.

Roope Kakon starttiaika torstaina on 9.25, Mikko Korhosen 15.05 ja Mikko Ilosen 15.15.

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.