27.7.–3.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Miki Kuronen on löytämässä uuden vireen peliinsä

Miki Kuronen on luottavainen oman pelinsä suhteen.

PGA:n mestaruuskilpailuihin osallistuvan Kurosen tavoitteet ovat Euroopan kentillä.

Keskiviikkona käynnistyvissä Suomen PGA:n mestaruuskilpailuissa on mukana useampia pelaajia, joiden tavoitteet ovat selkeästi korkeammalla kuin kotimaan kilpailuissa. Yksi heistä on Miki Kuronen, jonka neljä vuotta kestänyt ammattilaisura ei ole vielä ottanut sellaista tuulta purjeisiin, jota hän on itse odottanut.

Pari vuotta sitten tehty valmentajanvaihdos alkaa Kurosen sanojen mukaan hiljalleen tuottaa tulosta, ja kilpailuissa on nähty viimevuotista parempaa tekemistä.

”Olemme tehneet Nykyn Petterin kanssa pari vuotta yhteistyötä. Valmentajanvaihdoksen kautta olen saanut uusia tuulia peliini, ja sen hedelmät alkavat hiljalleen näkyä. Pystyn jo pelaamaan kilpailuissa niin, ettei sitä lyömistä tarvitse enää niin paljon miettiä”, Nurmijärven Golfklubia edustava Kuronen sanoo.

Kuronen pelasi kahdella edellisellä kaudella Nordic Liigaa, mutta tällä kaudella hän on pysytellyt kotimaan kilpailuissa. Jälkikäteen arvioituna Nordic Liigan aika olisi ollut nyt, eikä kahdella edellisellä kaudella, Kuronen myöntää.

”Peli ei ollut tikissä, niin siellä ei oikein tullut menestystä. Ammattilaisuran alku on tähän mennessä ollut hieman hankala, mutta vihdoin on valoa tunnelin päässä.”

Kurosen suunnitelmissa on osallistua syksyllä Euroopan Tourin karsintoihin, joista vähimmäistavoite on Challenge Tour -kortti.

”En tiedä, olisinko vielä valmis ET:lle, mutta Challenge Tour kuulostaa omaan korvaan juuri sopivalta kiertueelta tällä hetkellä”, Vierumäen CT-kilpailuunkin hamuava Kuronen sanoo.

PGA:n mestaruuskilpailuihin Kuronen lähtee hyvin levänneenä. Juhannusta edeltäneet viikot olivat todella tiukkoja kilpailuviikkoja, joten juhannuksen Kuronen otti levon kannalta. Nyt hän odottaa jo innolla kilpailun alkua.

”Nyt vaan mies ja mieli teräväksi!” kuuluu Kurosen suunnitelma.

Vuosaaressa pelattava kilpailu testaa pelaajien lyöntivalikoimaa, varsinkin, jos kenttä on kovassa kunnossa. Sitä Kuronenkin toivoo.

”Silloin Vuosaaren kenttä pelaa parhaimmillaan. Jos kenttä ja viheriöt ovat kovia, pallot pomppivat ja rullaavat todella paljon. Se vaatii tarkkaa lyömistä ja pitää tietää mitat hyvin. Vuosaaressa on paljon väyliä, missä pallon lentokaarta pitää muokata. Sellaisesta golfista minä tykkään”, Peter Puhakan ja Tero Simolan kanssa kahtena ensimmäisenä päivänä pelaava Kuronen juttelee.

PGA:n mestaruuskilpailuissa on mukana sekä pelaavia että opettavia ammattilaisia. Kilpailussa pelataan 54 reikää. Seniorit pelaavat omasta mestaruudestaan 36 reiän kilpailussa. Yleisen sarjan palkintopotissa on 10 000 euroa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje