McIlroy tyylipuhtaasti Dubain turnauksen voittoon - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

McIlroy tyylipuhtaasti Dubain turnauksen voittoon

Maailmanlistan ykkösen, Rory McIlroyn huippuvire on kestänyt jo yli puoli vuotta. Kuva: Getty Images

Rory McIlroy piti pintansa loppuun saakka Emirates Golf Clubilla, Dubaissa pelatussa turnauksessa. Hän esitti järkähtämättömiä otteita jokaisena neljänä pelipäivänä, ja löi lopulta toiseksi kirineen Alexander Norenin kolmella lyönnillä. McIlroyn kokonaissaldo Omega Dubai Desert Classicissa oli 266 lyöntiä eli 22 alle parin. Tulos jakaa turnauksen ennätystä.

Pohjoisirlantilaiselle Dubai on erityinen paikka, sillä hän otti samassa turnauksessa uransa ensimmäisen voiton Euroopan kiertueella vuonna 2009. McIlroy oli hyvillään päästyään muutaman kakkostilan jälkeen takaisin voittojen tielle.

”On hienoa saada taas nimi pokaaliin”, sanoi McIlroy, joka on voittanut neljä seitsemästä edellisestä ET:n kilpailustaan ja sijoittunut kolme kertaa toiseksi.

”Itse asiassa mikään muu kuin voitto ei olisi nyt kelvannut. Alkoi jo tuntua siltä, että joka kerta kun laitan pallon tiille, sijoitun toiseksi. Olen kiitollinen, että onnistuin tavoitteessani tänään.”

”Pelasin erittäin hyvin koko viikon; tänään tein sen mitä minun tarvitsi tehdä. En ollut ihan samanlaisessa vireessä kuin kolmena ensimmäisenä päivänä. Mutta pelasin tasapainoisen kierroksen, ja sain pidettyä muut takanani.”

McIlroy kertoi olleensa hieman huolissaan mukavasta johtoasemasta huolimatta. Hän viittasi tällä Martin Kaymeriin ja Charl Schwartzeliin, jotka ovat viime viikkojen aikana menettäneet voittonsa kirkkaassa johtoasemassa. ”Tunsin itseni hieman varovaiseksi muutaman ensimmäisen reiän aikana. Olemme nähneet isoja sulamisia viime aikoina, ja halusin varmistaa etten tekisi yhtään virhettä.”

Vaivansa selättänyt Alexander Noren tekee vahvaa paluuta huippugolfin eliittiin. Kuva: Getty Images

Vaivansa selättänyt Alexander Noren tekee vahvaa paluuta huippugolfin eliittiin. Kuva: Getty Images

Morten Ørum Madsen sortui finaalikierroksen ensimmäisellä reiällä triplaan, eikä hän pystynyt sen jälkeisistä kahdesta peräkkäisestä birdiestä huolimatta tekemään edes kiusaa McIlroylle. Kolmatena kärkiryhmässä pelannut Lee Westwood oli viitosen jälkeen lupaavasti kolme alle, mutta hän pelasi loput 13 reikää kolme yli.

Alexander Noren menetti lähes koko viime kauden molemmissa ranteissa olleen jännetulehduksen vuoksi. Ruotsalainen lähti päätöskierrokselle kahdeksannelta tilalta, ja hän oli Gary Stalin ohella ainoa, joka pystyi pelaamaan kaikki kilpailukierrokset alle 70 lyönnillä.

”Minulla ei käynyt voitto edes mielessä, hän (McIlroy) pelaa tällä hetkellä niin hyvin”, Noren sanoi.

”Olin vielä pari kuukautta sitten varsin epävarma, pelaisinko vielä tässä vaiheessa kautta. Se on rankkaa, kun ei tiedä, kuinka käsi kestää, mutta tämä meni paremmin kuin ajattelin.”

Kisan kaksi kertaa peräkkäin voittanut Stephen Gallacher (-16) onnistui jälleen hyvin. Tällä kertaa tuliaisiksi lähti kolmas sija. Stal, Bernd Wiesberger, Andy Sullivan, Madsen sekä päätöspäivän kovimmasta tuloksesta (64) vastannut Martin Kaymer jakoivat neljättä sijaa. He jäivät voittajasta seitsemän lyönnin päähän.

Teinisensaatio Renato Paratore, 18, nousi parhaimmillaan toiseksi, mutta sisääntulossa alkoi jännitys painaa. 13. sija oli kuitenkin hieno saaavutus erittäin kovatasoisessa seurassa. Jos Paratoresta ei vielä uskalla luvata maailmantähteä, niin on hän ainakin hyvää vauhtia perimässä Matteo Manasseron kadottaman manttelin.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje