McIlroysta sittenkin PGA Tourin vuoden pelaaja – Koepkan major-menestys ei riittänyt - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

McIlroysta sittenkin PGA Tourin vuoden pelaaja – Koepkan major-menestys ei riittänyt

Jack Nicklaus (vas.) ja PGA Tourin komissaari Jay Monahan yllättivät Rory McIlroyn perusteellisesti. Kuva Getty Images.

Vuoden tulokkaan palkinto myönnettiin ennätyksellisesti kilpailleelle eteläkorealaiselle.

Uudistetun Tour Championshipin, ennätyksellisen viidentoista miljoonan ykköspalkinnon ja koko FedEx Cupin voittanut Rory McIlroy on valittu Yhdysvaltain PGA Tourin vuoden pelaajaksi. Kyseessä on arvostettu tunnustuspalkinto, sillä vuoden pelaajan valinnasta vastaavat PGA Tourin pelaajat.

McIlroy sai Jack Nicklaus Awardiksi nimetyn palkinnon jo kolmatta kertaa. Hänet on aiemmin valittu vuoden pelaajaksi vuosina 2012 ja 2014.

Jack Nicklaus -palkinto ojennettiin McIlroylle näyttävään tyyliin, yllätyksenä ja itsensä Jack Nicklausin avulla.

”Menin kananlihalle”, McIlroy toistelee pariinkin otteeseen PGA Tourin julkaisemalla videolla.

McIlroyn valinta oli melkoinen yllätys, vaikka palkinnon saajiksi olikin vain kaksi todellista ehdokasta: McIlroy sekä major-voittojen määrässä (4) pohjoisirlantilaisen rinnalle noussut Brooks Koepka.

Jos valinta olisi tehty pelkkien majoreiden perusteella, olisi ollut suorastaan skandaali, ellei valituksi olisi tullut Brooks Koepka. Maailmanlistan nykyinen ykkönen voitti PGA Championshipin jo toista kertaa peräkkäin, oli Mastersissa ja U.S. Openissa kakkonen ja The Open Championshipissä neljäs.

Koepkan valintaa olisivat puoltaneet myös kaksi muuta osakilpailuvoittoa (The CJ Cup ja WGC:n FedEx St. Jude Invitational) sekä selvä johtoasema miesten maailmanlistalla, jonka kärkinimenä Koepka on komeillut jo toukokuun puolivälistä lähtien.

McIlroyn parhaaksi sijoitukseksi majoreissa jäi PGA Championshipin kahdeksas sija. U.S. Openissa sijoitus oli pykälää heikompi, Mastersissa 21:s ja Roryn kotikonnuilla Pohjois-Irlannissa The Openissa urakka jäi suureksi pettymykseksi kahteen kierroksen.

Vuoden pelaajan valinnassa painoivat kuitenkin McIlroyn tasaisen vahvat otteet läpi kauden. 19:ssä kilpailussaan McIlroy yksi top 10:een peräti 14 kertaa ja otti Canadian Openin ykköstilan lisäksi voitot myös PGA Tourin lippulaivakisa The Players Championshipissä sekä kauden päättäneessä Tour Championshipissä.

PGA Tourin vuoden tulokas 2019: Sungjae Im, Etelä-Korea. Kuva Getty Images

McIlroy voitti kolmannen kerran urallaan myös kauden parhaasta kierroskeskiarvosta myönnettävän Byron Nelson Awardin ja oli myös PGA Tourin strokes gained total -tilaston ykkönen.

McIlroysta tuli Tiger Woodsin jälkeen vasta toinen pelaaja, joka on kyennyt voittamaan vuodesta 2007 lähtien pelatun FedEx Cupin kahdesti. Samalla hänestä tuli ensimmäinen pelaaja, joka on voittanut samana vuonna The Players Championshipin ja FedEx Cupin.

PGA Tourin vuoden tulokkaaksi valittiin vasta 21-vuotias eteläkorealainen Sungjae Im. Viime vuonna hänet valittiin vuoden pelaajaksi PGA Tourin haastajakiertue Korn Ferry Tourilla, joka tunnettiin vielä vuosi sitten nimellä Web.com Tour.

Im pelasi kauden aikana tulokkaille ennätykselliset 35 osakilpailua ja selvisi ainoana tulokkaana mukaan kauden päätösosakilpailuun. FedEx Cupissa sijoitus oli lopulta komeasti 19:s.

Lue seuraavaksi: Rory McIlroy omaa luokkaansa PGA Tourin finaalissa – kuittasi 15 miljoonaa dollaria

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje