[11][15]

[11][15]

Mestarit tuuliajolla – McIlroy ja Stenson pelasivat avauskierroksen yhteensä 20 yli parin

Rory McIlroyn peliote oli torstaina pahasti kadoksissa. Kuva: Getty Images

”Lumiukon” tehnyt Rory McIlroy jäi kärkeen kiilanneesta Sergio Garciasta lohduttoman kauas.

PGA Tourin lippulaivaturnaus Players Championship käynnistyi Floridan Ponte Vedra Beachillä eriskummallisissa merkeissä. Ei sillä, että kärjessä olevan Sergio Garcian (65) suorituksessa olisi ollut jotain poikkeuksellista, vaan sillä, että muutamalla kilpailun entisellä voittajalla oli avauspäivänä harvinaisen tukalaa.

Playersin voittoa puolustavan Rory McIlroyn otteen tiedettiin olevan aavistuksen hakusessa, minkä seurauksena hän putosi maanantaina pitkästä aikaa maailmanlistan top 10:stä. Kahden edellisen kilpailun top 10 -sijoitukset kuitenkin kertoivat, että pohjoisirlantilaista ei ole syytä pudottaa menestyssuosikkien joukosta. Torstaina McIlroylla oli joka tapauksessa vaikeaa.

TPC Sawgrassin Stadium Coursen 10. reiältä aloittanut McIlroy teki kisan alkajaisiksi tuplabogin, ja oli tilanteessa +3 saavuttuaan yhdeksännelle (kentän 18.) reiälle. Tälle par-neloselle hänelle kirjattiin tylysti lumiukko eli tulos kahdeksan.

Etuysiin 43 lyöntiä käyttänyt McIlroy sai toisella kenttäpuoliskolla myös birdie-tilinsä auki kolmen onnistumisen muodossa. Hän ei päässyt virheistä eroon jatkossakaan ja kolme bogia sorvasivat tulokseksi lopulta 79 (+7). Sijaa 139 jakava McIlroy on kärjessä olevaa moninkertaista Ryder Cup -kumppaniaan ja kahden ensimmäisen kierroksen pelikaveriaan Garciaa ratkaisevan oloisesti 14 lyöntiä perässä.

Mcllroy voitti Players Championshipin vuonna 2019, mutta hän on pysynyt näihin päiviin kilpailun puolustavana mestarina. Tämä johtuu siitä, että kauden 2020 turnaus peruuntui koronan takia ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Maailmanlistan entinen kakkonen on pian vaarassa pudota rankingin top 100:sta ensimmäisen kerran 10 vuoteen.

McIlroytakin tuskaisempaa meno oli Henrik Stensonilla, joka pitää perää eli 153. sijaa tuloksellaan 85 (+13). Vuoden 2009 mestarin tuloskortti muistutti lähinnä joulukuusta, joskin lähinnä ilman iloisimpia ”koristeita”. Kierros sisälsi kahden birdien ohella viisi bogia, kaksi tuplabogia ja kaksi triplabogia.

Stenson lähtee toiselle kierrokselle peräti 20 lyönnin päässä paalupaikkaa hallussaan pitävästä Garciasta. Hän oli yksi torstain lukuisista kentän kuuluisan, 17. reiän (125 metriä) pallon ”uittajista”. Saariviheriöltä lipsahti veteen kaikkiaan 35 palloa, mikä on Playersissä suurin määrä yhden päivän aikana 14 vuoteen. Tilaston kärjessä on vuosi 2007, jolloin saman päivän puitteissa palloja pyörähti par-kolmosella veteen 50.

Henrik Stensonille ei liiemmin jäänyt kierroksestaan kerrottavaa tuleville sukupolville. Kuva: Getty Images

Ruotsalaisen pelit ovat sujuneet tänä vuonna ruosteisesti. Hän oli Abu Dhabin ET-kilpailussa 46:s, tämän jälkeen on tullut kolme peräkkäistä karsiutumista. Pohjoismaiden ainoalla miesten major-voittajalla oli hankalaa jo viime kaudella. Stenson palasi koronatauon jälkeen kisoihin vasta heinä-elokuun vaihteessa, eikä onnistunut sijoittumaan vuoden edetessä kertaakaan 20:n joukkoon.

Stensonille tilastoitiin vuonna 2020 kuusi karsiutumista ja joukkoon mahtui myös yksi keskeytys. Maailmanlistan entinen kakkonen on pian vaarassa pudota rankingin top 100:sta ensimmäisen kerran 10 vuoteen. Hänen tuorein listanoteerauksensa on 91:s.

Playersin ruotsalaisleirillä oli kaiken kaikkiaan masentava päivä, sillä Alex Norén (T134) avasi pelin tuloksella 78, Henrik Norlanderin (T141) kortissa oli kaksi lyöntiä enemmän.

Kilpailun kärjessä komeasti aloittanut Sergio Garcia teki torstaina kaksi eaglea, neljä birdieä ja yhden bogin. Etumatkaa toisena majailevaan Brian Harmaniin on kaksi lyöntiä. Eurooppalaisista top 10:een mahtuvat Garcian ohella myös Englannin Matthew Fitzpatrick (68), Irlannin Shane Lowry (68) sekä Englannin Lee Westwood (69).

Norjan Viktor Hovland on tuloksellaan 72 parhaana pohjoismaalaisena jaetulla 42. sijalla. Avauskierros jäi pimeyden takia muutaman ryhmän osalta hieman kesken, ja se viimeistellään loppuun perjantaiaamuna.

Lue seuraavaksi: Players Championshipissä jaetaan maailman suurimmat palkintorahat, mutta arvostuksessa se kalpenee majoreille