[11][15]

[11][15]

Michael Thompson päätti yli seitsemän vuoden piinan PGA Tourilla

Michael Thompson ja caddie Damian Lopez iloitsivat voittoa 3M Openissa. Kuva: Getty Images

Amatöörien entinen maailmanykkönen ansaitsi voitollaan paikan kolmeen seuraavaan majoriin.

Michael Thompson (-19) joutui odottamaan pitkään ja hartaasti päästäkseen takaisin voittokantaan PGA Tourilla, mutta teki sen tyylillä. Thompson pysytteli alusta saakka Minnesotassa pelatun kilpailun kärjessä, ja korjasi potin kahden lyönnin erolla Adam Longiin.

Richy Werenskin kanssa johtopaikkaa kolmen kierroksen jälkeen jakanut Thompson aloitti sunnuntaina hermostuneen oloisesti, kunnes viidennen ja kuudennen reiän birdiet vapauttivat peliä. Viimeinen sinetti voitolle tuli TPC Twin Cities -kentän 16. reiällä, kun Thompson löi pallonsa alle 40 metrin etäisyydeltä bunkkerista lipun viereen tehden birdien.

Thompsonin, 35, edellinen ja ainoa PGA Tour -voitto oli peräisin maaliskuussa 2013 pelatusta Honda Classicista, joten voitoton jakso ehti vierähtää yli seitsemän vuoden pituiseksi.

”Onhan siitä pitkä aika. En oikein tiedä mitä sanoa. Tuntuu niin mahtavalta”, Thompson sanoi.

Alabamassa asuva Thompson hävisi U.S. Amateurin finaalin Colt Knostille kaudella 2007, ja nousi seuraavana vuonna amatöörien maailmanlistan ykköseksi. Vuonna 2012 hän johti U.S. Openia avauskierroksen jälkeen häviten lopulta kisan voittaneelle Webb Simpsonille yhdellä lyönnillä.

Syksyllä 2016 Thompson joutui hakemaan vauhtia USA:n kakkoskiertueen finaaleista, joissa hän saavutti kortin varmistaneen voiton Albertsons Boise Openissa. Pari seuraavaa kautta eivät olleet häikäiseviä, kunnes hän otti viime vuonna neljä top 10 -sijoitusta. Vuoden 2020 puolella pelattujen kisojen ainoa top-kymppi oli peräisin reilu kuukausi sitten käydystä RBC Heritage -kilpailusta.

Voitto toi Thompsonille vajaan 1,2 miljoonan dollarin lisäksi kahden vuoden automaattisen pelioikeuden PGA Tourille sekä paikan kolmeen seuraavaan major-turnaukseen.

Kolmannen sijan jakanut Alex Norén pelasi parhaan turnauksensa Yhdysvalloissa sitten kevään 2018 WGC-Match Playn, jossa ruotsalaiselle tuli sama sijoitus.

Tähän tulokseen -16 päätyneiden yhdeksän pelaajan joukkoon kiilasi myös Tony Finau, jonka voittosarakkeessa on vain yksi merkintä neljän vuoden takaa pienestä Puerto Ricon turnauksesta. Jatkuvasti kärkipään tuntumassa keikkuvalle Finaulle oli nytkin tarjolla isompaa menestystä, mutta pallot eivät uponneet kriittisillä hetkillä hyviltä birdiepaikoilta.

Lue seuraavaksi: Läpimurtoa PGA Tourilla jahtaavan Alex Norénin kooma helpottamassa?