Mieletön loppukiri – parivaljakko takoi 13 viimeisen reiän aikana 12 birdieä! - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Mieletön loppukiri – parivaljakko takoi 13 viimeisen reiän aikana 12 birdieä!

Jason Kokrak (vas.) ja Kevin Na olivat hurmion päälle saatuaan pitelemättömiä. Kuva: Getty Images

QBE Shootoutin voitto kruunasi Kevin Nan ja Jason Kokrakin loistavan kauden.

Kevin Na ja Jason Kokrak (-33) esittivät todellisen loppuvenytyksen PGA Tourin viimeisessä tämänvuotisessa tapahtumassa, QBE Shootout -parikilpailussa. Kaksikko takoi sunnuntain best ball -kierroksella peräti 12 birdieä 13 viimeisen reiän aikana, ja kiilasi voittoon lyönnillä ennen Billy Horschelia ja Sam Burnsia.

Na ja Kokrak eivät lukeutuneet Floridassa Tiburon Golf Clubilla voittajasuosikkeihin oltuaan viidennen reiän bogin jälkeen viisi lyöntiä kärjestä. Tätä seurasi yhdeksän birdien putki, joista seitsemän oli Nan käsialaa.

Kokrak iski 18:lla avauksensa hallitusti väylälle jatkaen wedgellä alle kahden metrin päähän lipusta. Birdie oli sinetti parivaljakon voitolle, sillä kahden takana tulevan ryhmän olisi pitänyt taikoa viimeisellä reiällä eagle väylältä yltääkseen uusintaan.

”Alku oli huono, mutta tuumailimme, että edessä on vielä runsaasti birdiereikiä. Tein muutaman birdien, ja saimme hengen päälle”, Na kertoi.

Kaksikko tuntee hyvin toisensa, sillä heillä on sama svingivalmentaja, Drew Steckel. Na ja Kokrak pelaavat myös usein harjoituskierroksia yhdessä.

Tammikuussa Sony Openin Havaijilla voittanut ja PGA Tourin finaalikilpailussa Tour Championshipissä kovimman 72 reiän tuloksen pelannut Na otti tänä vuonna myös kaksi kakkostilaa ja oli kerran kahdeksas.

Kuntopiikki osui syksyyn, ja hän odotti kapteeni Steve Strickeriltä villiä korttia Ryder Cupiin, mutta valinta ei kohdistunut 38-vuotiaaseen lasvegasilaiseen.

Voitto oli Nalle tunteellinen, sillä hän kertoi kahden ystävänsä menehtyneen hiljattain. Toinen heistä oli Dusty Smith, joka toimi Nan caddiena tämän uran alkuaikoina.

Myös Kokrak oli tänä vuonna elementissään yllettyään uransa toiseen ja kolmanteen voittoon PGA Tourilla. Onnistumiset nostivat hänet maailmanlistalla parhaimmillaan jo top 20:een.

Greg Normanin isännöimä QBE Shootout tunnettiin aiemmin Normanin lempinimen mukaisesti Shark Shootoutina. PGA Tourin epävirallista kilpailua on pelattu vuodesta 1989 lähtien. Kolmen kierroksen turnauksessa pelimuotona ovat scramble, greensome ja paras pallo (fourball). Tämänvuotisessa kilpailussa oli mukana 11 paria.

Na ja Kokrak kuittasivat turnauksen voitosta vajaat 450 000 dollaria mieheen. Viimeisiksi jääneille Brandt Snedekerille ja K.H. Leelle (-21) heltisi molemmille vielä reilut 86 000 taalaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje