[10][12]

[10][12]
Finnish Tour - Kilpagolf

Meriläinen jatkaa paalulla – Rantanen naisten kisan johtoon

Rosa Rantanen otti ohjat haltuunsa Vuosaaren kisan toisella kierroksella. Kuva: Juha Hakulinen

Matti Meriläinen (-6) onnistui säilyttämään johtopaikkansa myös toisen kilpailupäivän jälkeen Finnish Tourin finaalikilpailussa Vuosaaressa. Kierroksensa parissa pelannut Meriläinen on ennen päätöskierrosta yhden lyönnin Mikael Salmista edellä.

Meriläisen perjantain kierros oli varsin erikoinen – 6 birdieä, 6 paria ja 6 bogia.

”Sain hyvän lähdön kierrokselle, tein siihen helpon birdien. Sitten kakkosella meni lyhyt par-putti ohi ja pitkälle vitosväylälle tuli kans bogi. Onneksi sain paikattua muutamalla birdiellä tilannetta. Tänään oli todella epätasainen päivä – kentällä nähtiin loistavia suorituksia ja sitten aivan surkeita vetoja”, Meriläinen sanoi.

”Mutta saatiin pidettyä piikkipaikka. Tästä on hyvä jatkaa huomiselle, kun on mahdollisuudet voittaa.”

Miki Kuronen (-4) on kolmantena,Tuomas Salminen ja Niklas Dahlgren (-3) jakavat neljättä sijaa.

Kokonaiskilpailun voitto olisi näistä asetelmista menossa Tuomas Salmiselle, mikäli hän vain sijoittuu lauantaina kärjen tuntumaan. Vuosaaren kisan ykköstila kuitenkin nostaisi Mikael Salmisen uhkaamaan veljensä kokonaisvoittoa.

Naisten kilpailussa Rosa Rantanen (+3) nousi kärkeen, ja hänen etumatkansa avauspäivän jälkeen johtaneeseen Tiia Koivistoon on jo viisi lyöntiä.

Loukkaantumisten kanssa tällä kaudella taistellut Rantanen löi toisena päivänä tuloksen 72, joka myös tyydytti pelaajaa.

”Tänään oli helppo päivä. Löin 15 griiniosumaa, mutta putteja olisi voinut upota enemmänkin. Ei voi silti voi valittaa, olen ihan tyytyväinen tulokseen”, viimeisen vuoden Englannissa opiskellut Rantanen ruoti kierrostaan.

”Vuosaaren kenttä on naisille melko pitkä, ja tuulen suunnalla on täällä iso merkitys. Löin tänään hyvin tiiltä, sen kanssa ei ollut ongelmia.”

Niina Liias (+8) liittyy kolmantena pelaajana viimeisen kierroksen kärkiryhmään.

Lähde: FT:n tiedote