[6][5]

[6][5]

Mikko Ilonen 36:s Kiinan avoimissa

Mikko Ilosen (70-70-69-73,-6) loppukiri ja toiveet noususta kymmenen joukkoon Volvo China Openissa tyssäsivät Topwin GCC:n kentän 14:n avaukseen. Voiton vei Alex Levy, joka kukisti uusinnassa Dylan Frittellin.

Mikko Ilonen pelasi Pekingissä edellisviikon Shenzhenin kisan tavoin kolme ensimmäistä kierrosta tuloksellisesti nousujohtoisesti. Neljännen kierroksen lopetus oli  sunnuntaina Topwin GCC:lla kuitenkin vaikea.

”Siihen asti peli oli hyvin näpeissä. Löin kaksi huonoa avausta peräkkäin. Ensimmäisestä selvisin parilla, 14:lla korttiin tuli tupla”, Ilonen harmitteli.
Eroa kymmenenteen sijaan tuli lopulta kuusi lyöntiä, sijoitukseksi 36:s ja euroja tilille reilut 18 000.

Alex Levylle toinen Kiinan mestaruus

Kilpailun voitosta uusineet Alex Levy sekä Dylan Frittelli olivat 11 lyöntiä Ilosta parempia.

Frittelli johti Levya ennen päätöspäivää seitsemällä lyönnillä, sisääntulon käynnistyessä etelä-afrikkalainen oli viisi lyöntiä edellä.

”En kuvitellutkaan pelaavani voitosta. Vasta kun havahduin olevani lyönnin perässä 15:lla, tiesin taistelevani ykköstilasta”, neljännen kerran ET:lla voittopystin haltuunsa saanut Levy kertoi.

Alex Levy pelaa jo neljättä perättäistä vahvaa kauttaan European Tourilla. Kuva:Getty Images

Hän ratkaisi uusinnan edukseen ensimmäisen reiän birdiellään.

Ensimmäinen neljästä voitosta tuli samassa Volvo China Openissa 2014.

26-vuotias  on yksi ranskalaispelaajista, joka voisi nousta Pariisissa 2018 pidettävän Ryder Cup -joukkueen jäseneksi.

”Se on minulle suuri unelma, jonka eteen teen kaikkeni”, Levy myönsi tv-haastattelussa heti taiston päätyttyä.

Ilosen pelissä hyviä merkkejä

Kilpailu oli Iloselle kolmas perättäinen reilun kahden kuukauden tauon jälkeen.
Marokossa sijoitus oli 34:s, Kiinan Shenzhenissa 45. Alkuvuodesta pelaamissaan neljässä kisassa Ilonen pääsi vain kerran jatkoon.

Suuri osaMikko Ilosen kauden merkittävimmistä kisoista pelataan toukokuun lopun ja heinäkuun lopun välisenä aikana. Kuva: Getty Images

Seitsemän kisan jälkeen paras sijoitus on 32:s, menestys on ollut odotettua vaisumpaa.
”Tämä viikko oli matkan paras kenttäpelin osalta. Pääsin kolmen kisan aikana hyvin takaisin peliin, joka oli päätavoitteeni. Positiivisia merkkejä oli ilmassa, mutten onnistunut rakentamaan niistä vielä tulosta”, Ilonen analysoi.

Kilpailuputki käynnistyy Lontoosta

Seuraavan kisansa hän käynnistää 3,5 viikon kuluttua Lontoon kupeessa Wentworthissa, jossa pelataan BMW PGA Championships.
US Openin 36 reiän karsinta on vuorossa kisaa seuraavana päivänä ( maanantai) ja Ilosen kahdesti voittama Nordea Masters heti perään torstaista sunnuntaihin.

11 päivän jaksoon tulee täten kymmenen kisakierrosta, mikäli Ilonen selviää Lontoossa ja Ruotsissa jatkoon.

Toinen isojen kisojen putki käynnistyy  1,5 viikkoa varsinaisen US Openin jälkeen kesäkuun lopulla.

Ranskan, Irlannin ja Skotlannin ET-kisat pelataan perättäisinä viikoloppuina juuri ennen The Openia. Näissä kaikissa on yli kuuden miljoonan euron palkintopotti sekä parhaille paikkoja Royal Birkdalessa pelattavaan kauden kolmanteen majoriin.

”BMW PGA Championshipissa sekä noissa kolmessa kisassa, mielellään myös Openissa pärjääminen on edellytys hyvälle ranking-sijoitukselle”, Ilonen tietää.

Myös lokakuussa pelattava Italian Open kuuluu edellisten tavoin normaalia huomattavasti korkeampia palkintopotteja tarjoaviin  Rolex Series -kisoihin.

Kauden 2017 Race to Dubai -rahalistalta saa vain 100 parasta vahvan kortin seuraavalle kaudelle. Aiemmin määrä oli 110.

Mikko Korhonen on Kiinan avointen jälkeen listalla 51:s, Ilonen 117:s.