[6][5]

[6][5]
Kilpagolf - Major

Taikurimaiset chipit pohjustivat Leen voiton kuumassa major-turnauksessa

Mirim Lee kastautui caddiensa kanssa tutun voittoperinteen mukaisesti 18. viheriön vieressä olevassa Poppie's Pond -lammessa. Kuva: Getty Images

Kentän 18. viheriön taakse pystytetty seinä oli nousta ANA Inspirationissa ratkaisevaan rooliin.

Mirim Lee (-15) nousi sunnuntaina voittoon värikkään loppuhuipennuksen tarjonneessa kauden toisessa major-kilpailussa. Hän chippasi ANA Inspirationin päätöskierroksella pallonsa kolmesti sisään, joista viimeinen onnistuminen 18. reiällä takasi eaglen ja paikan uusintaan.

Lopullisen niitin Lee iski ensimmäisellä uusintareiällä, samaisella 18:lla, jossa hän pystyi kolmesta pelaajasta ainoana birdieen. Maailmanlistan 94:s ei johtanut paahteisella Mission Hills Country Clubilla pelattua kilpailua missään vaiheessa, kunnes hän kylmän viileästi laittoi 1,5-metrisen voittoputtinsa reikään.

Ykköstila oli 465 000 dollaria tienannelle ja kolme LPGA:n turnausta aiemmin voittaneelle Leelle, 29, ensimmäinen major-kilpailuissa.

Turnauksen voitto ja uran ensimmäinen major-titteli näytti kallistuvan kohti loppusuoraa edetessä Nelly Kordan, 22, suuntaan. Sisääntulon puolivälissä kahden lyönnin johdossa ollut Korda piti vielä paalupaikkaa hallussaan ennen viimeistä reikää, mutta ei saanut kisan tärkeintä avausta väylälle joutuen tyytymään par-viitosella par-tulokseen.

Kolmas playoffiin edennyt pelaaja Brooke M. Henderson, 23, sai apua 18. griinin taakse pystytetystä isosta seinästä, joka esti hänen kakkoslyöntinsä valuvan saariviheriön taakse veteen. Kanadalainen chippasi pallonsa vapaan dropin jälkeen reiän viereen ja teki birdien.

Hendersonilla oli parhaat mahdollisuudet venyttää uusintaa toiselle playoff-reiälle, mutta hän missasi parimetrisen birdieputtinsa vasemmalta puolelta.

Lee aloitti sunnuntaina kuumien chppiensa sarjan kuutosella, missä hänelle kirjattiin birdie ja seuraavan kerran pallo kolahti chipillä reikään birdien arvoisesti 16:lla. Toiseksi viimeisen reiän bogey oli suistaa Leen voittokamppailun ulkopuolelle, kunnes hän esitti kisan maagisimman lyönnin päätösviheriön takaa.

Kentän 18. viheriön takana on ANA Inspirationissa normaalisti yleisöä palveleva tilapäisrakennus, jonka ”korvaajaksi” seinä pystytettiin. Rakennus on aiemmin pysäyttänyt vastaavanlaisia pitkäksi menneitä lyöntejä, ja kisajärjestäjä päätyi yhdessä LPGA Tourin kanssa tänä vuonna mainittuun ratkaisuun.

Eurooppalaisista ainoana kilpailun top 10:een ylsi seitsemännen sijan jakanut Englannin Mel Reid (-9).

Lee jatkoi saavutuksellaan korealaisten kymmenen vuoden peräkkäistä voitollista kautta naisten majoreissa. Vuoden ensimmäisen majorin voitti Saksan Sophia Popov, jolta puuttuu osallistumisen ANA Inspirationiin estänyt LPGA:n jäsenyys. Vuoden kaksi viimeistä majoria (Women’s PGA Championship ja U.S. Women’s Open) pelataan lokakuussa ja joulukuussa.

Lue seuraavaksi: Entiset teinitähdet major-voiton kimpussa – ketä lampi odottaa ANA Inspirationissa?