Mickelson löysi puttivireen - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Mickelson löysi puttivireen

Phil Mickelsonin putit ovat uponneet hyvin Pohjois-Carolinan Charlottessa pelattavassa kisassa. Kuva: All Over Press

Phil Mickelson (-9) tuntuu päässeen sinuiksi Quail Hollow’n griinien kanssa. Hän upotti Wells Fargo Championshipin toisen kierroksen alussa pari viisimetristä birdieputtia ja yhden 12-metrisen ulosmenon viimeisellä. Vaikka sisääntulossa meno ei ollut yhtä hurjaa, sinetöi Mickelson 14. ja 15. reikien birdiellään kahden lyönnin johtonsa.

Quail Hollow Clubin kentällä on ollut kevätongelmia griiniensä kanssa. Kahdelle viheriölle on laitettu siirtonurmi ja useimpien pinnat ovat pahastikin laikukkaita. Mickelsonia tämä ei näytä haittaavan, sillä hän on ottanut kahdella ensimmäisellä kierroksella yhteensä vain 50 puttia.

”Minusta niillä on hyvä putata. Nyt kun griinit ovat hitaat, se mahdollistaa rohkeamman puttaamisen – ei ole pelkoa, että pallo karkaa”, Mickelson sanoi. ”Olen koettanut jättää itselleni mahdollisimman paljon ylämäkiputteja, jotta voin putata vielä aggressiivisemmin.”

Kymmenen vuoden sisällä kuusi major-voittajaa on korjannut potin Wells Fargo Championshipissä, mutta Mickelsonin nimi puuttuu tältä listalta – toistaiseksi.

Mickelsonin kanssa kaksi ensimmäistä kierrosta pelannut Nick Watney jakaa kakkostilaa GeorgeMcNeillin ja Scott Gardinerin kanssa. 37-vuotias kiertuetulokas Gardiner missasi kahdeksan peräkkäistä cutia ennen Pohjois-Carolinan turnausta. Ensimmäinen Australian aboriginaaleihin kuuluva ammattilaisgolfari teki perjantain kierroksen puolivälissä neljä perättäistä birdietä ja löi tuloksen 67.

Rory McIlroylla oli vaikeuksia griinien nopeuksien kanssa, kokien pinnat liukkaammiksi kuin avauspäivänä. Tulos 71 pudotti McIlroyn jaetulle viidennelle tilalle mm. Lee Westwoodin ja RodPamplingin kanssa. He ovat kärkeä kolme lyöntiä jäljessä. Westwood löi seitsemännellä reiällä (par-5) kaksi palloa veteen, mutta selviytyi kommelluksistaan bogilla upotettuaan kahdeksanmetrisen putin.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje