Mikael Salmisen mielestä Challenge Tour on kova koulu, josta haluaa valmistua. Kuva: Juha Hakulinen
European Tour | Kilpagolf |
6.10.2017

Mikael Salminen, Linus Väisänen ja Kim Koivu läpi ET:n esikarsinnasta

Kolme suomalaista on käytännössä varmistanut paikkansa ET:lle kaudeksi 2018. Yhdeksällä muulla on siihen vielä mahdollisuus joko CT:n rahalistan tai ET:n kahden jäljellä olevan karsintavaiheen kautta.

European Tourin ensimmäisen esikarsintavaiheen viimeinen viikko tuotti suomalaisille mainion tuloksen.

Italian Bogognassa pidettyyn kisaan osallistui viisi pelaajaa, joista Mikael Salminen (-11), Linus Väisänen (-10), sekä Kim Koivu (-7) jatkavat pelejään toisessa karsintavaiheessa Espanjassa.

Osallistujia oli 110, näistä paikka auringossa avautuu 21:lle ensimmäiselle sekä saman tuloksen omaaville.

Vahvan kauden pelannut Finnish Tourin ykkönen Mikael Salminen petasi itselleen paikan toisen kierroksen hurjalla tuloksellaan 65, -7.

Linus Väisänen nosti itsensä rajan oikealle puolelle päätöspäivänä. Väisänen latoi tauluun tuloksen 66, marginaalia ensimmäiseen pudonneeseen kertyi neljä lyöntiä.

16-vuotiaana golfin aloittaneen Koivun tavoite on päästä pelaamaan PGA Tourille. ET:n karsinnat ja mahdollinen pelaaminen pääkiertueella tai Challenge Tourilla ovat hyviä välitavoitteita.

Kim Koivun perjantai oli todellista ”hitchcock” jännitysnäytelmää. Koivu oli yhdeksikön jälkeen päiväänsä viisi alle ja Väisäsen tavoin neljän lyönnin marginaalilla rajan oikealla puolella.

Seuraavat neljä hän pelasi viisi yli. Samat reiät hän oli pelannut kolmena ensimmäisenä päivänä keskimäärin 1,33 alle parin, joten määritelmä täydellinen katastrofi on perusteltu.

Pakkoraossa Koivu kasasi itsensä, kaksi birkkua reiíllä 15 ja 16 toivat osallistumisoikeuden toiseen karsintavaiheeseen sijaluvulla 21:s, jota jakoi neljä pelaajaa.

Kansainvälisissä ammattilaiskisoissa koko kauden loistanut Sami Välimäki epäonnistui Italiassa karsiutuen kolmen kierroksen jälkeen. Aiemmilla viikoilla pudonneista jatkopaikkaa odotettiin eniten Lauri Ruuskalta sekä kertaalleen kaikkien kolmen karsintavaiheen läpi ET:lle ponnistaneelta Peter Erofejeffilta.

Yhdeksän pelaajaa hakee paikka pääkiertueelle

Marraskuun alussa pelattavassa toisessa karsintavaiheessa pelaavat myös Miro Veijalainen, Janne Kaske sekä Antti Ahokas. Veijalainen voitti Saksan karsinnan, Kaske oli samassa tapahtumassa kahdeksas.  Ahokas naulitsi paikkansa toiseen vaiheeseen sijoituksellaan Nordic Leaguen listalla.

Miro Veijalainen on kulkenut pitkän ja kivisenkin polun ammattilaisena hyvän amatööriuran jälkeen. Voitto Saksan karsinnassa oli positiivisin suomalaisyllätys.

Oliver Lindell sekä Kalle Samooja tähtäävät CT-kisojen menestyksillään viimeisillä viikoilla suoraan finaalipaikkaan, johon teroittelee varmalla paikalla peliään Roope Kakko. Mahdollista on toki sekin, että Lindell ja Samooja ovat mukana jo toisessa karsintavaiheessa tai nousevat CT:n Race to Oman -listan kautta suoraan ET:lle.

Tapio Pulkkanen on varmistanut CT:n kautta paikan pääkiertueelle vuodelle 2018. Mikko Korhosen paikka on käytännössä varma Race to Dubai -listan  sijoituksen johdosta, Mikko Ilosen  vuodesta 2001 kestänyt ET-kausi saa myös 99 prosentin varmuudella jatkoa ET:n uuden Access Listin tai Race to Dubain kautta.

Teoriassa on siis mahdollista, että peräti 12 suomalaisella olisi karsintafinaalin jälkeen vahva kortti ET:lle vuodeksi 2018.

Yhdenkin lisäpaikan saavuttaminen jo varmojen kolmen lisäksi olisi uusi kotimainen ennätys. Jos päästään ottaa pois sinivalkoiset lasit, yhden tai kahden pelaajan läpimeno karsintafinaalin tai CT:n rahalistan kautta olisi taas hieno askel eteenpäin, kolme tai useampia jymypaukku.

 

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.