11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Mickelsonille kauden kuudes karsiutuminen – ”Ikä tekee keskittymisestä vaikeampaa”

Phil Mickelson yrittää löytää tapoja keskittymisensä parantumiseksi. Kuva: Getty Images

Phil Mickelson ei ole varma, hyväksyykö hän erikoiskutsun U.S. Openiin, mikäli se on ainoa tie kauden kolmanteen majoriin.

Phil Mickelson (par) ei tunnu saavan peliään millään kaipaamaansa kuosiin. Hän kohensi otteitaan Palm Harborissa lähellä Tampaa meneillään olevan PGA Tourin kilpailun toisena päivänä, mutta jäi 69 lyönnin kierroksellaan lyönnin verran jatkopaikasta.

Kyseessä oli Mickelsonin kuudes karsiutuminen kuluvalla kaudella. Esitykset eivät ole muutenkaan olleet ruusuisia, sillä vasurilta ei löydy ainuttakaan top 20 -sijoitusta. Masters Tournamentissa hän oli 21:s. Mickelson teki viime heinäkuussa pelatun Memphisin WGC-kisan kakkostilan ansiosta maailmanlistalla paluun takaisin top 50:een, mutta on sittemmin pudonnut sadan parhaan joukosta tämänhetkiselle 113. sijalleen.

PGA Tourilla hulppeat 44 turnausta voittanut Mickelson kertoi Valspar Championshipin toisen kierroksen jälkeen tietävänsä, missä hänen kohdallaan kiikastaa.

”Tultuani vanhemmaksi, minulla on ollut ongelmia keskittymisen kanssa. Se on tällä hetkellä suurin haasteeni. Olen yrittänyt kaikenlaisia konsteja pysyäkseni keskittyneempänä.”

Kesäkuussa 51 vuotta täyttävän Mickelsonin edellisestä pääkiertuevoitosta on yli kaksi vuotta, ja tätä nykyä hänellä tuntuu olevan vaikeuksia päästä edes kärkikahinoihin. Heikentynyt keskittymiskyky ei tätä asiaa paranna.

Hän kehotti torstaina katsojaa laittamaan puhelimensa pois tehtyään bogin 18. reiällä. Eräällä toisella reiällä puhelimen soitua, Mickelson pyysi yleisön joukossa ollutta henkilöä ottamaan puhelimen takaisin taskustaan ja säätämään äänen voimakkuutta ”vasemmalla puolella olevasta säätönappulasta”.

”Puhelimen soittoääni, ihmisten huudot ja vastaavat häiritsevät keskittymistäni, enkä pysty häiriön jälkeen keskittymään enää uudelleen. Minun on löydettävä tapoja, että pystyisin taas keskittymään häiriöistä huolimatta.”

”Lefty” on haalinut urallaan viisi major-titteliä. Plakkarissa on voitot kaikista majoreista paitsi U.S. Openista, jossa hän on ollut ennätyksellisesti kuusi kertaa kakkonen. Mickelsonilla ei ole vielä paikkaa kesäkuun U.S. Openiin, jonka voittoa hänen tiedetään tavoitelleen kuin kuuta taivaalta. Siitä huolimatta hän ei ole varma, hyväksyykö kisaan erikoiskutsun, mikäli pääsy Torrey Pinesiin ei järjesty omien pelillisten esitysten ansiosta.

Noustakseen omin avuin turnauksen osallistujalistalle, Mickelsonin olisi oltava maailmanlistalla top 60:ssa joko 24.5. tai viimeistään 7.6. tehtävässä päivityksessä. Yksi vaihtoehto on ottaa paikka alueellisten karsintojen kautta. Mickelson pelaa ennen portin sulkeutumista kolme PGA Tourin kilpailua (Wells Fargo, PGA Championship ja Memorial Tournament), ja on myös ilmoittautunut alueelliseen karsintaan Ohiossa Memorialia seuraavana maanantaina.

Mickelson on pelannut U.S. Openissa 31 kertaa, ja missannut karsinnan vain kerran sitten vuoden 1994. Vuonna 2017 hän jäi kilpailusta pois tyttärensä lukion päätösjuhlien vuoksi. Mickelson oli lähellä jäädä rannalle jo viimevuotisesta U.S. Openista, mutta USGA:n rukattua pääsyvaatimuksia koronan vuoksi, hän pääsi kuin pääsikin mukaan kilpailuun.

Vaikka kilpailu pelataan tänä vuonna Mickelsonin kotimaisemissa, hän tähdensi, että pelipaikalla ei ole vaikutusta hänen mahdolliseen päätökseen hyväksyä USGA:n mahdollinen erikoiskutsu.

”En osaa sanoa sitä vielä”, Mickelson totesi.

Valspar Championshipissä Keegan Bradley (-12) teki perjantain päätösreiällä näyttävän eaglen vajaasta sadasta metristä, ja säilytti paikkansa tuloslistan kärjessä, jonne hän sai seuraa kilpailun kovimman kierroksen, 63, pelanneesta Sam Burnsistä. Englannin Tom Lewis (-7) on parhaana eurooppalaisena jaetulla kuudennella sijalla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje