[11][17]

[11][17]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Midien EM-turnaus päättyi suomalaisittain pettymykseen – Heath St. Laurencessa ylivoimainen ykkönen

Richard Heath jätti pahimmat kilpakumppaninsa statisteiksi St. Laurence Golfissa. Kuva: Marika Voss

Milla Hallanoro toi naisten kilpailussa sinivalkoisten ainoan top 10 -sijoituksen.

Lohjan St. Laurence Golfissa pelatut mid-ikäluokan Euroopan mestaruuskilpailut eivät huipentuneet suomalaisittain toivotulla tavalla. Miesten puolella Niklas Virralla (26:s) ja Jyri Siivosella (32:s) ja naisten kisassa Milla Hallanorolla oli vielä kahden kierroksen jälkeen kohtalaiset mitalitoiveet, mutta ne murenivat lauantaina varsin nopeasti.

Kolmikosta lopulta vain yhdeksännen sijan jakanut Hallanoro pysyi loppuun saakka kärkikymmenikössä.

Miesten kilpailun parhaiksi nousivat 11. sijaa jakaneet Ilkka Jokinen ja Tuomo Paavola, joista jälkimmäisellä oli päätöskierroksen sisääntulon alussa vielä hienoiset näkymät mitalisijalle. Kymen Golfin pelaajan Kalkki-Petteri-kentän 13. reiällä tekemä tuplabogey oli kuitenkin viimeinen niitti näille haaveille.

Kristian Tammivuori (+4) paranteli sijoitustaan päivästä toiseen ja oli 18:s. Muita suomalaisia ei mahtunut 20:n joukkoon.

Euroopan mestaruuden vei nousujohteisesti esiintynyt Richard Heath (-13), joka oli turnauksen ainoa pelkkiä kuutosella alkavia tuloksia lyönyt pelaaja. Australialainen iski lauantaina ylivoimaisuutensa kunniaksi kisan parhaan noteerauksensa (66), ja jätti himmeämmät mitalit ottaneet Saksan Daniel Schmiedingin ja Ranskan Christophe de Granceyn kahdeksan lyönnin päähän.

”Aikamoinen päivä, kaikki tuntui onnistuvan tänään ja loksahtavan kohdalleen. Hyvä fiilis alkoi jo viime viikolla kisoissa. Avain voittoon oli virheiden välttäminen ja onnistunut puttipeli”, onnellinen voittaja tiivisti viikkoa.

Jo 15 vuotta Sveitsissä asunut Heath toimii siviilissä Euroopan Golfliitto EGA:n pääsihteerinä. Tällä viikolla hän ei kuitenkaan ollut järjestelyvastuussa kuten yleensä, vaan pääsi itse keskittymään pelaamiseen.

”En ikinä jätä käyttämättä tilaisuutta tulla Suomeen – tämä on lempipaikkojani maailmassa.”

Naisten turnauksen kärkitaistelu oli tasaisempi. Siinä 36 reiän jälkeinen ykkönen ja kakkonen vaihtoivat paikkaansa, kun kisan kovimman tuloksen (70) lauantaina pelannut Hollannin Myrte Eikenaar (+6) venyi voittoon.

Eroa Saksan Nina Birkeniin (+8) kertyi kaksi lyöntiä. Pronssia otti Ranskan Amandine Vincent (+10).

”Upeakuntoinen kenttä haastoi meidät loppuun asti. On mahtava olla ensimmäinen Euroopan mestari, ja yhteishenki oli mahtava koko turnauksessa”, Eikenaar kertoi.

Voittopuheessaan Eikenaar paljasti puhuneensa viime kesänä EGA:lle myös mid-naisten ottamisesta mukaan EM-kisoihin, joten voitto lämmitti tästäkin syystä hänen sydäntään.

Milla Hallanoro (+20) jäi kolmannesta sijasta kymmenen lyönnin päähän. Gitta Kauppi (+25) oli 17:s.