[13][26]

[13][26]

Mickelson piti pintansa Arizonassa

Phil Mickelson on pystynyt PGA Tourilla voittoihin 20 eri kaudella. Kuva: All Over Press

Phil Mickelson voitti Arizonassa pelatun Phoenix Openin näytöstyyliin. Hän johti kisaa alusta saakka päätyen lopputulokseen 258 (-28) lyöntiä. Mickelson löi finaalipäivänä tuloksen jättäen toiseksi sijoittuneen Brandt Snedekerin neljän lyönnin päähän.

Mickelson tavoitteli turnauksen aikana monenlaisia merkkipaaluja. Avauskierroksella uran ensimmäinen viitosella alkava kierrostulos jäi millimetrien varaan. Myös PGA Tourin 36 tai 72 reiän ennätykset olivat vasurin ulottuvilla: hänen olisi pitänyt pystyä pelaamaan sunnuntaina tulos 64, jotta neljän kierroksen ennätys olisi vaihtanut omistajaa.

Yhtä ennätystä hän sentään onnistui sivuamaan: Johnny Millerillä ja Mickelsonilla on nyt koossa kuusi voittoa Arizonassa pelatuissa turnauksissa. Mickelsonin voitto tuli jossain mielessä hieman puskista. Kaksi edellistä kisaa (La Quinta ja Torrey Pines) toivat 37. ja 51. sijat, lisäksi yllättävät mielipiteet verotukseen liittyvistä asioista olivat omiaan hämmentämään hänen mieltään. Mutta Mickelson osoitti jälleen olevansa aito voittajatyyppi; uran 41:s ykköstila PGA Tourilla kertoo tästä omaa kieltään.

”Tämä oli tärkeä saavutus minulle. Siitä on jo hieman aikaa kun viimeksi voitin tai että yleensä olen ollut mukana voittotaistelussa”, Mickelson sanoi. ”Luulen, että tämä antaa suuntaa loppuvuodelle, sillä pelini alkoi kulkea todella hyvin. Käännekohta tapahtui viime tiistaina, jolloin sain uuden draiverini.”

Brandt Snedeker on tätä nykyä yksi PGA Tourin varmaotteisimpia pelaajia. Kuva: All Over Press

Snedeker antoi kisan jälkeen reilun tunnustuksen pelikumppanilleen: ”Phil pelasi uskomattoman hyvin ja ansaitsi voittonsa. Tästähän siinä oli koko viikon kysymys.” Hän sijoittui kiertueella toisen kerran peräkkäin kakkoseksi, todistettuaan Tiger Woodsin voittoa viikko sitten Torrey Pinesissä: ”Näytän jahtaavan näitä legendoja vähän joka viikko”, Snedeker hymyili.

Mickelson varmisti Scottsdalessa, että pitkä vuotuinen voittoputki sai jatkoa: hän on pystynyt voittamaan Yhdysvaltain kiertueella jo kymmenenä vuotena peräkkäin. Kaikkiaan hänen tilastoistaan löytyy ykköstiloja 20 eri kaudelta, edellään vain Sam Snead (24) ja Jack Nicklaus (21). ”Lefty” on PGA Tourin kaikkien aikojen voittotilastosta kahdeksannelta tilalla; Walter Hagenilla on neljä voittoa enemmän.

Scott Piercy (-23), Ryan Moore (-22) ja Ryan Palmer (-19) mahtuivat vielä Top 5:een. Mickelsonin ja Snedekerin kanssa kärkiryhmässä sunnuntaina pelannut Padraig Harrington ei saanut itsestään parasta irti neljännellä kierroksella. Tulos 70 pudotti hänet kolmannelta sijalta (-17) yhdeksänneksi.

Phoenix Open vetää vuodesta toiseen kaikkein suurimmat yleisömäärät mitä tulee yksittäisiin golfturnauksiin. Tämänvuotista kisaa seurasi yhteensä 525 821 silmäparia. Näin viiden vuoden takainen yleisöennätys 538 356 katsojaa jäi vielä voimaan.

Lähde: PGA Tour Marko Kuivasaari