26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilonen antoi veljelleen ikimuistoisen syntymäpäivälahjan

Mikko Ilonen, manageri Johan Elliot ja Sami Ilonen viettävät todellista golfarin unelmaviikkoa St.Andrewsissa.

Dunhill Links Championshipin kolme ensimmäistä kierrosta ET:n tähdet pelaavat amatööripariensa kanssa. Ryhmässä on neljä pelaajaa, joten kierrokset kestävät noin kuusi tuntia. Mikko Ilonen sai managerinsa Johan Elliotin avustuksella Sami Ilosen ( hcp 4) parikseen.

40-vuotislahja jonka piti pysyä salassa

Sami Ilosen ja <a href=Rory McIlroyn tiet kohtasivat tiistaina Carnoustien harjoituskierroksen jälkeen." src="/wp-content/uploads/2014/10/14100113210778.jpg">

Sami Ilosen ja Rory McIlroyn tiet kohtasivat tiistaina Carnoustien harjoituskierroksen jälkeen.

Sami Ilonen on veljeään reilut viisi vuotta vanhempi. Hän täyttää 40 vuotta marraskuun lopulla. Sami oli ensimmäinen perheestä, joka aloitti golfin. Isä Markku ja Mikko tarttuivat mailaan Takkulan kentällä muutama vuosi myöhemmin.

Mikko Ilosen ajatuksena oli yllättää veljensä ennenaikaisella syntymäpäivälahjalla, pro-am paikalla. Hän oli jo ostanut Samille matkapaketin Dunhill Links Championshipiin.

”Mikko pyysi Samia ottamaan mailansa mukaan omia pelejä varten ja yllättää hänet mahdollisimman myöhään kisapaikalla siihen, että pelimahdollisuus koskee myös varsinaista pro-amia. Tämä hanke paljastui kuitenkin jo siinä vaiheessa, kun osallistujista tarvittiin tietoja joita oli vain pelaajalla itsellään,” taustoittaa Markku Ilonen.

”Kovan työn Mikko teki sen eteen, että tämä mahdollisuus avautui. Ja tiedän senkin, kuinka paljon Sami lahjaansa arvostaa. Veljeksillä on oikein hyvät välit, Mikko on ottanut isojeljestään mallia monissa asioissa, mm. lastenkasvatukseen liittyen,” Markku Ilonen jatkaa.

Paluu St.Andrewsiin

Sami Ilonen on toiminut Mikon caddienä mm. Italiassa pidettävässä juniorikisassa (Topolino Trophy) sekä Open Champonshipissa vuonna 2000. Amateur Championshipin tuore voittaja karsiutui lyönnillä, pelikavereina olivat tuolloin Tom Watson ja Ian Woosnam.

”Siitä on pitkä aika kun viimeksi on pelattu yhdessä. Ei sytytä yhtään milloin se olisi voinut olla. Samin peli oli tiistaina Kingsbarnsin kentällä lupauksia antavaa, hän teki kuusi birdietä. Kenttäpeli oli vankkaa, puttaaminen on arvoituksellisempaa. Hieno homma, että päästään vetämään ainakin kolme ekaa kisakierrosta yhdessä”, Mikko Ilonen tuumi ennen viimeistä harjoituskierrosta, jonka he pelaavat keskiviikkona St.Andrewsin Old Coursella.

”Täytyy ottaa revanssi amatööreistämme, jotka tiistaina veivät rahamme”, Mikko Ilonen suunnitteli

Iloset kiertävät varsinaisessa kisassa kolme ekaa päiväänsä järjestyksessä Kingsbarns (13.01), St. Andrews 11.55) ja Carnoustie (11.36).

Varsinaisessa kisassa Ilosella on mainio saldo. Hän on ollut vuosina 2006-2013 seitsemän kertaa mukana. Hän on päässyt aina jatkoon, sijoitus on ollut haitarissa 22-49, keskimääräinen sija 34. Varsin hyvä sarja, sillä kisassa on mukana 168 pelaajaa.

Roope Kakko täpinöissään

title_95271Roope Kakolle Dunhill Links Championshipiin osallistumiskerta on ensimmäinen. Hän pelasi harjoituskierrokset järjestyksessä Old Course, Kingsbarns ja Carnoustie.

”Olen ihan täpinöissäni, täällä golfari viihtyy ja sielu lepää. Peli tuntuu hyvältä, on tullut sopivasti treeniä ja huiliakin edellisen kisan jälkeen. Neljä kisaa on tätä kautta jäljellä, toivottavasti nyt alkaa loppukirini”, Kakko mietti keskiviikkona.

Hän aloittaa torstaina St. Andrewsin Old Courselta ( 12.39). Kisan kolmas suomalainen Joonas Granberg lyö samanaikaisesti avauksensa Kingsbarnsissa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje